Last news in Fakti

13 Май, 2021 09:46 3 119 7

Mi Robot Vacuum Pro - нова прахосмукачка робот, нови функции!

  • прахосмукачка-
  • робот

С повече от 200 милиона активирани устройства в световен мащаб, Xiaomi продължава да разширява портфолиото си от интелигентни устройства

Mi Robot Vacuum Pro - нова прахосмукачка робот, нови функции! - 1

Mi Robot Vacuum Pro е новият робот, който е прахосмукачка и мие подове. Особеността на този продукт се крие в способността му да избягва препятствия. Нека си представим типичен сценарий: обувки, кабели и няколко други обекта на едно място. В този случай роботът, ако срещне предметите, трябва да обиколи. Новият робот решава този проблем: той е оборудван с нов алгоритъм, който му позволява незабавно да спре, когато намери препятствие.

Режимът на ръчно почистване може да бъде стимулиран с многократно забърсване в две посоки. Благодарение на системата за лазерна навигация LDS, Mi Robot Vacuum Pro сканира целия етаж по-ефективно, с обхват на сканиране 8м.

Има система за разпознаване 3D ToF двойно око + RGB - по същество бинокулярна система. Процесорът е оборудван с 4 ядра в GPU и 2 ядра в MPU, с които можете да получите максимален опит в разпознаването на препятствия (дори малки кабели). Там реакцията на вакуумния робот е мигновена. Друга характеристика е режимът за почистване на пода, който автоматично разпознава, ако срещне килим или друг вид материал и роботът сам решава дали да го избегне или да спре и да промени режима на пране.

Mi Robot Vacuum Pro - нова прахосмукачка робот, нови функции!

Потребителите могат да избират между три предавки за режими на дозиране на вода въз основа на интензивността на почистване. Прахосмукачката може да се управлява чрез приложението Mi Home, което предлага опции като дистанционно управление, картографиране в реално време, почистване по график, почистване на място и др. Той работи и с Google Voice Assistant.

Също така е възможно да се избере мощността на засмукване, която обаче има основна граница. Изчистено приложение с интелигентно разпознаване на сценарии: подобрено от предната версия. Преди трябваше да въведем ръчно името на стаята в сценария в приложението, но от днес ще бъде възможно да се направи автоматично от робота. От хардуерна гледна точка имаме всмукваща мощност 4000 па , батерия 5200 mAh, това е капацитет от 550 мл за резервоара.

„С повече от 200 милиона активирани устройства в световен мащаб, Xiaomi продължава да разширява портфолиото си от интелигентни устройства с тези нови предложения. Водена от двойната стратегия AIoT (AI + IoT), Xiaomi има за цел да подобри качеството на живот и да осигури по-здравословен начин на живот на хората чрез интелигентни устройства като Mi Robot Vacuum Pro “, се казва в съобщение на Xiaomi.

Mi Robot Vacuum Pro - нова прахосмукачка робот, нови функции!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бате Ачо

    2 2 Отговор
    Уникална машинки са. Пиеш си кафето, тя чисти.
  • 5 A салата?

    2 0 Отговор
    Само кафе ли предлагат?
  • 6 Гостенина

    2 1 Отговор
    Същата я имам. Много е добра.
  • 7 незнайко

    2 0 Отговор
    1000 лева за това нещо ? Не благодаря ! Защо не я направят и да си "ИЗХВЪРЛЯ" контейнера със смет ?