Last news in Fakti

21 Април, 2021 17:55 3 571 7

Instagram вече блокира обидни съобщения

  • instagram-
  • facebook-
  • лични съобщения

Засега новата функция е достъпна само в определени държави

Instagram вече блокира обидни съобщения - 1
Снимка: Instagram

Instagram представи нова функция, която има за цел да закрива обидни съобщения от хора които не следвате. След редица оплаквания от различни знаменитости, компанията вече е готова с новата функция, която за момента е достъпна само в Германия, Ирландия, Франция, Великобритания, Австралия, Нова Зеландия и Канада.

От Instagram oбещават да разширят обхвата в следващите месеци и тя да стане достъпна в повече страни, но за това трябва да мине малко време. Системата разпознава различни думи, словосъчетания и емотиконки, които биха били обидни и ги закрива.

Освен това, всеки може да добавя различни думи и символи, които смята за обидни и не иска да вижда в личните си съобщения. Това може да се осъществи чрез специална секция в настройките, където всеки потребител ще открие филтър за обидните слова.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    14 2 Отговор
    Ще премахнат нещо заради което най-много се посещава тази платформа! Хейта е движещата сила на социланите медии! Ще последват фейса и скоро ще загинат безславно! Хората искат да си изливат злобата собственото ниско самочувствие либидо което е оснвна функция на такива сайтове, а не само да си покзват голите задни части!

    Коментиран от #2

  • 2 Хахаха..

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пурко":

    Абе Папурко,и ти ми звучиш доста злобничко.И каква е гаранцията че най-големият злобар няма да започне да трие по свое усмотрение"обидните" коментари?! Това,което е лошо за заека е добро за вълка..
  • 3 Банкя инстаграм

    11 0 Отговор
    Забраняваме "тиква", "тулуп", "умен", "честен"....
  • 4 no name no face no number

    11 0 Отговор
    Всички тези " социални мрежи"са загуба на време. Нищо полезно пълни бо...ци

    Коментиран от #5

  • 5 3783

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "no name no face no number":

    Абсолютно!
  • 6 Нямам срам пред вас

    3 0 Отговор
    Кифлите са много чувствителни същества ... Света се върти около тях ...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.