7 Април, 2021 13:11 2 917 2

Мъск обеща ретро станция за зареждане с кино и ресторант

  • tesla-
  • зарядни станции-
  • автокино-
  • ресторант

Наличните зарядни вече не са достатъчни за всички собственици на електрически превозни средства

Мъск обеща ретро станция за зареждане с кино и ресторант - 1

Скоро в Санта Моника, Калифорния ще отвори врати нова станция за зареждане на Tesla. Там ръководителят на компанията Илон Мъск възнамерява да изпълни отдавна мечтата си и да създаде комплекс в стил от 50-те години на миналия век с ресторант, обслужващ клиенти, които не слизат от автомобилите си.

Такива ресторанти бяха широко разпространени в следвоенните години, но постепенно популярността им в САЩ започна да намалява, тъй като времето за обслужване беше по-дълго, отколкото в конвенционалните заведения. Ако обаче зареждате електрическата си кола, докато чакате и ядете, времето ви не се губи.

За първи път Мъск изрази идеята да комбинира зарядна станция с ресторант през 2018 г., но досега не е стигнал до нейното изпълнение. Сега говорим за ресторант за 50 автомобила и дори кино на открито за 100 коли. Последното ще включва клипове, изрязани от 100-те най-култови филма в историята.

Мъск не спомена общия брой терминали за зареждане, но може да се предположи, че всяко място за паркиране в ресторанта и в киното ще бъде оборудвано със зарядна станция. Новините за изграждането на огромната зарядна станция в Санта Моника идват на фона на съобщения за задръствания по сегашните зарядни станции Supercharger.

Наличните зарядни вече не са достатъчни за всички собственици на електрически превозни средства. За да се справи с проблема в Калифорния, автомобилният производител въведе 50% отстъпка за нощно зареждане, за да стимулира клиентите и да разтовари зареждането по време на пиковите часове, пише Electrek.co.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    6 4 Отговор
    Сектантите му, ще получат само пуканки... хаха
  • 2 Дизела

    4 0 Отговор
    Докато зареждаш Теслъта може да изгледаш някой филм хахахахаха вместо да подсмърчаш жално