4 419 45

Новият волан на Tesla вече е достъпен и за други модели (ВИДЕО)

Различни компании започнаха производство на подобни кормила

Новият волан на Tesla вече е достъпен и за други модели (ВИДЕО)
Снимки: YouTube

През изминалата седмица ви показахме как собственик на Tesla Model 3 бе преработил своя волан, за да е в крак с модата и беше отрязал горната част на своето кормило. Изглежда, че това няма да е единствения подобен случай, след като няколко компании обявиха, че ще продават подобни на форма волани.

Новият волан на Tesla вече е достъпен и за други модели (ВИДЕО)

Те ще са достъпни за Model 3 и Model Y и ще използват за база настоящия волан на двата модела, като той ще премине през някои доработки. Част от тях включват изрязването на горната му част и преработка на цялостната му форма, за по-добър захват.

Новият волан на Tesla вече е достъпен и за други модели (ВИДЕО)

В същото време могат да бъдат избирани и нови материали, които да бъдат използвани за направата му, като това включва различни кожи, алкантара или пък карбонови елементи. Що се отнася до инсталацията, тя не е толкова трудна и отнема няколко минути, като при останалите автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 МъскПариВятър

  19 2 Отговор
  Тези наистина ще преоткрият колелото, пък останалите проекти на Мъск ще преоткрие и топлата вода.... блаженни са инвеститорите )
 • 2 А бе

  20 1 Отговор
  Не мисля, че е по-практичен от кръглия.

  Коментиран от #5

 • 3 Механик

  14 1 Отговор
  Това е най-доброто доказателство, че човечеството се състои от 98%-ните и отива по дяволите. Няма как само заради това да си модерен, да препочетеш нещо неудобно и непрактично. п.п. В същност може. Няма да забравя "голите коремчета" на момичетата, които чинно чакат превоз на някоя спирка при минус 22 градуса.

  Коментиран от #4, #25

 • 4 Хмммм

  7 4 Отговор

  До коментар #3 от "Механик":

  Идеята е, че прилича на воланите на болидите от Ф1 и не само! За това изглежда спортно! И е явно удобно, за шофиране на писта, когато ръцете не се прехвърлят, а се върти с половин оборот в двете посоки! По-неудобно е при маневри!

  Коментиран от #6

 • 5 Дизайнер

  17 0 Отговор

  До коментар #2 от "А бе":

  Когато направиш един оборот на волана и после го пуснеш да се върне в първоначална позиция всеки ще усети че това е безмислие. Модата обаче не прощава, понякога дори и на умни хора.
 • 6 Дизайнер

  9 4 Отговор

  До коментар #4 от "Хмммм":

  Удобно за писта????. Ти виждал ли си позицията на пилота от Ф1 и позицията на шофьор в ежедневна кола? Що за безумие е това, помислете малко.

  Коментиран от #7


 • 7 БАЙ Х@Й ‼️

  14 0 Отговор

  До коментар #6 от "Дизайнер":

  Извинявай, че се намесвам, но в случая проблема не е толкова в позициата, а в предавателно число! Пилота от Ф 1 не му се налага да прави по два оборота вляво и дясно !

  Коментиран от #9, #11

 • 8 Ужасонн

  5 0 Отговор
  И как ще държим ръцете на 2 без 10?

  Коментиран от #10

 • 9 Точно това е проблемът

  5 1 Отговор

  До коментар #7 от "БАЙ Х@Й ‼️":

  Сложих ти плюс, въпреки че не съм сигурен дали предавателното число не е същото. Просто на пистата не ти се налага да правиш маневри с пълно завъртане на волана, когато вече са ти необходими двата оборота. За маневриране на място такъв волан е ад. Съвсем скоро ще дойде нова мода - слагане на кръгъл волан на Тесла плейд.
 • 10 То точно това е идеята

  4 2 Отговор

  До коментар #8 от "Ужасонн":

  Ръцете винаги да са ти на правилната позиция и да не прихващаш волана при високи скорости, защото не ти е необходимо. Само че идеята е за каране по писта с висока скорост, но въобще не е практично за ежедневно шофиране.

  Коментиран от #12

 • 11 Дизайнер

  4 1 Отговор

  До коментар #7 от "БАЙ Х@Й ‼️":

  То хубаво предавателното число ама вие виждали ли сте автомобили за писта не болиди не и серийни просто за други състезания за писта???? Еми кръгли са. Какво е предимството на половин волан? Първо 50гр което е смешно и второ обзора на пилото. Да във болид ти си почти легнал кръгъл волан ще ти скрие обзора. Обаче за други коли единствено може да ти скрие километража което не е болка за умиране и при правилна позиция дори и това не крие.
 • 12 гост

  5 9 Отговор

  До коментар #10 от "То точно това е идеята":

  Всичките по-нагоре "експерти" продължават да си въобразяват , че говорят за автомобили от миналия век !!!! В тези коли няма директна връзка на волана с колелата !!! Това се управлява електронно и променливо !! Тоест на място при маневри може с половин оборот да се направи пълно завиване на колелата , докато на магистралата със 120 със същия половин оборот ще завият само на 2-3 % !!! Даже в модели отпреди десетина години има променливо усилване на волана , а скоро въобще няма да има волан !! Това просто в първи вариант на "джойстик" , за по-лесно привикване на задръстените "шофьори" , дето още си мислят , че те въртят колелата , а не компютъра !!

  Коментиран от #13, #14, #16, #28, #29

 • 13 гост

  4 3 Отговор

  До коментар #12 от "гост":

  Имах предвид 2-3 градуса , а не процента !
 • 14 гост

  4 5 Отговор

  До коментар #12 от "гост":

  Даже любимия ви Мерцедес показа скоро прототип на нов модел (електрически естествено) без волан с джойстик на мястото на "скоростния лост" !! И се управлява само с движение напред назад , наляво и надясно !! Там колко "оборота" ще правите , хахах !!

  Коментиран от #15, #17, #20

 • 15 гост

  4 3 Отговор

  До коментар #14 от "гост":

  Потърсете го в тубата , че не дават линкове , тоя дето целите врати са стъклени до долу !!
 • 16 Драг

  8 1 Отговор

  До коментар #12 от "гост":

  гост няма спирка, проължаваш да копаеш дъното :))). Ти правиш ли разлика между променливо усилване и променливо предававателно число??? Да всичко може, но е факт че в Тесла това не е налице. Как го установих ли, еми просто изгледай един клип в YouTube и ще видиш как работи. Няма разлика с другите коли. И не ми казвай в бъдеще това онова щото аз говоря за колата пусната на пазара.

  Коментиран от #18, #19, #23

 • 17 БАЙ Х@Й ‼️

  7 0 Отговор

  До коментар #14 от "гост":

  Нямаше да се излагаш така, ако беше прочел, че това с джойстика от Мерцедес го бяха тествали още преди четвърт век. Но технологията е лесна за новите курсисти, а водачите са предпочели старата с която са свикнали ! Затова тогава проектът е спрян!
 • 18 Хихи

  1 4 Отговор

  До коментар #16 от "Драг":

  Нали се сещаш, че при Тесла всичко се ъпдейтва? Това се оправя с един ъпдейт!

  Коментиран от #21, #31

 • 19 Прав си

  4 0 Отговор

  До коментар #16 от "Драг":

  Ще има такова променливо предавателно число в бъдеще, но то все още не е налично и ще бъде инсталирано с update по интернет. Но няма да е скоро. Не мога да разбера защо по дяволите тогава го сложиха още сега този волан, след като не са написали софтуера за него?

  Коментиран от #22, #32

 • 20 БАЙ Х@Й ‼️

  7 0 Отговор

  До коментар #14 от "гост":

  „Електромеханичното управление е по-безопасно и по-бързо“ пише в прессъобщението, публикувано от Mercedes-Benz през 1998-ма, представящо този странен концептуален автомобил. Отровено казано бихме предпочели да държим волан, докато караме с 200 км/ч, отколкото двата джойстика, които тогава марката изтъква, като по-сигурния и ненапрягащ мускулите на водача начин.

  Коментиран от #26

 • 21 Драг

  7 1 Отговор

  До коментар #18 от "Хихи":

  Да бе много ясно, какво тук значи някакъв си хардуер??? Един ъпдейт и се телепортира, още един и става невидима. Продължаваш да копаеш🙂.
 • 22 гост

  4 6 Отговор

  До коментар #19 от "Прав си":

  Защото и софтуера и управлението са готови и монтирани , просто се чака законовото разрешение , което се очаква до края на тази или най-късно следващата година !! Ама "експерта " Драг бил гледал клипове , ахахахахха !! Даже няма да се моря да му обяснявам , както и на другия захлупеняк бай " запой " !!!
 • 23 гост

  2 7 Отговор

  До коментар #16 от "Драг":

  Само от добра воля , белким вденеш колко си зле , при електрическо усилване няма нужда от "променливо предавателно число" , "експерте" !! И това с гледане на клипове няма да го вденеш , требе си учене , хахахах !!!

  Коментиран от #27, #34

 • 24 Гост

  4 0 Отговор
  Виждал съм бебешки колички с такива дръжки.
 • 25 Гост

  4 0 Отговор

  До коментар #3 от "Механик":

  Как да няма как? Спомни си какви яки са имали през ренесансовата епоха. Дори не са можели да ядат с тях, защото яките са им пречели да достигат устата си с ръце. Така била изобретена вилицата.
 • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 27 Драг

  4 0 Отговор

  До коментар #23 от "гост":

  Продължаваш да копаеш, предавателно число не значи само зъбни колела които са ти в главата. И кой е този закон дето ги спирално би ли ни осветил мистър експерт. Искрено се забавлявам на постовете ти, неграмотник с претенции най-опасния човек в света.
 • 28 Гост

  4 2 Отговор

  До коментар #12 от "гост":

  Без директна връзка на волана с колелата твоят живот се крепи на един резистор за 30 стотинки.

  Коментиран от #45

 • 29 Гост

  6 0 Отговор

  До коментар #12 от "гост":

  Опел направиха Омега-2 с променливо усилие на волана още преди 20 години, но това няма нищо общо с променсливото предавателно отношение. Бъркаш понятия, каквото ти липсва си го доисмисляш и в главата ти става голяма каша.
 • 30 Драг

  3 0 Отговор

  До коментар #26 от "гост":

  Само смятай някоя гола мацка да не се разхожда на тротоара и да я центрира🙂. Голям зор ви е да карате кола не можете ли не искате ли не ви разбирам.
 • 31 Гост

  7 0 Отговор

  До коментар #18 от "Хихи":

  На тебе ъпдейтите колко пъти ти оправиха телефона? Защото моят само го скапват. Телефон се сменя сравнително лесно, а електромобил за 100 хиляди лв?

  Коментиран от #37

 • 32 Гост

  8 0 Отговор

  До коментар #19 от "Прав си":

  Ако няма твърда връзка с колелата след поредният ъпдейт може да започне да завива наляво, докато ти въртиш надясно. Кормилната уредба в колата е основен фактор за безопасността на пътниците. Нищо не може да замени твърдата връзка. Всичко друго е хазарт с живота на хората.

  Коментиран от #33, #39

 • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 34 Гост

  5 0 Отговор

  До коментар #23 от "гост":

  Тесльо, я да обясниш статията за завода на Тесла в Германия, цитирам: Публикувано във факти.бг: Не е ясно кога заводът в Германия ще заработи. >>> Пуснали са я в раздела за имотите, за да не ти се налага да обясняваш колко си сбъркал в прогнозите си з пореден път хахахахахаха

  Коментиран от #35, #36

 • 35 Домакин

  4 0 Отговор

  До коментар #34 от "Гост":

  Какво искаш да ти обяснява това мекере,чета коментарите към него и мога да ти кажа,че само се хабите думите с него. Аз отдавна съм го отписал като одушевен предмет.
 • 36 Прав си

  7 0 Отговор

  До коментар #34 от "Гост":

  Негодникът сигурно и книжка няма,ама се мята като риба на сухо. Просто всеки път го късат на изпита,защото една кола има три педала,а той само два крака. За това бленува и си мечтае за розови сънища,в които да притежава автономна кола,която да мисли вместо него,ама нанайси...
 • 37 комуне

  0 1 Отговор

  До коментар #31 от "Гост":

  С Андроид ли си?

  Коментиран от #38


 • 38 Уиндоус

  1 0 Отговор

  До коментар #37 от "комуне":

  Щото с Уиндоус или Иос като ги упдейтнеш и летят🙂. Не хардуера се прави за софтуер а софтуера за хардуер. С наличния хардуер обикновено един добър програмист би трябвало да го изцеди до край. Единственото изключение би било някакви регулации които биха ограничи ли програмиста.
 • 39 Хахахаха

  2 4 Отговор

  До коментар #32 от "Гост":

  😂😂😂😂Нищо не може да замени твърдата връзка! 😂😂😂😂Я намерете статията със счупените заварки на кормилната уредба на Лада! 😂😂

  Коментиран от #40

 • 40 Гост

  5 2 Отговор

  До коментар #39 от "Хахахаха":

  1 на 1 000 000. Я намери колко транзистора изгарят в електрониките.
 • 41 Алтер

  4 1 Отговор
  С такъв волан нямаш възможност за бърза реакция.
 • 42 Да ама НЕ

  4 1 Отговор
  Така става когато компютърджии започнаха да правят коли
 • 43 bbб

  2 1 Отговор
  Жената с нормалния волан едва се справя, незнам с този какво чудо ще е :) но в Европа едва ли ще го позволят
 • 44 Лелеее

  1 0 Отговор
  И това да не е самолет? Как ще го въртиш в кръг? Ако на 30 градуса прави пълно завиване на колелата става. Ама не ми се вярва! Катастрофите ще понарастнат, особено както каките шофират с телефона в едната и червилото в другата.
 • 45 РЗС

  1 0 Отговор

  До коментар #28 от "Гост":

  дори е по-евтин. Но ако питаш електричарите, то имало защити, щяла да спре сама, бла бла бла. В момента, в който махнат кормилната рейка от автомобила ще имаме много ядове. В момента електричарките са в начална фаза, точно както беше уиндолс с неговите безкрайни бъгове. Това е защото все нещо се скапва със софтуера както и с хардуера. Тези системи стават все по-сложни и все повече. Ако вземем един додж вайпър пирмерно дето няма почти никва електроника и една теслярка, би ми станало интересно кое колко проблема е създало за една година време. Най-интересната част с тия компютри става проблема с кибер атаките, още не съм чул за система, която не може да бъде разбита от хакери. Тогава като си платиш на някой такъв да изпляска, който ти пречи в някоя стена със 150км ще минем на старата мода без компютрите.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.