Last news in Fakti

26 Април, 2021 17:05 3 920 3

GPS сигнал ще помага на фаровете на Ford да осветяват пътя по-добре (ВИДЕО)

  • ford-
  • фарове-
  • технологии

Компанията изпробва нова технология

GPS сигнал ще помага на фаровете на Ford да осветяват пътя по-добре (ВИДЕО) - 1

Шофирането през нощта не е от най-любимите неща на някои шофьори, въпреки че през последните години виждаме различни нови технологии, които да спомагат за по-добро осветяване на пътя. От крушки с нажежаеми жички, преминахме към ксеноновите фарове, а напоследък LED светлините стават все по-използвани и заедно с различни функции за гасене на определени зони, наистина представят по друг начин нощното шофиране.

Въпреки това от Ford смятат, че има място за подобрение на тези технологии и изпробват нова система, която свързва GPS-а на колата с фаровете и ги управлява. На теория технологията взима информация от навигацията на автомобила и по този начин знае къде и в кой момент фаровете да осветят определени участъци.

От компанията все пак са предвидили и момент в който колата може да изгуби връзка и тогава за насочването на светлинния стоп ще бъде използвана камера и датчици, които да отчитат въртенето на волана. На практика същата система, която може да бъде срещната при доста от новите автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kkk

    5 6 Отговор
    На практика БМВ и Мерцедес (сигурно и Ауди-груп) повече от 10 години вече използват данните от навигацията за управление на адаптивните им фарове. Просто сега от Форд са решили да вкарат технологията при техните боклуци и разбира се за активацията на елементарен софтуер ще искат бесни суми

    Коментиран от #3

  • 2 Тия ЕЛЕКТРОЖЕНИ НИИИЩО НЕ

    0 2 Отговор
    Светят само дразнят очите и ДОКАЗАНО РУШЪТ ОЗОНА И ВЪТРЕ СА ПЬЬЬЛНИ С ЖИВАК....
  • 3 Бачо Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "kkk":

    Не, бастуне небесни, форд ще ти го сложат в колите си и ще ти го дадат евтино. Така както ти дадоха и автоматичното паркиране в евтини коли. Защото един фокус за 20 и едно БМВ или Мерцедес за 40+ са напълно различни продукти, ма нали си кух като хралупа ... Ти нищо не щеш ... в евтиния сегмент да ти ги предлагат без пари ... Още нещо не щеш ли?