Last news in Fakti

6 Май, 2021 11:05 20 615 36

Нови всесезонни гуми за професионалисти

  • nokian-
  • всесезонни гуми

Nokian представи Seasonproof C

Нови всесезонни гуми за професионалисти - 1

Скандинавският производител на гуми Nokian Tyres представи нова всесезонна гума за професионална употреба. Новата Nokian Seasonproof C е разработена за професионални шофьори и по-конкретно за лекотоварни превозни средства от типа на бусове, големи ванове, кемпери, и малки камиони.

Според проучване на Nokian Tyres сред потребителите на всесезонни гуми, европейските шофьори особено ценят безопасността във всякакви условия през цялата година. За шофьорите на ванове и превозни средства за доставки надеждността в променливи условия и температури близки до нулата са също толкова важни. Сцеплението и добрата устойчивост на износване също са били сред най-важните характеристики.

„“C“ гумите са специални продукти със структура и материали, които са разработени за тежкотоварни автомобили. Шарката на протектора и каучуковата смес са създадени за гуми, които да се представят отлично при професионална употреба. Новите Nokian Seasonproof C са разработени да бъдат гъвкави и приспособими към разнообразни метеорологични условия. Те са създадени за оптимална целогодишна употреба и идват с иновации, които да подсигурят максимална безопасност, отличен пробег и издръжливост. Характеристиките при управление на Nokian Seasonproof C са отлични, както на суха така и на мокра настилка, а също и на заснежени пътища.“, казва Микко Лиюкула, мениджър „Развитие“ в Nokian Tyres.

Нови всесезонни гуми за професионалисти

Новите Nokian Seasonproof C са създадени за целогодишна употреба специално за страните от Централна и Източна Европа. Всички размери гуми имат символа на снежинката (3PMSF), който удостоверява, че гумата е официално одобрена за зимна употреба. Повечето размери са позиционирани в категория А, най-високата за сцепление на мокро.

Продуктовата гама предлага размери за разнообразна употреба, както за товарни автомобили, така и за автомобили за почивка като кемпери и каравани, със селекция от 25 продукта от 14 до 17 цола, със скоростни индекси от R (170 км/ч), S (180 км/ч), T (190 км/ч) и H (210 км/ч). Продуктовата гама ще бъде налична за потребителите през есента на 2021 г.

Концепцията Season Sense се състои от иновативни характеристики, които включват шарката на протектора на гумата, структурата и каучуковата смес. Напречните, v-образни мултифункционални шарки на протектора с твърда централна част е разработена за целогодишна безопасност.

Нови всесезонни гуми за професионалисти

Мултифункционалната шарка на протектора има твърда централна зона, която предоставя отлично управление и стабилност през всички сезони. Всеки блок на протектора е свързан към централното рамо, което подобрява реакциите на кормилното управление. Силно изразените канали на протектора започват от централната част и се насочват към рамената. Каналите за изтласкване на киша и вода в центъра на протектора са разработени, за да увеличат съпротивлението към аквапланинг. Каналите отвеждат водата и кишата далеч от гумата.

Grip Claws са „нокти“ за подобрение на сцеплението, особено при спиране и ускорение, и са разположени върху протектора. Специалните „нокти“ са проектирани, за да помогнат за движението върху заснежени пътища и други меки повърхности. Те се захващат за повърхността на пътя по контролиран начин и осигуряват по-добро сцепление, включително при спиране.

Нови всесезонни гуми за професионалисти

Заедно с новата смес на протектора, този дизайн осигурява равномерно износване, и ниско съпротивление при търкаляне. Ниското съпротивление при търкаляне превръща Nokian Seasonproof C в икономичен избор за шофьори, които искат да поддържат нисък своя отпечатък върху околната среда като същевременно спестяват и разходи за гориво.

Технологията Aramid Sidewall пък помага за изключителна издръжливост. Извънредно здравите арамидни влакна укрепват страниците на гумата предоставяйки повече издръжливост и защита при взискателни условия на каране. Влакната правят гумата по-издръжлива на удари и прорези, които иначе лесно биха я увредили.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 трофи

    45 13 Отговор
    Всесезонни ама за тяхното лято.

    Коментиран от #26

  • 2 Subaru STI

    36 25 Отговор
    Това е компромисна гума за ширпотреба, най-вероятно за употреба при умерен климат, но не и за професионалисти. Под 5 градуса няма нищо по-добро от НОВА зимна гума. При 30 градуса няма-нищо по-добро от хубава "лятна" гума. А на дъжд - млада гума с дълбок грайфер.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Морето

    25 8 Отговор
    Това е гумата! От Медина Мед си взех летни Нокиан 205/55/16 и на сухо и мокро пролетта и лятото нямат грешка. Колата стои като залепена на пътя и най-важното, не шуми или свисти при висока скорост. За толкова пари-чудесно качество.
  • 4 jap

    24 3 Отговор

    До коментар #2 от "Subaru STI":

    Всесезонните гуми са подходящи за автомобили с тегло до 2000кг. движещи се със скорост до 150-160км(личен опит) но при крайни климатични условия проличават слабостите им.

    Коментиран от #6, #7, #12

  • 5 Прав си

    16 10 Отговор

    До коментар #2 от "Subaru STI":

    но когато зимата на някой проход закъса ТИР и тези с най хубавите гуми чакат на опашката а където пътя е почистен добре без проблем се движат и тези с "галошите".
  • 6 Мдаа

    36 5 Отговор

    До коментар #4 от "jap":

    Не знам дали са до 2 тона са подходящи, ама тираджия да сменя зимни или летни гуми не съм видял.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 jap

    17 3 Отговор

    До коментар #6 от "Мдаа":

    Не съм сигурен дали има зимни и летни гуми за ТИР-ове но знам какво следва когато зимата шофьорите им ги мързи или не умеят да поставят вериги.

    Коментиран от #33

  • 9 Камикадзе 🛩

    36 23 Отговор
    Абе какво толкова се впрягате за тия гуми? Отиваш в Кауфланд, Практикер или нещо подобно, вземаш най-евтините гуми и си караш поне 7-8 години с тях. Едно време на Москвичите и Жигулите да не би да е имало Нокиани, Мишелини и всякакви други? Газ със видинките и готово.

    Коментиран от #23

  • 10 NikNay

    23 1 Отговор
    Хаде пак рекламна акция на Нокиан .
  • 11 Мони

    9 7 Отговор
    Искам да барам Миа Халифа!
  • 12 Край

    22 2 Отговор

    До коментар #4 от "jap":

    При крайни климатечни условия се кара внимателно.
  • 13 Я.Петров

    14 6 Отговор
    За ежедневната градска кола са ОК всички всесезонки, но за извън града си трябват летни/зимни.

    Коментиран от #15

  • 14 Гумаджия

    27 5 Отговор
    Ганя много разбира от гуми, нищо че понякога купува втора ръка.

    Коментиран от #20, #34

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Летни зимни

    25 12 Отговор
    Навремето като имаше само един модел, ВИДИНКИ, сигурно всички сменяхте зимни и летни,

    Коментиран от #18, #28

  • 17 Paxnas

    22 7 Отговор
    За мен най хубавата гума е новата,комплект за лятото и комплект за зимата другото е компромис.
  • 18 Никога

    9 2 Отговор

    До коментар #16 от "Летни зимни":

    не е имало само един модел"видинки".

    Коментиран от #19

  • 19 Летни зимни

    11 2 Отговор

    До коментар #18 от "Никога":

    Добре,и руски и румънски също имаше.Но румънските трябваше да ходиш до Румъния.А сьщо се връщаха две стари за една нова , имахме соц кола и съм доста добре запознат.Соц колата вьрвя зиме и лете девет години с едни гуми и минаваше отвсякъде
  • 20 Да ама

    39 10 Отговор

    До коментар #14 от "Гумаджия":

    и гумаджиите са много в час.Техния девиз е "всесезонни гуми нема".Ако ги питаш най добре е гумите да се сменят ежедневно ако може с дневни и нощни.Добре,че са опашките от балъци преди всеки "сезон" защото иначе ще го лапат...без гума.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Съвсем точно

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "Да ама":

    В интерес на истината си прав
  • 23 Точно

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Камикадзе 🛩":

    Сега всички се изгивизиха
  • 24 Батко

    4 0 Отговор
    За жигулката имаше и Георги димитровки (завод в София ) ,но неподлежаха на баланс :)
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Играч

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "трофи":

    Точно.Тук на 40 градуса още първото лято се превръща в лятна гума.
  • 27 321

    5 0 Отговор
    Да бяхте вложили повече в технологията, а не в смешни реклами в неспециализирани медии.
  • 28 Ицо

    11 2 Отговор

    До коментар #16 от "Летни зимни":

    Навремето семейната Жигулка зимата само се припалваше в гаража да не и падне акумулатора. Колите от квартала, които се движеха зимата в сняг се брояха на пръстите на едната ръка. Помня една Лада 5-ца и един Фиат 125Р имаха гуми с шипове на задния мост. Аман от философи за едно време.
  • 29 qwerty

    11 1 Отговор
    Драга редакция, възможно ли е да напишете статия и за други модели гуми. Във Вашият сайт основно се пише за марката Нокиан, а ние обикновените водачи на МПС се интересуваме и от характеристиките и на другите производители за да направим своя "информиран избор" преди покупката. Благодаря Ви предварително!

    Коментиран от #30

  • 30 От редакцията

    11 0 Отговор

    До коментар #29 от "qwerty":

    Не може, защото други производители не ни плащат за рекламата.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 перничанин

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "jap":

    Има зимни гуми за камиони.
    Публикувано във факти.бг:Гуми Scandinavia и включват зимни гуми за камиони в размери от 17.5 до 22.5 инча.
  • 34 А бе

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Гумаджия":

    Много гумаджии не знаят за надписа outside на гумата и я слагат както падне да не говорим за точката за винтила. Иначе си прав за новите гуми.
  • 35 Plameni

    0 0 Отговор
    Голяма реклама на Nokian, ама в класациите и тестовете се провалят
  • 36 Гост

    1 0 Отговор
    Nokian никога повече... Нито тръгваш, нито спираш... Който е карал ще потвърди. След две години, започват да се напукват(направо се цепят). Пълен ужас. Близо 900лв. за пълен боклук....