Last news in Fakti

15 Юли, 2021 18:02 2 837 15

Ето кои са най-добрите градове за електрически автомобили

  • електрически автомобили-
  • зареждане

Проучването е на база климат и средна годишна температура

Ето кои са най-добрите градове за електрически автомобили - 1
Снимка: Shutterstock

Метеорологичните условия и по-специално температурата на въздуха могат да окажат голямо влияние върху автомобилите на ток, като външните услови могат съответно да влошат пробега или да го подобрят спрямо предписаните от производителя условия.

Колегите ни от carinsurance.ae са направили проучване в което показват кои са най-добрите пет града за шофиране на електрически автомобили от гледна точка на метеорологични условия, като тестов автомобил е Tesla Model 3.

Първото място се споделя от три града, като това са Сидни, (Австралия), Лос Анджелис (САЩ), както и съседна Атина (Гърция). Според проучването там може да изминете средно 351 километра с едно зареждане.

На четвърто място се нарежда Лисабон(Португалия), където средния пробег е 349 километра, а на последно място в топ 5 влиза Мексико (Мексико). В класацията не са включени трафикът или зарядната инфраструктура, а единствено климатът в избраните градове.

От друга страна, най-лошите и съответно по-студени градове са Рейкявик(Исландия) със среден пробег от 296 километра, а останалите места се заемат от Тарту(Естония), Хелзинки (Финландия), Еспоо(Финландия) и Осло(Норвегия) със среден пробег от 307 километра.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Q2z

    7 1 Отговор
    Мексико и Гърция няма да бързат .Финландците ще изчакат още поне 2 градуса затопляне.
  • 2 .......

    13 2 Отговор
    ПИШЕТЕ ПО ДОБРЕ ЧЕ Е РЕКЛАМА ,ДНЕС Е ТРЕТА СТАТИЯ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

    Коментиран от #3

  • 3 Така е

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от ".......":

    Настоящето настъпва бързо!
  • 4 Прогноза

    16 4 Отговор
    Типичният европеец след 10 години - ваксиниран гей с електромобил, фен на президентката Тумберг.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 DrivingPleasure

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Прогноза":

    В бъдеще ще те цитирам! Безкрайно си прав!
  • 6 DrivingPleasure

    6 4 Отговор
    Объркан съм, според електричарската пропаганда нищо не оказва влияние на пробега, как така отписвахме по 50 км?!! Ми ако имам неблагоразумието да карам с 5 км горник... или по магистрала?
  • 7 Грета Тунберг

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Прогноза":

    Президент ли ще бъда?А моето гадже гост норвежеца какъв ще бъде?
  • 8 Гост

    6 4 Отговор
    Уж нямало значение дали било на топло или на студено, ама гледам, че в студените градове изминават с по 50 км по-малко, отколкото в топлите градове. Аз 50 км в града ги минавам с 4 л гориво за ден-два. Електричката, при градско каране, ще ги направи с 10 квтч ток. И ако живеете в студен град, на всеки два дни ще губите по 10 квтч ток, което са си 2 лв, на ден, или 30 лв на месец.

    Коментиран от #11

  • 9 гост

    4 3 Отговор
    В исторически план топлият климат разглезва местните, не е необходимо да строят къщи които да ги предпазват от студ и мраз, да събират и консервират храна за зимата, лежи си под палмата, пресяга се за банан, през останалото време пачанга, песни и танци на народите!!! Затова африканците са така изостанали в развитието си. Северните народи са точно обратното и затова Норвегия е номер 1, въпреки че климата не е най подходящ за Тесла, на света няма по добро място от Норвегия където да караш Тесла!!!!! Аз не съжалявам че си купих Тесла, това е най добрият автомобил който съм имал някога и Норвегия е правилното място да му се радва човек!!!!!!!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Plameni

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Забрави да споменеш и за замъка в Норвегия купен с пари от продажбата на акции в Тесла хахаха хахаха
  • 11 Като си почнал да смяташ

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Да беше сметна ли колко ще изгубиш ти за гориво? Твоя автомобилни харчи ли повече през зимата?

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Не не

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Като си почнал да смяташ":

    Той пали огън отдолу, преди да запали, да загрее маслото и мотора! И разхода става като лятно време! 😂😂
  • 13 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Като си почнал да смяташ":

    Moят автомобил е за 3000 лв. Ти сметни колко ще се набуташ с електрически за 70 000, за да ходиш там, където ме вози и моят ххахахахаха

    Коментиран от #14

  • 14 Не не

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Аз разбрах, аз, че палиш огън отдолу зимата!
  • 15 Гошко

    1 0 Отговор
    Нямам илюзии относно пробега в топло или студено време на електрически или на нормален автомобил, всеки вид се представя по-добре при нормални (около 20 градуса) температури. Колата ми е на бензин и през зимата разхода ми е 10-12/100 км, какво толкова странно има и при електромобилите? Нормални са нещата...