Last news in Fakti

12 Юли, 2021 17:46 3 265 6

Приложение ще показва дали телефонът ви е водоустойчив

  • смартфон-
  • водоустойчив-
  • приложение-
  • android

Към момента то ще бъде налично само за Android потребители

Приложение ще показва дали телефонът ви е водоустойчив - 1
Снимка: Shutterstock

Мнозина компании рекламират своите смартфони като водоустойчиви, но все пак след известна употреба и излагане на различни метеорологични условия, не е съвсем сигурно до колко защитата от вода е останала устойчива.

Именно в такива случаи се намесва и приложението Water Resistance Tester, което е налично за всички Android потребители и разчита на софтуер и няколко сензора в телефона ви, които да помогнат с оценката. С помощта на специалното приложение, може да видите дали телефонът ви все още е водоустойчив или не трябва да му се доверявате при водни забавления.

С помощта на вграден в телефона сензор за барометрично налягане, който повечето смартфони използват, за да помогнат за определянето на точното ви местоположение и надморска височина, може да видите и дали телефонът ви все още е толкова добре защитен колкото трябва.

Единственото, което трябва да направите е да натиснете върху две показани точки на екрана, като по този начин приложението отчита промяната на налягането в устройството и по този начин определя доколко адекватна е неговата защита против вода.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поредната глупост!

    18 0 Отговор
    Поредната глупост!
  • 2 сектант

    4 1 Отговор
    че той моя самсунг ес 10 плюс ако капне вода и влезе в порта за зарядното си алармира веднага и не ми дава да го зареждам дори за да не стане мазало
  • 3 qwerty

    4 1 Отговор
    iPhone XS Max - снимам си в солена вода без проблеми. Единствено сензорния дисплей нещо не съдейства.
  • 4 оня с коня

    3 0 Отговор
    Ако Телефонът ми не е водоустойчив,значи ли че следва да го хвърля?А ако Е,значи ли че ще го поливам с Вода или ще влизам с него в Банята или Морето?
  • 5 Гостенин

    1 0 Отговор
    Ако телефона ви не работи и угасне екранчето след заливане с вода, значи не е водоустойчив. Приложението дори няма да успее да каже каквото и да е.
  • 6 Механик

    4 0 Отговор
    А кога ще има приложение да ни каже дали телефончето ни шпионира и подслушва. Също така и да поясни кой събира данните ни и с каква цел!
    п.п.
    Шиле с телефонче-това е новият писък на модата. Шилето е модерно. То обича да е в кошарката под зоркият поглед на овчарят и кучето му.