Last news in Fakti

30 Май, 2021 11:30 18 122 35

Знаете ли защо устройствата на Apple пристигат със стикери?

  • apple-
  • iphone-
  • ipad-
  • стикер

Каква е целта на лепящите се „ябълки“ в кутиите на iPhone, iPad и други

Знаете ли защо устройствата на Apple пристигат със стикери? - 1
Снимки: Shutterstock

Ако някога сте разопаковали ново устройство на Apple, то най-вероятно ви е направило впечатление, че освен всичко в комплекта, колкото и по-малък да става той с годините, там може да намерите и стикер с логото на марката. Ако някога сте си задавали въпроса защо, то днес ще ви споделим отговора на експертите от Apple Explained.

Всичко започва около 1990 година, когато компанията е на ръба на фалита, но въпреки това запазва сравнително голяма фенска маса. Според различни издания, почитатели на марката дори стоят при компютрите на Apple в магазините и ги препоръчват на хората.

Знаете ли защо устройствата на Apple пристигат със стикери?

Разбира се, компанията на Джобс вижда потенциала в това и се опитва да запази и привлече още повече фенове, а резултат от това са стикерите с „отхапана ябълка“. Те могат да се лепят на различни места, да се слагат върху дрехи, чанти, автомобили и други подобни, като показват съпричастността си към марката.

Освен това, всеки стикер действа и като безплатна реклама за Apple, която всеки потребител прави с лепенето на стикера на различни места. Въпреки, че от кризата в която американската компания попада през 90-те години вече са изминали над три десетилетия, стикерите все още са част от комплекта на повечето устройства.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хаха

    67 29 Отговор
    Лепенката служи за предупреждение: спомнете си защо ябълката, дадена на Снежанка от вещицата останала нахапана, но не и изядена. После да не кажете, че не сме ви предупредили. Ама кой в нашето "модерно" време да чете класики, минали проверката на времето?

    Коментиран от #15, #18

  • 3 Фен на Апъл

    32 44 Отговор
    По-добре отхапана ябълка, отколкото червена петолъчка.
  • 4 АйФон

    56 36 Отговор
    Ползвам от половин година техния телефон и мога да ви кажа,че андроид не отстъпва с нищо даже напротив в пъти по-качествени от тия телефони.Едно къде са скъпи и всичко е платено и друго постоянно зареждане.Но какво да се прави служебен е....
  • 5 Бай Ганьо

    16 13 Отговор
    Карък!!! Няколко модела телефони и пет айпада - В НИТО ЕДИН НЕ Е ИМАЛО ЛЕПЕНКИ!!! Чисто нови от АТ&Т, Apple, Bestbuy.....

    Коментиран от #19

  • 6 Факт

    16 2 Отговор
    В Apple Airpods Pro СТИКЕРИ НЯМА !
  • 7 абе ей

    39 50 Отговор
    Всичките лъжете като комунисти. Няма продукт на Апъл без лепенки. Батерията издържа по-дълго от гугълските шитни (андроидските), защото харудерът е опитимизиран. iOS е нива над линуксовата свинщина на Гогъл.

    Коментиран от #26

  • 8 Hoho Boho

    35 9 Отговор
    Сега най-актуалният стикер е:

    ДА ИЗЧЕГЪРТАМЕ
    герб
    МУТРИ, ВЪН!
  • 9 високо кръвно

    27 40 Отговор
    Истината е че епъл си е за богати ,умни и можещи хора.Бедняците може да плюете колко си искате.И да гледкате зависливо .

    Коментиран от #11

  • 10 Ме че нещо но

    19 4 Отговор
    За пръв път видях такъв стикер на огледалото в една ведомствена тоалетна.
  • 11 Ванко

    26 13 Отговор

    До коментар #9 от "високо кръвно":

    ПОзнавам поне 12-13 човека с такъв телефон. Само 2-ма от тях са го платили в кеш. Всичко останало е на изплащане.
    Двам от тия хора са ми служители (работници), единият ми е роднина и останалеи са клиенти. Познавам финансовото състояние на всеки един от тях и никой не е богат.
    Разбира се, всички тези хора изобщо не пъчат гърди че са богати и успели. Те имат обективен поглед над себе си, за разлика от теб.
    п.п.
    Аз лично, бих могъл да си купя такова телефонче, но не виждам смисъл да похарча 2000 лв за нещо, което мога да купя за 200-300.
    Ако някой може да ми обясни защо му е необходим супер-дупер мощен телефон, ще го черпя. Какви толкова приложения ползва на телефона, че трябва да е мощен? Имам предвид ПОЛЕЗНИ приложения, а не фейсбук и пр.

    Коментиран от #12, #13, #14, #30

  • 12 тесен кръг

    8 9 Отговор

    До коментар #11 от "Ванко":

    А познаваш ли богати хора? Те също имат iPhone, но не е на изплащане.
  • 13 пестеливия

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "Ванко":

    А каква кола караш, ако не е тайна?
  • 14 Балканеца

    14 5 Отговор

    До коментар #11 от "Ванко":

    За мощни игри са нужни добри параметри, които iPhone ги има. :)
    Примерна игра - Call of duty mobilе, PUBG moible и т.н. Софтуерът IOS е оптимизаран, както беше споменал човек в по - горните коментари и не се натоварва, както android. Има марки и софтуери достатъчно, на кой каквото му е кеф да си купува според джоба. :)
  • 15 fts

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "хаха":

    По-скоро идва от Библията и първородния грях на Ева. Т.е. Стив Джобс е продал душата си на дявола за успеха на фирмата си.
  • 16 Макси

    11 4 Отговор
    Винаги при статия за Епъл има две трети минуси и една трета плюсове в подкрепа. Убеден съм обаче, че много малка част от тези дето цъкате минусчетата го правите на някакъв общ принцип, мразите Епъл без да сте имали опит с поне две техни устройства, наравно с Андроид, Уиндоус и пр., че да са обективни оценките ви, а не само "щото са по-скъпи" или "щото всички кифлоподобни са дарени от ..ачите им с Айфончета". Имал съм по над 2 лаптопа и телефона и на Епъл и от останалите иии.... в това десетилетие избирам Епъл. Не робувам на марки и допускам, че някога може да има и по-добър избор, но ЗА МЕН това е изборът, който си заслужава. Апропо - не съм останал гладен, но още повече - не съм заможен. Че и да ходиш със скусани обуща, но с телефон за две хилки, също не е окей, мислА.

    Коментиран от #17, #28

  • 17 Макси

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Макси":

    Корекция на горния коментар!!
    Винaги при cтaтия зa Eпъл имa двe трeти минуcи и eднa трeтa плюcoвe в пoдкрeпa. Убeдeн cъм oбaчe, чe ГОЛЯМАТА чacт oт тeзи дeтo цъкaтe минуcчeтaтa гo прaвитe нa някaкъв oбщ принцип, мрaзитe Eпъл бeз дa cтe имaли oпит c пoнe двe тeхни уcтрoйcтвa, нaрaвнo c Aндрoид, Уиндoуc и пр., чe дa ca oбeктивни oцeнкитe ви, a нe caмo "щoтo ca пo-cкъпи" или "щoтo вcички кифлoпoдoбни ca дaрeни oт ..aчитe им c Aйфoнчeтa". Имaл cъм пo нaд 2 лaптoпa и тeлeфoнa и нa Eпъл и oт ocтaнaлитe иии.... в тoвa дeceтилeтиe избирaм Eпъл. Нe рoбувaм нa мaрки и дoпуcкaм, чe някoгa мoжe дa имa и пo-дoбър избoр, нo ЗA МEН тoвa e избoрът, кoйтo cи зacлужaвa. Aпрoпo - нe cъм ocтaнaл глaдeн, нo oщe пoвeчe - нe cъм зaмoжeн. Чe и дa хoдиш cъc cкуcaни oбущa, нo c тeлeфoн зa двe хилки, cъщo нe e oкeй, миcлA.

    Коментиран от #27

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 асда

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Ганьо":

    няма как да няма, лепенките седят в бялата кутийката с книжките
  • 20 110

    3 0 Отговор
    Лепенките ги има само в телефоните, ако не ви стигат парите за Макбук да си ребрандирате лаптопа :D
  • 21 ГОТИН

    7 15 Отговор
    АЙ ФОНЧЕТО СИ Е АЙ ФОНЧЕ ,ДОРИ ШЕСТИЦАТА Е ПО ДОБРА ОТ НАЙ НОВИЯ АНДРОИД. И МЕН МЕ Е ЯД ЧЕ ГИ НАПРАВИХА ДОСТЪПНИ ЗА СУЛЬО И ПУЛЙО .ПОД 5000 ЛЕВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОДАВАТ . БЕДНИЯ ДА СИ ЗНАЕ МЯСТОТО. ТЕ ТАКА И ЛЕКСУСИ ЩЕ ПОЧНАТ ДА РАЗДАВАТ . НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ОТ РАВЕНСТВО И ЛИБЕРАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ.

    Коментиран от #22

  • 22 Съгласен

    3 5 Отговор

    До коментар #21 от "ГОТИН":

    Един свестен във форума .Евала!
  • 23 ТръндЮ

    11 7 Отговор
    Знаете ли как се превежда "I Phone" = Idiots Phone!
    Направен е за хора които ако имат повече от един бутон с който да боравят се паникьосват! Първите ай фони бяха бяха наистина нещо ново,сега обаче са за глупендерите фенове които плащат луди пари за обикновен телефон!

    Коментиран от #24

  • 24 Скъсаняк

    4 6 Отговор

    До коментар #23 от "ТръндЮ":

    И аз не обичам айфон,щот не мога да си го купя
  • 25 Висенте

    4 3 Отговор
    Не е проблема в телефона вкусове всякакви.Проблема е ме някое те де и 1.9 като си купи Айфон си мисли че е станал богат или безсмъртен.Аз не искам да ги гледам тия хора ,не искам да живея с тях.Не мога да им дишам пулека от ауспусите.Трабва да си има отделни градове за тях.Не искам да имат нещата които имам аз макар и купени на старо.Този телефон не за тях.
  • 26 Скапаняшки Епъл

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "абе ей":

    Ти луд ли си ле имаш ли айфон постоянно треа го зареждаш ного съ и зле от към батерите чисто нова 7 ца грам неми държеше батерията ся ти ако си зимал андроид 2 или 3 или 4 употреба си твое лично изварщение
  • 27 9278

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "Макси":

    Поми-ярче нещастно, ти докато точиш лиги по поредният айфон който НЕ МОЖЕШ ДА СИ КУПИШ ДОРИ И НА ЛИЗИНГ и ми ръсиш глупости ще те открехна нещо простичко:

    По-осакатено нещо от системите на Епъл НЯМА- устройството е без значение, самата ОС е уникално гнусно, сакато и пълно с бъгове нещо. И дали ще вярваш не ми пука, но опит с тея лай-на ИМАМ в изобилие- 1/4 от бизнесът ми изисква употребата на Макбук или иМак. Голи цифри:

    Разполагам с 37 устройства на Епъл, купища специфична периферия за тях и т.н. + имам и над 150 компютъра с Линукс или Уиндоус и тонове периферия към тях. Епъл-ските лай-на издържат максимум 3г. и умират и ремонта не е рентабилен, над 100 от компютрите ми са 6-7 годишни като са ъпгрейдвани в този период с процесор, видео и рам- нещо което е или невъзможно при Епъл, или безбожно скъпо.
    В крайна сметка тази 1/4 от бизнеса ми поглъща над 60% от разходите за хардуер и софтуер годишно- найс, а?
    И преди да ревнеш "ти ползваш пиратски софт на компютрите" ще те разочаровам- в последния годишен отчет ясно помня, че имаше графа "Разходи за софтуер" и цифрата там беше ШЕСТцифрена

    Коментиран от #29, #31, #35

  • 28 Гошко

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Макси":

    Аз ако имах пари с удоволствие бих си купил Айфон. Но, понеже нямам - Самсунг за 500 лева.

    Коментиран от #33

  • 29 Ангел

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "9278":

    Такъв комп си виждал само по телевизията господин милионере !!!!
  • 30 zateb

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ванко":

    Казва се стил и класа, а може и фен!
  • 31 затеб

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "9278":

    Ти изобщо вярваш ли си.Как може да сравняваш Ипъл продуктите с безлицезните си компютри!
  • 32 ДжафДжаф

    2 0 Отговор
    Преди доста вече години, тъщата имаше приятелка-колежка, чийто син беше станал мутра, в резултат, на което някъде през 96-та го гръмнаха. Беше единствено дете и нямаше собствени деца. Не му стигна времето, та единствен наследник беше майка му. По неясни причини, човека се беше обзавел с компютър Макинтош/Епъл, при което майка му реши да ми го подари заедно с принтер. Първо се появи проблем със софтуера. Тогава още нямаши интернет, а на площад Славейков софтуер за Mac просто липсваше. Това, което имаше на самият компютър беше абсолютно дърво. Все пак вече се беше появил Windows 95! Ранните версии на Archicad струваха $4-5000. Порадвах се няколко дни на картинки, след което го хвърлих в едно кьоше и от тогава никога повече Епъл. От началото на нулевите минаха на Интел, които още повече обесмисля даването на толкова много пари. При смартфоните май също ползват процесори на Самсунг. Напрактика нищо американско, като изключим ужасяващите цени, при това без да броим цените на софтуера ако решиш да правиш нещо по-сериозно. Дори системите с windows/android да отстъпват, което отдавна не е така, все пак всичко по отношение на софтуера е "безплатно". Дори и да ги имаш парите, за кво да ги даваш. Една гола парвенющина.
  • 33 Трифонов

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Гошко":

    Има Самсунг и за 2000... Тия идиотщини по-горе за богатите, дето ползвали едното, пък другите, щото ползвали другото, значи били бедни... не ги вденах много, ама хааайде... Освен това, какво ако някой е беден? Единственото нещо, което си заслужава възхищение у човека, е интелектът! Всичко друго е без значение. А в пазарния тип устройство на държавата и обществото, към който принадлежат всички държави от т.нар. "западен тип", интелектуалният потенциал и материалното състояние по-често не са правопропорционални. Това е така, защото за процеса по правенето на пари много по-важно е да си алчен, агресивен, безскрупулен и с несравнимо високо мнение за себе си, отколкото интелигентен, умен, знаещ или можещ. Дори да разполагаш с гениален ум, ако не притежаваш тези качества, си осъден на вечна бедност. Справка - Никола Тесла. Демек, ако си стойностен човек, дори да си гений, вероятно ще си беден. Просто винаги ще се намери един безскрупулен измамник, който ще се възползва от ума ти и ще натрупа милиони от теб за себе си и в най-добрия случай на теб ще подхвърли трохи...
  • 34 Трифонов

    1 0 Отговор
    ... Разбирайки всичко това, никога не съм си създавал негативно мнение за някого само, защото е бил беден. Но е факт, че искрено се наслаждавам да наблюдавам безсмислените усилия на богати малоумници, които са посветили живота си на това да правят най-безсмисленото нещо на света - да трупат пари. Забавляват ме, защото, повярвайте ми, независимо дали го признават или не, дълбоко в себе си, те вярват, че оня горе ще направи изключение именно за тях и ще ги остави да живеят вечно... Това е единственото обяснение един човек да се прави на маймуна цял живот за няколко милиона повече. На този свят е имало милиони милионери, но огромното мнозинство от тях, са напълно неизвестни. Защото човечеството помни не тези, които са били богати, а онези, които са допринесли с нещо за развитието на човечеството. А за да бъде съществен такъв принос, той винаги е бил резултат от работата на човешкия ум. Разбира се, има умни хора, които са богати, но просто не е задължително...
  • 35 Maksi

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "9278":

    Толкова глупости на едно място скоро не бях чел, а иначе има бая глупости напоследък.
    Първо - написал съм "ЗА МЕН", това означава, че ЗА МЕН това е по-струващо си, защото съм имал наравно и от другите системи.
    Второ - именно системите "АйОС" и МакОС" са главния коз, не че хардуера не се усеща премиум, но вероятно и други марки правят хардуер с премиум вид, усещане и други не толкова съществени параметри.
    Трето - софтуера не ми е платен, плащаш допълнително за Уиндоус, тук като си купиш Мак, ОС ти е безплатен!!!
    Четвърто - сервиза на Епъл също е предимнство, когато нещо е дефектно обикновено имат сервизни акции и ти го сменят безплатно, примера с моя МАкбукПро, остана ми само долната част от оригиналния лаптоп, ама не съм плащал за смяната нито на дисплея, нито на топкейса. Айфона 7, който ползвах до скоро го изкривих почти 5 години и скоро взех 12 ПРО само заради по хубавата камера, но стария още си бачка прилично добре.
    А ти ако притежаваш това, което си описал, надали ще пишеш коментари тук и още повече с подобен език! А аз понеже не съм толкова НАПРЕД ще ти кажа - смотаняк!