7 Април, 2021 16:49 2 121 1

Приходите на Hon Hai скачат с 44% от търсенето на джаджи в домашни условия

  • foxconn-
  • hon hai-
  • рекордни продажби-
  • iphone-
  • електрически автомобили

Hon Hai отчита най-високите продажби досега за Q1

Приходите на Hon Hai скачат с 44% от търсенето на джаджи в домашни условия - 1

Тайванският технологичен гигант Hon Hai Precision Industry Co., познат повече като Foxconn, отчете рекордни продажби за първото тримесечие след силни показатели през март, съобщиха от Focus Taiwan.

В изявление от вторник най-големият производител на електроника в света отчете консолидирани продажби за първото тримесечие от 1,34 трилиона тайвански долара (47,02 милиарда щатски долара), което е с 44,49% повече от година по-рано. Това надмина предишната оценка (прогноза?) на Hon Hai за приблизително 15 процента увеличение на годишна база през първото тримесечие.

Силното представяне на Hon Hai подсказва, че търсенето на iPhone, игрови конзоли и сървъри остава стабилно, докато потребителите предпочитат устройства за отдалечена работа, домашно обучение и развлечения. Компаниите също инвестират в технологии, разширявайки инфраструктурата си, за да обслужват по-добре онлайн дейностите на клиентите.

Hon Hai обаче предупредиха в края на март, че недостигът на компоненти може да продължи до 2022 г. и да засегне по-малко от една десета от доставките му, засилвайки опасенията, че глобалната криза на чипове може да продължи и след тази година.

Hon Hai популяризират инициатива „3 плюс 3“ за разширяване от своя договор за производство на такъв към интеграция на хардуер и софтуер. Развитието на електрическите автомобили е от основно значение, както и изграждането на верига за доставка им. Начинанието се отнася до три нововъзникващи индустрии - електрически автомобили, роботи и цифрово здравеопазване - които се разработват чрез прилагането на изкуствен интелект, полупроводникови и комуникационни технологии.

Hon Hai заявиха, че усилията им в разработването на електрически автомобили имат за цел да вдигнат брутния си марж до 10 процента през 2025 година.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Още един пирон

    0 0 Отговор
    В ковчега на стогодишните автопроизводители. Оказва се, че е по-лесно да се направят колелата към таблета, отколкото самия таблет.