Last news in Fakti

30 Юни, 2021 09:00, обновена 1 Юли, 2021 08:29 12 348 22

Телевизор или картина? С тази технология не е необходимо да избирате, имате и двете

  • телевизор-
  • samsung-
  • the frame

Samsung The Frame се отличава от всички телевизори на пазара със своя дизайн

Телевизор или картина? С тази технология не е необходимо да избирате, имате и двете  - 1

Телевизорите отдавна се превърнаха в неразделна част от нашия живот, но през последните години тяхното предназначение се промени значително. Основна заслуга за много от иновациите имат корейците от Samsung, които не спират да ни изненадват. Една от последните им новости отрежда централно място на изкуството в интериора, като в същото време поставя технологията на още по-високо ниво. Става дума за телевизорa The Frame, за който ще ви разкажем сега.

Това са ново поколение QLED телевизори, които поддържат 4K резолюция и се предлагат с екрани с диагонал 50, 55, 65 и 75 инча. Телевизорите Samsung The Frame 2021 разполагат с дисплеи с повишена яркост (600 срещу 500 cd/m2) и технология Dual LED. Флаш паметта пък е увеличена от 500 MB на 6 GB - решение, което позволява значително повече съхранение на съдържание. Освен това новите телевизори са с 46% по-тънки от предишното поколение, като сега Samsung The Frame е с дебелина от само 24.9 мм.

Телевизор или картина? С тази технология не е необходимо да избирате, имате и двете

Множеството технологии предлагат една уникална картина и безпроблемна свързаност с други устройства, характерни за най-добрите смарт телевизори в света. Това, с което The Frame се отличава от всички останали телевизори на пазара, е неговият дизайн. Екранът може да бъде допълнен от стилна рамка - решение, което превръща устройството в произведение на изкуството. С други думи: лесно можете да объркате Samsung The Frame с картина, окачена на стената.

Сред рамките, от които можете да избирате, са „Modern“ (в бяло, кафяво и в десен, наподобяващ дърво) и „Surround“ (бяло или кафяво-червено За какво обаче ви е рамка, ако нямате картини или фотографии? Притежателите на The Frame имат достъп до над 1400 произведения на изкуството от колекциите на музеи и галерии от целия свят. Така, когато The Frame е „изключен“ и не го ползвате по предназначение като стандартен телевизор, той се превръща в изкуство. И нещо повече – Art Store на The Frame ви предлага творби, които пасват на вашия вкус и предпочитания.

Телевизор или картина? С тази технология не е необходимо да избирате, имате и двете

Телевизорът The Frame се явява "черешката на тортата" на лайфстайл гамата на Samsung, в която са включени още технологични произведения: The Sero - телевизорът, който може да се завърта от вертикално в хоризонтално положение и обратно, The Serif с неговия профил, следваш извивките на буквата „I“ в серифен шрифт, лазерният прожектор The Premiere и телевизорът, пригоден за външни условия, The Terrace. Но да се върнем на The Frame. Tелевизорът е идеален, както за киноманите, така и за любителите на спорта. The Frame без проблем може да се използва и за монитор за компютър. И накрая, но не на последно място ще обърнем внимание и на звуковите способности на The Frame, които ще задоволят и най-вманиачените аудиофили: технологията SpaceFit анализира околната среда и автоматично калибрира звука до оптимални настройки.

Като бонус към всичко това от компанията предлагат и доста интересно дистанционно управление. То се захранва от т.нар. слънчеви батерии SollarCell Remote и на практика не се нуждае от периодична смяна на батериите, както при останалите дистанционни управления. Все пак, ако в помещението е предимно тъмно, то не е проблем да бъде заредено със стандартен USB кабел, този, който използвате за вашия смартфон.

Телевизор или картина? С тази технология не е необходимо да избирате, имате и двете


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    70 4 Отговор
    "Телевизорите отдавна се превърнаха в неразделна част от нашия живот, но през последните години тяхното предназначение се промени значително. " - вече котката не може да легне върху него, жената не може да сложи каренцето на мама , абе промениха значението им ! Иначе и тогава и сега от екрана ни убеждават колко прав е вожда и как ни води към светлото бъдеще!

    Коментиран от #9

  • 2 браво

    20 0 Отговор
    Много ми е интересно, дали наистина са постигнали желания ефект.
    Дали ако се сложат няколко картини със същите рамките, като тези на телевизора, ще се усети разликата?
    Аз харесвам този тип опростяване и сихнрон между мебелите. Със сигурност и други хора го харесват, затова и има разработки в тази посока.
    Ще поживеем и ще видим.
  • 3 пррр

    15 11 Отговор
    аз телевизия не гледам...те телевизори...
  • 4 Картина

    16 13 Отговор
    Която лапа ток... Мерси!

    Коментиран от #6, #20

  • 5 Колев

    15 6 Отговор
    новите телевизори са проблем на клошарите - не могат да се съберът в кашона

    Коментиран от #21

  • 6 лапаш ти

    16 28 Отговор

    До коментар #4 от "Картина":

    Личи си, че си пещерен човек. Съвременните технологии имат изключително малко електро-потребление. Да не говорим, че тези технологии не са за българския селянин, още смучещ ток от тец-а на въглища. Те са за развитите страни, където по цял ден имаш безплатен ток от соларни панели или вятърни турбини.

    Коментиран от #8, #13, #22

  • 7 Българин

    50 3 Отговор
    Умните хора имат големи библиотеки, останалите - големи телевизори .......
  • 8 Бай Гуй

    18 5 Отговор

    До коментар #6 от "лапаш ти":

    Кога стана коминочистач, кога ти почерня задника?
  • 9 Някой си

    3 21 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Смени дрогата и дилъра.Зле ти се отразяват.
  • 10 волен сайдер

    13 2 Отговор
    Много е важно да те научат да мислиш с телевизора.
  • 11 Долни

    1 1 Отговор
    Атаисти
  • 12 Киро Шпека

    8 1 Отговор
    Докато е в режим КАРТИНА, тоя телевизор ще ползва ли ел. енергия?
    За Грета Тунберг питам, а също и за всички еко-организации.
  • 13 qwerty

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "лапаш ти":

    Телевизора е супер, но 50" модел консумира "само" 120W/ч или в режим картина, което означава, че ще е включен 24/7 и ще консумира около 80-85kW електричество на месец - 22-23 лева само за ТВ, отделно рутери, лаптопи, домашни кина, постоянно закачени зарядни за телефони и т.н. и тока скочил до 50на лева ей така за глупости. :)
  • 14 фффффф

    4 3 Отговор
    нямам телевизор и не искам да имам
  • 15 Вълко Червенков

    4 0 Отговор
    Това с телевизор,който виси като картина на стената е някаква фикс идея още от зората на телевизията.Вероятно заради обемистият вид на древните съндъци.Преди повече от 25 години,когато се появиха на пазара първите плазмени тв,веднага почнаха да ги закачатат по стените,независимо,че от съвремена гледна точка не бяха много тънки.После тази мода отмина.
  • 16 Все ми е тая...

    4 1 Отговор
    Ползвам го за монитор защото телевизия в обичайното понятие не гледам.От тубата си подбирам или торенти. Освен това екранът трябва да е на нивото на очите а картините не са.
  • 17 ivan

    2 1 Отговор
    Gnusmas ? Не, благодаря. Никога повече :)
  • 18 Някой си

    0 0 Отговор
    Панасонил не са зле... Като дизаин...
    Но с тея идиотски настройки....
  • 19 Някой си

    0 0 Отговор
    Панасонил не са зле... Като дизаин...
    Но с тея идиотски настройки....
  • 20 Orthodox

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Картина":

    Има обаче една подробност, която подобрява нещата. Телевизорът The Frame, какъвто имам отскоро, може да реагира на присъствието на човек в помещението и включва картината само ако има някой там, а когато всички излязат, се изключва за икономия на енергия.
  • 21 По тази логика

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Колев":

    Пияните руски манерки не произвеждат QLED ТВ. Защо му е да гледа ТВ, когато пие водка?
  • 22 А, има и сензор за движение

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "лапаш ти":

    Кога да свети и кога не.