Last news in Fakti

3 Юни, 2021 17:30 4 222 20

Мъск сравни кризата с чипове с… тоалетна хартия

  • tesla-
  • мъск-
  • чипове

Изпълнителният директор на Tesla направи изказване в типично свой стил

Мъск сравни кризата с чипове с… тоалетна хартия - 1
Снимка: Tesla

Недостигът на компютърни чипове е проблем който се задълбочава все повече с времето и кара голяма част от марките да спират временно производството на автомобили или пък да лишават моделите си от различни функции.

Подобен е и случаят при Tesla, които пък са известни с новите технологии, които вграждат в автомобилите си. В интернет вече няколко пъти се разпространяват снимки на сглобени модели, които изчакват преди доставка, като според запознати с марката източници, проблемът с чиповете е виновен за това.

Типично в свой стил, Мъск отговори на публикация в Twitter, като потвърди, че именно снабдяването с чипове е най-големият проблем, който компанията изпитва към момента. Милиардерът дори сравни кризата с чипове с страхът, който накара хората да купуват тоалетна хартия през изминалата година, но с много по-големи размери.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явно тия дето са презапасяват с тоалетна

    3 8 Отговор
    Хартия са ПО УМНИ ОТ НЕГО ДЕТ Я КАРА АЙЛЯКЧИЙСКАТА ДЕН ЗА ДЕН....

    Коментиран от #3

  • 2 Мухлясал Виц

    12 1 Отговор
    Социализмът: "Днес се редих на опашка за чипове.", капитализмът: "Какво е това опашка?", комунизмът: "Какво е това чипове?".

    Коментиран от #16

  • 3 гост

    7 11 Отговор

    До коментар #1 от "Явно тия дето са презапасяват с тоалетна":

    Просто скоро ще си произвежда сам и тях и съвсем няма да му пука с какво се запасявали някои !! И без това компютрите на Тесла са като от друга планета в сравнение със тия на стогодишните !
  • 4 дарк фючър

    6 1 Отговор
    Очаквайте скоро разплащане между чипове с чипове !
  • 5 гост

    10 12 Отговор
    Днес е старт номер 100 на Спейс Х , без аварии !! За има няма 2 години !! Според статистиката се пада средно по един на 9 дни , то самолетите по някои линии са по рядко , хахаха !! А честито на русопитеците и Роскосмос , хахахахахха !!

    Коментиран от #8

  • 6 Гостенче

    7 5 Отговор
    Тесларче, я кажи каква треска-комплексирана те тресе??? Да не са те били и е*а*и Руснаци в Уазка, та толкова много се пениш???

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Гостенче":

    Видимо тебе така са те е..и , та знаеш как и даже КЪДЕ , хаха !! Ама що си мислиш , че някой друг има желание да среща миризливи ватници където и да е , да не говорим пък в уазка , хахах !! Та къде я намери , ти и в калната кочина ли си бил !! Е каквото сам си направиш , никой не може да ти направи , хаха !!
  • 8 Грета Тунберг

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Скъпи днес съм ни записала за първия полет до Марс.Ще летим с ракетата на нашия идол Илон Мъск!
  • 9 Иванка

    3 0 Отговор
    Галине, когато думата не и подлог в изречението не се членува с пълен член и пред дума, която започва със С се пише СЪС. Пишете грамотно!
  • 10 Да допълня статията

    2 1 Отговор
    Както вече съобщихме, Tesla също беше засегната от недостига на чипове, но производителят заяви, че е успял да овладее проблема през първото тримесечие, като е насочил някои чипове към микроконтролери :

    „През първото тримесечие успяхме да се ориентираме в глобалните проблеми с недостига на чипове, отчасти чрез изключително бързо насочване към нови микроконтролери, като същевременно разработихме фърмуер за нови чипове, направени от нови доставчици.

    Но Tesla очевидно не е извън гората, когато става въпрос за недостиг на чипове.

    Когато обсъждаше представянето на Tesla през това тримесечие, Мъск каза, че текущото най-голямо предизвикателство на Tesla е проблемът с веригата на доставки, особено „микрочиповете на микроконтролера“:

    Нашето най-голямо предизвикателство е веригата на доставки, особено микроконтролерните чипове. Никога не съм виждал нещо подобно. Страхът от изчерпване кара всяка компания да прекалява - като недостиг на тоалетна хартия, но в епичен мащаб. Въпреки това, това не е дългосрочен проблем.

    В скорошен доклад на Financial Times се твърди, че в момента Tesla предприема значителни стъпки за осигуряване на повече чипове, включително предварително плащане за доставка и дори обмисляне на закупуване на фабрика за чипове.

    Влизането на Tesla в производството на чипове би било огромно начинание, но не би било много голямо разрастване, като се има предвид, че производителят на автомобили вече има свой собствен екип за проектиране на чи
  • 11 Да допълня статията

    2 1 Отговор
    Влизането на Tesla в производството на чипове би било огромно начинание, но не би било много голямо разрастване, като се има предвид, че производителят на автомобили вече има свой собствен екип за проектиране на чипове.

    В доклада обаче се посочва, че идеята за закупуване на завод е в „предварителния етап“, според неназовани източници.
  • 12 Какви

    6 2 Отговор
    Чипове какви глупости .Правете по нормални коли. Уазката нищо не я спира а теслата да седи като купчина желязо да си чака чип.Хахаха

    Коментиран от #13

  • 13 А ти?

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Какви":

    УАЗ-ка ли караш?

    Коментиран от #19

  • 14 Смешно

    3 4 Отговор
    Ще ходим на Марс, а Мъкс не може да си произведе чипове и чака Тайван. Да си карам Нивата!

    Коментиран от #15, #20

  • 15 Не се притеснявай

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Смешно":

    Скоро и чиповете ще си произвежда сам, както прочете. Засега само ги проектира, а други му ги произвеждат.
  • 16 хаха

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мухлясал Виц":

    Ние комунисти ли сме или социалисти?

    Коментиран от #18

  • 17 КОВИД БИЛ ГЕЙ

    3 0 Отговор
    ЧИПОВЕТЕ СВЪРШИХА ЩОТО ВЕКЕ НИ ГИ ИМПЛАНТИРАТ В КРАТУНИТЕ-- 7 МИЛЯРДА ВСЕ ПАК СМЕ...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 В казармата

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "А ти?":

    После Лада след това Опели. Сега Астра G.Все нормални коли без изгъзици.
  • 20 Точно

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Смешно":

    Така .Аз имам Астра ама обмислям да си взема и Лада Нива като стар лададжия .А тия с чиповете не мерси.....