Last news in Fakti

6 Април, 2021 13:18 6 007 10

LG спира с производството на телефони

  • lg-
  • телефони-
  • батерии-
  • производство

Компанията няма да сглобява повече смартфони след 31 юли

LG спира с производството на телефони  - 1
Снимка: Shutterstock

LG обяви, че повече няма да произвежда смартфони и ще насочи силите и финансите си към други сфери на развитите. Компанията заяви, че спира да произвежда телефони на 31 юли тази година, като ще продължи да продава сглобените до момента устройства и те ще са налични до изчерпване на количествата.

Новината не е толкова изненадваща, тъй като последните предлагани устройства на корейската компания не са от най-продаваните на пазара и не са особено конкурентни спрямо останалите предложения. Все пак те ще продължат да произвеждат дисплеи, камери и други подобни компоненти за нуждите на клиенти от различни бизнеси.

От друга страна, LG ще се фокусира върху производството на батерии за електрически превозни средства, където компанията влага по-голямата част от ресурсите си. LG Chem е една от водещите компании в този бизнес и за момента е и един от главните доставчици на батерийни модули за автомобилните производители.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VEF210

    10 8 Отговор
    Китайците ги разбиха, въпреки аиериканска помощ.. че и виетнамците вече произвеждат много добри смартфони! LG няма как да не се "префокусира"
  • 2 Директора

    21 1 Отговор
    LG G2 и G3 бяха много добри телефони. Особено с екстрата за отключване с двойно почукване на екрана, както и с решението бутона за увеличаване, намаляване и т.н. да бъде отзатд в средата. Наистина не знам защо така се случи.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Директора":

    Коя година бяха G2 и G3 ? По него време всички бяха" един кантар" , Докато Х, С, и А се надпреварваха за клиенти,тия вадеха някакви мижави модели. Не че не вършат същата работа,ама щом продаваш собствена стока,трябва да се съобразиш с желанията на потенциалните клиенти.
  • 4 Голям Слон

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Директора":

    С двойно почукване екранът не се отключваше, а само светваше ;-) За да видиш евентуално известията... И 4G при G3 се активираше само в секретните менюта и работеше до първия рестарт. G3 и G6 съм имал. И от двата бях много доволен. Но S на Самсунг според мен са малко по-добри. А Note съвсем. Но пазарът е доста конкурентен. Китайските брандове здраво мътят водата. Жалко, разбира се. Бяха качествена марка.
  • 5 ахххххх

    4 2 Отговор
    Само да вметна че телефоните на LG особено високия клас бяха на най-високо ниво изпреварващо дори Самсунг. Имам база за сравнение защото съм притежавал и двете марки. LG G Pro 2 , optimus 3d, G3, g Flex 2, V30. Това са изключително здрави телефони изкарващи спокойно над 5 години без изобщо да им падне батерията като са наблъскани с възможно най-яките части. OLED екраните си ги прави LG и са най-добрите в света. Само Samsung произвежда такива екрани освен LG като единствения производител на големи екрани в света е LG. Телефоните им са супер бързи и най-добре подреденото меню, най-яките функции за камера и най-добрия звук за слушалки. Преминали са военен стандарт за издръжливост като LG v30 съм го изпускал над 20 пъти на плочки и бетон без никакви протектори и стъкла и си е здрав. Изключително ниски нива на облъчване както и някои неща дето Самсунг може само да се учи. За Самсунга няма да коментирам защото повечето хора ги знает добре. Тази новина ще е страшен удар за телефонната индустрия въпреки че не го осъзнават повечето хора. Ще пострадат и потребителите на OLED екрани като Епъл.
  • 6 Тоалетна хартия

    1 10 Отговор
    Ама LG са правели телефони ли...???!!! Една от най-скапаната техника във всяко отношение!!!
  • 7 сцдтудж

    4 0 Отговор
    Това е една от най-качествените техники.
  • 8 ТОЛКОЗ МОГАТ

    0 5 Отговор
    КОМШИЯТА ИМА КЛИМАТИК LG -- ТОЧНО КАТО ТРАКТОР Е .............

    Коментиран от #9, #10

  • 9 сър Чобан

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "ТОЛКОЗ МОГАТ":

    На комшията ти климатика е с ЛЕПЕНКА на LG
  • 10 pokoloko

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ТОЛКОЗ МОГАТ":

    имам климатик LG на който пише made in Korea който сложих преди 10 години на мястото на SAMSUNG който се разваля два пъти - пука тръби поради вибрации и отиде в боклука, за мен LG е по-здрав и от Panasonic и от Дайкин които имам на други имоти.Също от телевизорите LG съм много доволен повече от Самсунг. За телефоните им не мога да коментирам не съм ползвал но нападките против марката не са основателни. Спират телефоните сигурно заради лоши продажби което е заради висока цена защото буклуците Ху.веи и Шитми са толкова евтини и народа се спуска на тях без да го интересуват нивата на радиация а какво може да предизвика тази радиация след години ще се види, само знам че евтиното излиза скъпо.