28 Април, 2021 15:47 3 931 11

Новите "тойоти" ще бъдат автономни

  • toyota-
  • bz-
  • автономни автомобили

Японската марка ще закупи компанията Lyft

Новите "тойоти" ще бъдат автономни - 1
Снимка: Toyota

Toyota е на път да закупи една от водещите компании в сферата на автономните автомобили за цена от 550 милиона долара. Lyft ще продаде технологиите за автономно шофиране от ниво 5 на японската компания, като се очаква сделката да приключи към края на годината.

Всъщност автономните технологии не са новост за Toyota след като преди няколко години компанията инвестира близо 500 милиона долара в Uber и техния план за разработка на технологии за автономни возила.

Няма да е изненада, ако новите технологии дебютират в първото електрическо возило на Toyota, чийто концепт видяхме преди няколко дни. Електрическия бранд BZ има да постави ново начало за японската компания и да раздели моделите с вътрешно горене и тези на ток.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dada

    14 6 Отговор
    Най-добре е и да са нвидими и да не слизат от поточната линия.
  • 2 Кърджали

    1 5 Отговор
    Аз ще бъда още по-автономен през 2023!
  • 3 Здрасти

    12 5 Отговор
    Е нали удоволствието е като караш колата.Ако ще е автономна тогава има влакове автобуси и други. .

    Коментиран от #4, #5

  • 4 гост

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "Здрасти":

    А удоволствие ли е когато поредния идиот те размаже или даже убие , щото се има за "голям шофьор" или иска "удоволствие като караш" ?? Тогава ще ревеш най-силно и най-дълго какво трябва да се забрани на другите , ама теб да не те лови , нали ??

    Коментиран от #7

  • 5 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Здрасти":

    За удоволствията си има специални места и те не се казват обществени пътища и улици !! Само че ти и дружките ти искате другите да плащат , а вие да сте тарикатите !! Като не било удоволствие отивайте вие на влаковете и автобусите , тъкмо по-малко трафик !!
  • 6 гост

    5 14 Отговор
    А Тойота купува подразделението на Lyft за автономни автомобили , а не цялата фирма !! Щото цялата фирма струва над 20 милиарда , а конкурента му Uber , дето е по напред с материала струва вече над 100 , тоест повече от ВАГ , да не говорим за Мерцедес и БМВ , та скоро може той да купи Тойота , а не обратното !! А Lyft го продават , щото са сметнали , че не е достатъччно конкурентно като технология на Епъл и Гугъл , да не говорим за Тесла , ама Тойота явно си мислят пак с трици маймуни да хващат , хаха !!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 1234

    0 6 Отговор
    Бизнеса с автономни мпс е като устройства и коли с гласови команди. От 10 г ги имат, но никой не ги използва. Не всяка глупост измислена от човек е полезна и употребима

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Макси

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "1234":

    Просто обществото бавно ги приема, но някой ден, може и да не сме живи тогава, това ще е реалност. Всяко нещо, което днес имаме за даденост, е имало своето начало преди много години и не е било приемано с охота от обществото от раз, според мен. И аз не мога да приема, че ще ми отнемат удоволствието от шофирането, ама един ден то ще е екзотика!
  • 11 Принципно не съм съгласен с тебе

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "1234":

    Но този път ще подкрепя мнението ти. Според мен автономното шофиране е подобното мерене на пи*ки, като 3D телевизорите. По едно време беше много модерно, но сега дори тези които ги имаме не ползваме 3D възможностите им. Всяко чудо за три дни. Автономното шофиране има някакъв смисъл само в трафик, за да мести колата по малко от време на време, да не си прекъсваш ровенето в телефона.