14 Юли, 2021 12:21 3 418 9

Как всеки компютър може да стане "геймърски"

  • геймърски компютър-
  • графична калта-
  • gigabyte rtx 3080 ti

Външната видеокарта Gigabyte RTX 3080 Ti превръща всеки компютър в игрално устройство

Как всеки компютър може да стане "геймърски" - 1

Gigabyte пуска нова външна графична карта, наречена Aorus RTX 3080 Ti Gaming Box, базирана на наскоро пуснатата NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti. Използването на новата "притурка" ще направи възможно превръщането дори на компютър със слаба хардуерна база в игрален.

Игралната кутия Gigabyte Aorus RTX 3080 Ti има впечатляващи размери. Външната видеокарта е затворена в правоъгълна метална кутия с габарити 300х140х173 мм, а теглото ѝ е 4 кг, което е поне два пъти теглото на съвременните лаптопи.

Пълноценната видеокарта Gigabyte WaterForce GeForce RTX 3080 Ti с честота 1665 MHz и 12 GB памет GDDR6X с честотна лента от 912 GB/s е инсталирана в металния корпус на игралната кутия Gigabyte Aorus RTX 3080 Ti.

Как всеки компютър може да стане "геймърски"

Вътре в металния корпус е монтирано и 550 W захранване, както и система за охлаждане с течност с 240 мм радиатор и два 120-милиметрови вентилатора. Според разработчиците охладителната система работи не само за видеокартата, но и за видео паметта и другите части на устройството.

Свързването към компютри, както и подаването на електричество към лаптоп (до 100 W) се осъществява чрез конектора Thunderbolt 3. Външната видеокарта Gigabyte Aorus RTX 3080 Ti Gaming Box има два HDMI конектора, три Display Port, Ethernet конектор и три USB 3.0 (USB тип -A).

Цената на външната видеокарта Gigabyte Aorus RTX 3080 Ti Gaming Box все още е неизвестна, но предвид факта, че цената на предишния модел, базиран на RTX 3080, е $ 1400, то цената на новия артикул ще бъде доста впечатляваща.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    29 1 Отговор
    Не виждам логиката на стар комп да кпиш видео за 1400 долара, при положение, че за 1400 долара можеш да купиш лаптоп или настолен комп. който е "графична, работна станция". Визирам по-стар модел, но който ще ти лети на всяко едно приложение.
    Но сигурно си има шилета и в тая продуктова ниша.

    Коментиран от #2

  • 2 търговец

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Механик":

    Тази GeForce RTX 3080 Ti е няколко пъти по-производителна от аналозите в лаптопите. Купуването на съвременен геймърски лаптоп е нож с 2 устриета. ТОва напрактика не е лаптоп, а портативаен десктоп и можеш да забравиш за каквато и да е мобилност с него мъкнейки захранващи блокове по 300 вата. Така че външна видео карта от такъв клас си има своите предимства - може да се ползва споделено от няколко човека и лаптопи, макар не и иедновременно. Например в един графичен офис, служителите могат да си разнасят лаптопите тип ултрабуци под килограм и ползват ресурса на външната виедео карта, вместо да мъкнат портативни работни станции по 3+ кг.

    Коментиран от #6

  • 3 Пълни глупости

    15 0 Отговор
    Старите двуядрени процесори от преди 10 година едва зареждат windowsa. Има огромно значение процесора, бързината на дъното, рам паметта, че дори разликата между твърд диск и ссд е осезаема.

    Коментиран от #4

  • 4 търговец

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пълни глупости":

    "Всеки компътър" в случая е всеки компътър поддържащ технологията Tunderbolt. В белите държави отдавна двуядрени процесори от миналото +10г имат само и единствено стойност за ретро ентусиастите.
  • 5 Бокича

    11 1 Отговор
    То тва си е ферма за биткойни бе
  • 6 Механик

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "търговец":

    Аз ползвам Делл Пресижън М6600, закупен за 230 долара (втора ръка). Дисплей 17 инча. Да тоя лаптоп не може да "играе" последните игри.
    Аз го ползвам, защото програмите които ми трябват изискват подобен. Ползвам "SolidWorks" и "Delcam Featurecam". Зарядното му е 300 или повече вата. Нося лаптопа с мен на работа и у дома и нямам проблеми с мобилността му. Не виждам как ще мъкна с мен тази кутия от снимката.
    Ако бях геймър, сигурно щях да си купя друг ДЕЛ от серията Пресижън, но по-нов и по-мощен. Ако провериш в нета, ще видиш какво може да се купи в БГ за 1400 долара.
    Така, и да добавя. "Устриетата", "напрактиката", не са ми много познати, дори да не кажа, че хич не съм ги срещал.
  • 7 Ленко Петканин

    4 3 Отговор
    Тези геймърски глупости са за дебили.А "експертите",които философстват за "старите двуядрени процесори",които "едвам зареждали уиндоуса", нямат представа какви са възможностите на един стар компютър.И не е необходимо да е с уиндоус.
  • 8 Гига гега

    4 0 Отговор
    Паметта била с честотна лента от 912 GB/s.
    Честотната лента (GHz) умножена по нейната ширина дава скорост на предаване на информация GB/sek.
    Въпросът е, как се свърза компа с видеокартата и каква е пропусквателната способност там. При кабелно свързване винаги след време има лош контакт. То за това има шина х16. И след видеокартата трябва външен монитор
  • 9 В е л и к и я

    2 0 Отговор
    Никога преноса на данни няма да бъде толко висок по този начин свързан в сравнение със свързването със системата на вътрешната карта ..