Last news in Fakti

13 Май, 2021 10:43 10 867 12

Електрически велосипед с автономен пробег до 80 км (ВИДЕО)

  • електрически велосипед

Китайската компания ADO (съкратено от A Dece Oasis), която е специализирана в производството на екологичен "зелен" градски транспорт, пуска новия електрически велосипед ADO A20

Електрически велосипед с автономен пробег до 80 км (ВИДЕО) - 1

Новият електрически велосипед ADO A20 има сгъваем дизайн и лека алуминиева рамка. Товароносимостта на велосипеда е 120 кг. A20 се задвижва от електрически мотор с мощност 350 W (0.47 к.с.). Моторът е способен да развива скорост до 35 км/ч, но оптималната му скорост е 25 км/ч. Пробегът с едно зареждане на батерията (10.4 Ah) е 80 км. Времето, необходимо за презареждане на батерията пък е от 4 до 6 часа.

Здравата, но олекотена алуминиева рамка е с 40% по-лека от аналогичните велосипеди, изработени от въглеродна стомана. Системата за управление осигурява три режима на движение. Рамката е снабдена и със стойка за смартфон. Предната вилка има хидравличен амортисьор, докато седалката е пружинна.

Двуцветният LCD дисплей, вграден в кормилната система, предоставя на потребителя информация за скоростта, оставащото зареждане на батерията, изминатото разстояние и други параметри. Електрическият велосипед ADO A20 се продава в черно и бяло.

За потребители от Европа компанията има три сервизни центъра в Обединеното кралство, Полша и Германия. Има пет години гаранция на рамката и една година за основните модули. Електрическото колело е на цена от 899 долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тра-ла-ла

    8 11 Отговор
    Голямо чудо! Имам почти същото от около четири години!

    Коментиран от #8

  • 2 zeus

    29 1 Отговор
    Само да уточним, че 80 километра минава в режим на подпомагане, тоест ако въртите педалите, иначе само на ток към 40 километра. Двигател от 350 вата е незаконен в ЕС, включително и при нас, ограничението е 250 вата, не че в България някой контролира това :)

    Коментиран от #7, #11

  • 3 Бай 1️⃣8️⃣

    19 5 Отговор
    Долара отдавна не се котира в европа за какво ни давате цената в долари ?
    За потребители от Европа компанията има три сервизни центъра в Обединеното кралство, Полша и Германия
    Долара е пирамида без да е от резерва на една държава
  • 4 Гаранция на двигателя

    3 4 Отговор
    3000 км.
  • 5 Емил

    13 2 Отговор
    Я, ново "балканче"! А сгъва ли се?
  • 6 SirDaffy

    15 0 Отговор
    Дано са му сложили едно динамо да зарежда батерията на понадолнището :)
  • 7 Още да уточним

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "zeus":

    След като свърши тока пробега може да бъде още 80 километра, ако си хапнал достатъчно боб и можеш да въртиш педали!😂😂😂
  • 8 Тра-ла-ла

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Тра-ла-ла":

    Тези които са ми сложили минуси, какво не ви харесва? Това не е нито новина нито новост! Такива велосипеди има и на нашия пазар доста отдавна. Вземат ни за баламурници с подобни статии. Какво сега, трябва да охкаме и да ахкаме ли? При това моето го купих и по-евтино за малко над 1400 лева и е със сходни параметри и визия, сгъва се по същия начин.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 TRIF

    4 0 Отговор
    Наистна нищо особенно. Какво му е новото в технологията?
    10.4 Ah са нищо. 35км/ч ще издихат батерията на първите 10км. И трябва много яко въртене за тази скорост. Виж 10 - 12 км/ч за 25 - 30 км на равен терен при тегло на велосипедиста 65 - 75кг е по - реално достижимо. И на колко волта е батерията не е споменато. Изобщо губене на време е тази статия.
  • 11 TRIF

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "zeus":

    Колега, 250 W на ел. двигателя са нищо и половина. При 350 W започваш да усещаш истинската помощ от двигателя. Това 250 W дето са го сложили преди 10г. като ограничение е голяма глупост. На това велосипедче му трябва една 52V/20Ah и двигател 500 W за да стане атрактивно. Така както е проектирано ако е 36 V батерията ако няма подпомагане с педалите най-много да откара 10-12 км при идеални условия.
  • 12 ПЕДАЛетката

    10 0 Отговор
    Моят дядо преди 60 години имаше колело (веолисипед) . Хубаво колело, марка Мифа. Самичко вървеше, дето се вика.
    И неговото бе "електрическо". Като му "бутнеше" динамото, знаеш ли как му светеше фара. като слънце.
    По думи на дядо ми, той от плевенско е ходил с колелото до Русе, където е учел баща ми по това време, за да му закара малко храница и да се видят, че сиромашия.
    И кво излезе? Дядо ми е беил вело-джендър, или е бил корав мъж на място ие е МАЧКАЛ педалите?