28 Април, 2021 18:25 3 211 7

Аpple вече разполага с нови чипове за своите устройства

  • apple-
  • m1-
  • чипове-
  • imac-
  • macbook

Наследникът на М1 вече се произвежда

Аpple вече разполага с нови чипове за своите устройства - 1
Снимка: Shutterstock

В края на изминалата година от Apple направиха революция при своите устройства, като замениха чиповете на Intel, които до момента използваха със собствена разработка, която носи името М1. Увеличената производителност се хареса на хората, а изглежда, че от Apple вече се подготвят за следващото поколение лаптопи.

Според слуховете, наследникът на М1 ще бъде показан във втората половина на тази година, като освен при MacBook Pro и MacBook Air, най-вероятно ще видим и други устройства, които ще работят с него. Най-вероятно това ще са различни версии на iPad, както и iMac, които ще се появят догодина.

Засега не се споменават абсолютно никакви характеристики за новия чип на компанията от Купертино, като дори не е много сигурно дали чипът ще носи името М2 или ще добави буква в настоящето М1 и ще се появи като по-добра негова версия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jijkk

    6 3 Отговор
    И си го преместих отлево
  • 2 Назад да тичат

    13 5 Отговор
    И чиповете им са по-добри, и софтуерът им е по-добър. На светлинни години.
  • 3 Другия с коня

    5 7 Отговор
    Смятай Аналоговите Руснаци къв пазар са им ,бате...Джуджето подскача като уплашена хлебарка...
  • 4 гост

    4 1 Отговор
    За който не знае Епъл дълги години работеше със собствени чипове и то със съвсем друга архитектура от тази на Интел ! Минаването на Интел през 2005 година беше уж със цел поевтиняване и по-добра съвместимост на приложенията със Уиндоус ! Но бързо разбраха , че за мобилни приложения не са много добри , а и цените за производство доста спаднаха , така че собствените им вече не са по-скъпи , но доста по-подходящи за операционната им система !
  • 5 ззз

    4 0 Отговор
    ейпъл преди интел не работеха собствени чипове. ползваха на IBM чиповете които нормално бяха по-скъпи а когато те спряха да произвеждат минаха на интел това е истината. сега действително правят собствени но и те са поръчани при китайците подобно продуктите им произведени и сглобени там. просто дизайна им е техен. по същия начин искат да произведат кола. проектират му дизайна и друг да произведе

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ззз":

    Ами то за самото проектиране се иска не по-малко ноу-хау от това да го произведеш. Те си проектират и процесите и инструменталната екипировка за производство и нормално да търсят място с по-ниско платена, но достатъчно квалифицирана работна ръка за производството.
  • 7 Btw

    1 0 Отговор
    апъл преминаха към собсвтени чипове да си затворят еко системата , проблемите около сигурността на процесорите интел ги подтикна да се завърнат към собствени чипове . но дали са си преработили някой от старите им ахритектури когато работиха съвместно с моторола и IBM е отделна тема , като цяло новия Ipad pro М1 закопа всички конкуренти в земята...