10 Май, 2021 17:34 3 508 4

Пореден производител на смартфони ще се пробва при колите

  • oppo-
  • huawei-
  • apple-
  • xiaomi

Oppo е последната компания, която ще се включи в автомобилната индустрия

Пореден производител на смартфони ще се пробва при колите - 1
Снимка: Shutterstock

След като вече няколко различни компании за електронни устройства, между които Apple, Xiaomi и Huawei обявиха, че ще се пробват в автомобилната индустрия, последните от които, дори представиха и автомобил, ето че още една компания ще се включи към списъка.

Ако не сте чували за Oppo, това е марка която нашумя в последните няколко години и дори се превърна в най-големият производител на смартфони в Китай за 2020 година. Изглежда, че това не е достатъчно и от компанията се целят и в автомобилната индустрия, като ще търсят и своето място там.

За момента не е съобщено нищо официално, но близки до Oppo източници разкриват, че изпълнителният директор на фирмата набира автомобилни дизайнери и инженери, а също така провежда и срещи с различни компании, които да помагат с направата на бъдещата кола.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не мерси

    0 4 Отговор
    Поредей потребител на Хандроид.
  • 2 Луд

    2 1 Отговор
    Ние при телефоните не сме ги чували.

    Коментиран от #3

  • 3 Христо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Луд":

    Значи си доста неинформиран в сферата на мобилните устройства...
  • 4 дада

    0 0 Отговор
    че то ще им много лесно само слагат двигател, антифрис и колела и са готови то всичките елколи са смартфони на колела