6 Април, 2021 12:40 1 627 5

Hynudai ще следи шофирането ви за по-евтина застраховка

  • hyundai-
  • verisk-
  • застраховка

Компанията изпробва нова система, която да подпомогне водачите

Hynudai ще следи шофирането ви за по-евтина застраховка - 1
Снимка: Verisk

Hyundai ще си партнира с Verisk Data Exchange и Blue Link при разработването на нова система, която да следи шофирането ви и да го оценява по-различни критерии. Това ще допринесе за по-ниска застраховка в държавите, които използват този метод за определяне на сумата за застраховка, като ще помогне и на водачите, за да подобрят своя стил на шофиране.

За сега системата се изпробва в САЩ, където всеки желаещ може да се включи напълно доброволно в нея. Веднъж включена от приложението на Hyundai, тя следи различни данни, като това колко гладко шофирате, колко време прекарвате зад волана, каква е средната скорост с която се движите и други подобни.

Според различните критерии, може да съберете различен брой точки, които автоматично се предават към сървъри, достъпни от няколко застрахователни компании, които си партнират с корейската марка. По този начин те могат да разберат какъв водач сте и да определят сумата, която дължите за застраховка.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    10 1 Отговор
    У нас вече над ДВАДЕСЕТ години всеки момент ще се въведе бонус-малус системата‼
  • 2 1234

    9 0 Отговор
    Най добре да не си се раждал така ще прескочиш неистовото желание на глобалистите да те следят и контролират.
  • 3 Гост

    4 0 Отговор
    Тотален контрол облечен в дрехите на добри намерения! Но, те така или иначе имат нужната им информация, чрез телефоните ни, така че още малко или повече параметри информация - все тая.
  • 4 Гост

    4 0 Отговор
    Няма да е по-евтина застраховката. Сегашната цена ще е за перфектно шофиране, а при най-малкото нарушение ще плащаш повече от сега.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.