Last news in Fakti

14 Май, 2021 13:14 4 499 21

Кафето на бъдещето ще е... без кафе

  • кафе-
  • бъдеще

Стартъпът Atomo вече набира инвестиции за разработване на изкуствени кафе напитки

Кафето на бъдещето ще е... без кафе - 1

Световната индустрия за кафе има годишен оборот от над 100 милиарда долара, но напоследък е изправена пред две глобални предизвикателства. Глобалното затопляне на Земята води до намаляване на плантациите за кафе, които изискват прохлада и висока влажност. В същото време кафе плантациите генерират огромно количество въглерод, като се подреждат на второ място след какаовите плантации.

Разработването на иновации в областта на хранителните технологии прави възможно получаването на ароматизираната напитка от други съставки, като например от люспите на слънчогледови семки и динени семена. Това според учени може да реши проблема.

Кафето на бъдещето ще е... без кафе

Кафето без кафе в близко бъдеще ще се присъедини към месото без месо, яйцата без яйца и млякото без мляко. Специален патентован химичен процес дава възможност за получаване на напитка с богат вкус на кафе и присъствие на кофеин от съставки на трети продукти, които не съдържат кафе на зърна.

Стартъпът Atomo активно набира инвестиции за разработване на изкуствени кафе напитки. Разработчиците се наричат ​​Tesla в кафе индустрията и очакват с нетърпение да разпространят своя продукт по целия свят. Компанията поставя особен акцент върху борбата с намаляването на емисиите на въглероден диоксид. Базираният в Сиатъл търговец на храни Cone and Steiner може да бъде първият търговец на дребно, който предлага на пазара молекулярното кафе Atomo.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    46 0 Отговор
    Кошмар! Сбъдва се пророчеството от "Крилце иле кълка" с Лиу дьо Фунес.

    Коментиран от #7, #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ХХХ

    15 0 Отговор
    Лошо няма. Точно ще нарастнат раците, а оттам и депопулацията на земята. С 1 куршум 3 заека - депопулация, повече пари и намаляване на парниковите газове, да си живуркат спокойно избраните.
  • 4 Кочо

    22 0 Отговор

    До коментар #2 от "FUN FACT":

    Те насекомите са полезни. Па и изсушени. А и ние на всичко сме свикнали... нищо ни няма.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 напреднал

    32 0 Отговор
    Да ама ние сме по-напред. При нас сиренето е без мляко. Дори млякото при нас е без мляко. За кренвиршите при производството на които не е пострадало ни едно животно и дори цигарите са по-полезни от тях, няма да споменавам.

    Коментиран от #8

  • 7 куку руку ку

    28 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    И отиваме към живот без живот...

    Коментиран от #10

  • 8 КОИЛЧО

    19 0 Отговор

    До коментар #6 от "напреднал":

    Е ПА НИЕ В КОИЛОВЦИ ПИЕХМЕ ЦИКОРИЯ-ПОЛСКА ИНКА И ЛЕБЛЕБИЯ. Е ПА НЕМА РАЗЛИКА ОТ НЕС КАФЕТО НА НЕСТЛЕ. КАФЕТО НА НЕСТЛЕ Е ПЪЛНА ХИМИЯ А ИНКАТА И ЛЕБЛЕБИЯТА БЕХА НАТУРАЛНИ. НО СТАНАХА СКЪПИ ЗА ПЕНСИЯТА А ХИМИЯТА НА НЕСТЛЕ ПОЕФТИНЯ ЩОТ ОТРОВАТА ЕФТИНА.
  • 9 един от многото

    22 0 Отговор
    Сигурно и секса за в бъдеще ще е без участието на мъж и жена!

    Коментиран от #11

  • 10 Камикадзе 🛩

    29 0 Отговор

    До коментар #7 от "куку руку ку":

    Кафе без кафе, салами без месо, млечни продукти без мляко, цигари без тютюн, бира без алкохол. Виртуални класни стаи, виртуален с*кс, виртуална реалност........ Не, благодаря! Задръжте си ги за вас, аз предпочитам реалния живот. Ако това ви е цивилизацията, предпочитам да си остана дивак. И не съм само аз така.
  • 11 Камикадзе 🛩

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "един от многото":

    Ами за съжаление може и да си прав. С тези 52 измислени пола, джендъра и всякакви други може и така да стане. Европски „ценности”, какво да ги правиш....... Не разбирам защо обаче трябва и на нас да ги пробутват тези лудости. В любимият на овцете запад или в Обора да си правят каквото си поискат. Но не и тук!!!
  • 12 Гларуса

    15 0 Отговор
    Добре,че навремето си поживяхме...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Димов

    9 0 Отговор
    Кафето ще е без кафе, месото без месо, доматите без витамини, а жените с мъжки дрАжки. Голямо бъдеще ни гласят.
  • 15 Тия пичове

    5 0 Отговор
    от този стартъп много са закъснели, да дойдат тука и да вземат готови "технологии" за всякакви ментета, после ще ни набутват "иновативните" им продукти на супер цени, а ние с удоволствие ще ги купуваме, вече имаме богат опит.
  • 16 Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "FUN FACT":

    Хахаха ,вече съм ял кренвирш така че не се притеснявам ...
  • 17 ИЯО запознат

    3 0 Отговор
    Прекрасна статия. Просто невероятна. Сега разбрах,защо труповете на починалите вече не се разлагат за около 5-6 години,а дори и на 9-10 пак не са се разложили съвсем . / вчерашен разговор с познат патоанатом,работещ в болница/.
  • 18 Васил

    3 0 Отговор
    България е изпреварила в тази област отдавна саламите са без месо а кашкавала и сиренето без мляко а виното и ракията без грозде.
  • 19 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Прав си и си има причина за това, ставаме все повече на тази планета и всеки иска да има - кола, климатик, да яде месо, да пие кафе и още хиляди неща. Това се превръща в големия и основния проблем. Още няколко десетилетия и Земята няма да може да се справя с населението си.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.