Last news in Fakti

15 Юни, 2021 17:35 2 865 9

Латвийци показаха дрон, който почиства небостъргачи (ВИДЕО)

  • дрон-
  • почистване

Разработката използва 14 мотора и 5G свързаност

Латвийци показаха дрон, който почиства небостъргачи (ВИДЕО) - 1
Снимка: Youtube

Латвийската компания Aerones показа дрон, който е способен да почиства различни сгради и съоръжения, включително и небостъргачи. Дронът, който разчита на квадратна рамка от 3 на 3 метра също така има и товароносимост от около 200 килограма.

Благодарение на своите 14 мотора, дронът е способен да лети на височина до 350 метра, като разчита на електрическо и водно захранване от земята, а както може да видите и във видеото разполага и с ролки в предната част, които да помагат на оператора му.

Освен вода с налягане от 10 до 500 бара, дронът може да разпръсква и различни почистващи препарати за още по-добро почистване. Както споменахме управлението му се осъществява от земята и разчита на 5G свързаност, която предава HD картина към дисплей.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 5 Отговор
    Все повече такива хитроумни нововъведения ще излизат, за замяна на амортизиран Ганьо. Тия дронове искат само ток и един чиляк да ги зарежда. Няма нужда от отпуски, болнични, майчински и други подобни разхищения.

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 2 Чистача

    2 1 Отговор
    С 500 бара прозорец няма да остане брат
  • 3 😁😁😁😁

    0 1 Отговор
    Бравос!
  • 4 лъжлив еврей

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    И какво викаш? Ганчо занулен, Ханс занулен, Микеле занулен, Иван занулен, Хасан занулен, Франко и той, Йохан занулен и само Мойше ще е жид ?
    Ти вярваш ли си, Моше? Знам, че ви се иска. Иска ви се от няколко хилядолетия, ама все сте яли дръвцето. И пак ще е така. И после пак ще ревете колко сте онеправдани, нали? Точно по еврейски ще циврите.
  • 5 Edi

    1 2 Отговор
    Руснака сега ще открадне идеята понеже е прост и държавата му е западнала.
  • 6 Hoho Boho

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Прав си. Хората стават излишни...

    -автономни автомобили - няма нужда от шофьор;
    -автономен обществен транспорт - няма нужда от човек;
    -банки, счетоводство, комуникации - вършат го компюрите;
    -заводи - к'ви хора? Има си автомати...
  • 7 БатП

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Оставете палестинците, изверги! Не сте хора евреите, жалко, че Хитлер не е успял. Единственият лидер, който е виждал каква отрова за човечеството сте.
  • 8 Селнениндурин

    1 1 Отговор
    Нек тея самолетчета да чистят джамците, че инак се случи па загине некой побратим, я жена има, я деца, после те че теглят.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.