18 Май, 2021 16:29 2 534 3

Hyundai и Samsung обединиха сили

  • samsung-
  • hyundai-
  • чипове

Двете компании ще се борят срещу недостига на чипове

Hyundai и Samsung обединиха сили - 1

Недостига на компютърни чипове е един от водещите проблеми в автомобилната индустрия в последните няколко месеца и вече едва ли има марка, която да не е засегната от проблема. В същото време редица технологични компании се оплакват от същите проблеми и липсите се отразяват дори и при домакинските уреди.

Все пак две от водещите корейски компании в лицето на Samsung и Hyundai подписаха споразумение, което да осигури леко превъзходство на автомобилния производител. Както знаем Samsung е една от водещите компании в технологичната сфера и сама произвежда чиповете за своите устройства.

От компанията ще помогнат на Hyundai, но разбира се това няма да се случи веднага, тъй като фабриките на Samsung трябва да претърпят леки промени, за да се справят с производството на чипове за автомобилната индустрия, които леко се различават от тези, които в момента от марката произвеждат.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    4 0 Отговор
    Преди време някой беше казал : икономиката трябва да намали темпото! И ето на...... недостиг на чипове. Случайност, не мисля!
  • 2 Hoho Boho

    2 0 Отговор
    Бизнесът не търпи вакуум. Някой ще замести китайците...
  • 3 сектант

    0 3 Отговор
    само айфон 12 и Дачия дъстър