Last news in Fakti

7 Април, 2021 18:22 3 995 5

Hyundai строи нови зарядни станции с вдъхновение от Формула 1

  • hyundai-
  • ioniq-
  • kia-
  • tesla

Съоръженията ще позволяват изключително бързо зареждане

Hyundai строи нови зарядни станции с вдъхновение от Формула 1 - 1

Hyundai, Ioniq и Kia представиха няколко нови модела през изминалите седмици, по-голямата част от които са задвижвани на ток. Подобно и на други производители, така и корейската компания ще електрифицира по-голямата част от автомобилите си, като заедно с това ще изгради и нова инфраструктура за зареждане.

Подобно на Tesla, така и от Hyundai изграждат бързи зарядни станции, които според компанията са вдъхновени от Формула 1. E-Pit взаимства идеята и част от името си от автомобилния спорт, като подобно на него, осигурява бързина и ефективност.

Проектът за построяването на 12 съоръжения с общо 72 станции за зареждане за момента ще се осъществи в родната Корея, но от компанията смятат да разширят държавите, където тази услуга ще бъде достъпна.

Благодарение на 800-волтова архитектура при новите модели на марката, станциите ще осигуряват 80% заряд в рамките на 18 минути, а за едва 5 минути ще разполагате с достатъчно капацитет за изминаването на 100км.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жорката

    8 3 Отговор
    Кия и Хюндай са най-бързо развиващите се марки..

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Това долу

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Жорката":

    По принцип да, след Тесла обаче.
  • 3 Уоу

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Жорката":

    А Тесла мина 10 хиляди зарядни станции в света и имат фабрика за производство на 20 хиляди на година! А тук 72 общо! Браво!
  • 4 Така е!

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Жорката":

    Тесла ряпа да яде със скромните 110% ръст в продажбите и 100 колонки за зареждане само на една единствена зарядна станция в Калифорния. От около 25 000 колонки в цял свят!

    Киа и Хюндай наистина ще ги фалират, като отворят своите 72 бройки и всички ще слязат от Теслите и ще се качат на Хюндай, който скоро обяви акция за смяна на ВСИЧКИ свои батерии след серия самозапалвания.
  • 5 гост

    2 2 Отговор
    Да, ама сметката показва, че това е зарядна със 150кв на час, каквито има доста, като това отговаря на суперчарджър 2, а Тесла монтира от година суперчарджър 3 с 250кв на час. Добри са корейците, но освен изкуствено ниска цена спрямо конкуренцията друго не предлагат. Батериите им не са добри, дадоха милиарди, за да ги подменят. Губят от всяка кола, защото не вграждат иновации, а правят типичното, едно шаси за бензин, хибрид и електро, това не се получава, видно е, ала концерните си продължават.