23 Юни, 2021 13:59 9 403 47

Илон Мъск покрива света с интернет от Космоса през септември

  • интернет-
  • космос-
  • илон мъск

Това обаче не означава, че всеки ще може да използва интернет услугите на Илон Мъск

Илон Мъск покрива света с интернет от Космоса през септември - 1

Тази есен космическият интернет на Илон Мъск ще дойде във всеки дом на Земята, предоставяйки до най-отдалечените и недостъпни места на нашата планета съвременна информационна мрежа. Според ръководителя на звеното Starlink на SpaceX Гуин Шотуел още през септември 2021 г. сателитната система ще осигури "непрекъснато глобално покритие" на Земята.

В момента бета тестването на интернетпроекта Starlink е отворено в 11 страни по света и в космоса са разположени около 1 800 сателита. Веднага след като всички сателити достигнат своята оперативна орбита, Starlink ще бъде технически достъпен навсякъде по света, каза Шотуел по време на онлайн технологичната конференция на Macquarie Group. Това ще се случи през септември.

Това обаче не означава, че всеки ще може да използва интернет услугите на Илон Мъск. В допълнение към техническата част има и правна част от проекта, чието решение ще отвори достъп до високоскоростен интернет Starlink за всички жители на Земята.

Преди да започне да излъчва интернет на територията на определена държава, SpaceX трябва да получи разрешение от националния регулатор за предоставяне на телекомуникационни услуги. В някои страни такова разрешение ще бъде по-трудно да се получи, отколкото да се изведат в орбита група спътници, които предоставят техническите възможности за доставяне на Интернет до най-отдалечените части на планетата.

Общо системата Starlink на SpaceX планира да изведе в орбита 12 000 сателита, а програмата се оценява на 10 милиарда долара. За месец май 500 хиляди жители са заявили желание да участват в бета тестването на Starlink. Пълното внедряване на техническите възможности на Starlink ще увеличи скоростта на интернет излъчването до 40 пъти в сравнение със съществуващите скорости на местните интернет доставчици.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Балгаран

    23 26 Отговор
    Ее, надявах се Путин да го стори.

    Коментиран от #39

  • 2 😁😁😁😁

    35 11 Отговор
    Това хубаво би звучало само ако е безплатно

    Коментиран от #3, #30

  • 3 И такива има

    16 15 Отговор

    До коментар #2 от "😁😁😁😁":

    Скоро някой обясняваше как Илон Мъск щял да предостави безплатен интернет на всеки един жител на планетата, ама той нямало да се възползва за да не го следи Илон Мъск.
  • 4 глобално

    14 17 Отговор
    и полезно ,дано всички държави го разрешат , защо не и платен и сега пълним джобовете на некачествени доставчици
  • 5 КХБГУ

    44 10 Отговор
    ОБЛЪЧВАНЕТО ЗАПОЧВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 6 И какво от това?

    8 7 Отговор
    Вместо Космоса,поне една женичка да покрие,да стори малко радост на"земляните" аман от извънземни..

    Коментиран от #34

  • 7 ковидзомби

    11 8 Отговор
    Тц тц тц... Пък всички са се юрнали да ваксинират колкото се може повече хора до септември... Дали пък конспираторите не са отново прави, че ни чипират? Нее! Няма начин! Абсурд!

    Коментиран от #16

  • 8 Бай Айлън

    11 9 Отговор
    Ще ги чака да фалират фсичките доставчици и ще сложи 20 кинта такса

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 9 хахахаха

    19 19 Отговор
    Теказесарите с мазни каскети, нападнаха и тази статия. Дали им минава през празното пространство между ушите, че светът се развива въпреки тях? - Едва ли! Да ги оставим да се мъчат...

    Коментиран от #35, #40

  • 10 СССРБарета

    13 14 Отговор
    Ха На бас че нашите господари ще заповядат на нашите подлоги първи да им разрешат да продават интернет в България беспрекословно и да убият всичкия дребен бизнес с интернет!

    Коментиран от #14, #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Айлън":

    Такса има и сега , 99 долара на месец ! Само дето скоростта е такава , че с един приемник можеш да захраниш още 100 абоната и то с 50-60 мегабита скорост , демек на компютър ще легне по 1 долар !! В Гърция вече се предлага и по селата са почнали да си правят "кооперации " за интернет ! Догодина като влезе и у нас чакайте бум на нелегални мрежи като преди десетина години !!

    Коментиран от #17, #36

  • 13 Ето го поредния

    6 8 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Айлън":

    Дето си мисли че интернета ще му е безплатен! Ами не е, освен ако не смяташ за безплатно оборудване за 500 долара плюс 100 долара месечна такса. Интернета въобще не е евтин ако живееш в голям град, но е направо без пари, ако живееш на края на света или в отдалечено населено място. Скоростта е такава, че стига за двайсетина семейства е им се падат по пет долара.
  • 14 Ти да видиш!

    11 7 Отговор

    До коментар #10 от "СССРБарета":

    Пич колко ти е таксата за интернет, та ще зареждаш дребния интернет доставчик за да минеш на евтина 100-доларова месечна такса? Определено не ви слушат главите!

    Коментиран от #18

  • 15 гост

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "СССРБарета":

    В Гърция се предлага вече повече от 6 месеца !! И местните "мобилни оператори" реват на умряло !! Ако не си забелязал , всички наши преди 3 месеца въведоха планове с НЕОГРАНИЧЕН интернет БЕЗ ограничаване на скоростта като при оптичния при това на прилична цена , която бързо ще пада в бъдеще !! Що ли ???
  • 16 Ха ха ха🤣

    3 15 Отговор

    До коментар #7 от "ковидзомби":

    Когото не успеят "да чипират" чрез ваксиниране, ще го направят чрез сигнал от сателитен интернет... Добрата новина за шматки като теб е, че аналоговите няма как да достигне сигнала, защото ви предпазват мазните каскети и силния вятър между ушите.
  • 17 Дрън-дрън

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Ти ако си решил да правите нелегална мрежа със съседите, сигурно ще си чакал Илон Мъск, вместо вече да си споделил оптичния си интернет.

    Че ще се направят мрежи, ще се направят, но на места където досега не ги е имало. Или дори местния доставчик просто ще си инсталира един или няколко такива приемника и ще вдигне скоростта.

    Коментиран от #19

  • 18 гост

    9 4 Отговор

    До коментар #14 от "Ти да видиш!":

    Абе не е баш така , един блок със 100 апартамента каквито има много съвсем спокойно може да си направи вътрешна мрежа с един единствен приемник за сателит и ще ляга по 1 долар на апартамент на месец !! И качеството ще е несравнимо с това на нашите "оператори" , без да говорим за цензурата !!
  • 19 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Дрън-дрън":

    Местния доставчик за 1 долар на месец няма да си мръдне пръста , да не говорим да ти прави мрежа , той само разходите да си събере парите не може покри с такава такса ! Да не говорим разходите за оборудване и окабеляване !! Тукашните оператори работят на 300-400% надценка , оня ден излязоха годишните им отчети , БТК при 520 милиона приходи има 250 милиона печалба преди данъци , другите са същите !!
  • 20 Ха-ха

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "КХБГУ":

    Слагай станиолената каска!!!
  • 21 Вълко Червенков

    7 6 Отговор
    За добро или за лошо прогреса не може да бъде спрян.Илон Мъск е визионер,който променя света.Със сигурност знае за предсказанието на Никола Тесла,че един ден Земята ще бъде обхваната от мрежа за пренос на информация,която сега издига на ново технологично равнище,в пряк и преносен смисъл.
  • 22 Едни изграждат новия свят

    7 4 Отговор
    А други отстрани им обясняват как няма да стане!
  • 23 kjl

    10 7 Отговор
    И септември ще мине и интернет по този проект няма да има. Дрънкат си дрънкачите, кервана си върви. Колкото кацна на Марс 2019 , толкова и интернет ще има тази година

    Коментиран от #25

  • 24 Хахахаах

    10 8 Отговор
    Аз от рутера в другата стая не хващам нет той от космоса щял да ми пуска ахахахахах
  • 25 гост

    8 15 Отговор

    До коментар #23 от "kjl":

    Интернета го ИМА от повече от 6 месеца , дори в съседна Гърция , а в САЩ , Австралия и Нова Зеландия вече е масов !!!! Поне чети преди да плещиш простотии !!! От септември ще е ПЛАНЕТАРЕН !!! Тоест ще работи дори на полюсите и на Еверест , както и на всяка друга точка на планетата , дори в Москва , о ужасссс , хахахаххахах !!!

    Коментиран от #27

  • 26 Госあ

    3 5 Отговор
    Простолюдието правят каквото си искат с планетата и орбитата и. Върховен дълг на цивилизацията е да въдвори някакъв ред.
  • 27 Хем си прав, хем не си

    5 3 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    На теория ще можеш да го хващаш и в Москва, а и в което и да е кътче на Русия, но на практика ако те хванат, че го ползваш могат да ти наложат глоба 450 долара за физическо лице и 13500 долара за юридическо лице защото със специален закон забраниха ползването му!

    Коментиран от #32

  • 28 Клипа е стар

    1 2 Отговор
    Но май забраната вече мина през думата

  • 29 популист

    1 12 Отговор
    Искам да стане 100 долара за всички и тогава ще намалеят простите форумци във ЧЕРВЕНИЯТ ФАКТИ!!!
  • 30 асдас

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "😁😁😁😁":

    това е идеята, ама както пише в статията, за да започне да излъчва интернет в определена държава трябва да получи разрешение от националия регулатор, а тук такова съм сигурен че няма да им дадат, нали виваком, а1, нет1 и други трябва да лапат парички

    Коментиран от #31

  • 31 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #30 от "асдас":

    То и роуминга нямаше да падне , ако питаш тях , ама ядец , падна та не се видя !! Още повече разрешението е на европейско ниво и вече е дадено , в Гърция вече работи !! Просто още няма представителство за България , но е въпрос на месеци !
  • 32 гост

    6 7 Отговор

    До коментар #27 от "Хем си прав, хем не си":

    То колко още забранени работи има в Раша , ама се правят !! Въпроса е , че ще има възможност , а това им е достатъчно , особено на опозицията на вожда , дето няма да минава през мрежите на кгб , пардон гру !!
  • 33 Ти да видиш!

    2 8 Отговор
    Значи още не е почнал и има половин милион с желаещи, което по 100 долара, означава 600 милиона приходи годишно. След няколко години само този бизнес ще му носи по няколко десетки милиарда приходи годишно, които ще влага в разработка на нови ракети.

    Вероятно Роскосмос и в частност Русия затова са толкова "радостни"

    Коментиран от #41

  • 34 pbdan

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "И какво от това?":

    Мъск има 7 деца, така, че добре си е покривал женичка/ите си.

    Коментиран от #37

  • 35 Грета Тунберг

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "хахахаха":

    Обичам те норвежецо!От облъчването ли ти толкова мяк?
  • 36 Грета Тунберг

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    За 99 $ такава флейта ще ти извъртя,ще ти светнат очите гост!
  • 37 Аха

    4 7 Отговор

    До коментар #34 от "pbdan":

    Има 7 законни деца, кой знае колко незаконни, колко за които не знае, а да не говорим колко жени е имал, за да тръгнете да го мислите и него! Ама той е джендър разбираш ли, а тия дето го коментират са "истински мъже" на които цялата мъжественост се основава на автомобила който карат.
  • 38 Гост

    7 2 Отговор
    Супер, 5G облъчване за всички. Ма не се блъскайте бе, не се блъскайте.

    Коментиран от #47

  • 39 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Балгаран":

    Путин може да го събори.
  • 40 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "хахахаха":

    Ти какво си развиваш, освен прУстУтията?
  • 41 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #33 от "Ти да видиш!":

    Всъщност са много повече , 500 000 бяха на първото разрешение , което беше преди 2 години , после поискаха увеличение на 3 милиона , а сега в 11 държави сигурно са поне 11-12 милиона !! Тоя половин милион е мнооого стара информация !!
  • 42 123

    1 1 Отговор
    Интернет и сега си има достатъчно бърз. Целта е следене на хората.
  • 43 Яко а

    1 0 Отговор
    а сега да видим къде ще се скриете, ако не си плащате сметките, дълговете, или сте настъпили мотиката ... честито на всички демократи ... и да знаете , кеш-а е мръсно нещо, плащайте са мо с банкови карти :)
  • 44 гост

    0 0 Отговор
    Ами за САЩ е 99долара месечно, което е 3 пъти по-евтино от настоящия сателитен интернет при скорост от 100Мбс. Това е за хора, които пътуват, за лодки, за отдалечени места, където няма, за пустинни и планински региони, винаги имаш интернет, съответно връзка.
  • 45 моряка

    1 0 Отговор
    Аз бих се възползвал, почти цяла година съм някъде из океаните, а да имаш Интернет в каютата си е лукс
  • 46 Дедо

    1 1 Отговор
    нали не мислите , че покритието с интернет се прави не за да го ползвате вие .... :) цела е, след септември 22 като пръднете, в це ре у то да разберат дали зелето ви е втасало ...
  • 47 petdjitametdjita

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Гост":

    Защо коментираш 5G, като нямаш капка представа как работи конкретния продукт.. на каква честота работи? .. Ебахму образования народ, всичко знае без да е прочел..качвай се у голфу и не се занимавай с неща, от които не разбираш... сигурно GPS сателитите са виновни за ниската интелигентност и голямата наглост на българина.