16 Юли, 2021 17:30 6 991 25

Samsung води при продажбите на смартфони, Apple остава на трето място

  • samsung-
  • apple-
  • xiaomi-
  • vivo-
  • oppo

Xiaomi грабва среброто със 17% от общия дял

Samsung води при продажбите на смартфони, Apple остава на трето място - 1
Снимка: Samsung

Canalys представи доклада си за продажбите на смартфони в световен мащаб през втората четвърт на 2021 година. Освен наблюдавания ръст от 12%, можем да видим и леко разместване в класацията, което праща Apple на трето място в списъка.

Samsung продължава да води световния пазар при смартфоните, като отбелязва дял от 19% и ръст с 15% спрямо предходния отчитан период. На второ място вече се нарежда Xiaomi, където можем да видим 83% ръст и общо 17% от целия пазарен дял.

Samsung води при продажбите на смартфони, Apple остава на трето място

Третото място, както вече споменахме отива при Apple, където подобрение от едва 1% ги оставя с 14% пазарен дял, а след тях се нареждат Oppo и Vivo с по 10% и съответно 28% и 27% пазарен дял.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    49 20 Отговор
    Xiaomi са номер 1
  • 2 Гоуст

    35 6 Отговор
    Скоро и OPPO ще ги задмине :}

    Коментиран от #10

  • 3 Джо харт от София

    27 7 Отговор
    Аз се чудя как още не са задминали Самсунгите.

    Коментиран от #4

  • 4 Анджело

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Джо харт от София":

    Щот са тха бийст
  • 5 Ender

    28 2 Отговор
    За съжаление, нали знаете какво следва...санкции от САЩ...
  • 6 Техно ЦИК

    14 22 Отговор
    Samsung = ГЕРБ , XIAOMI = ИТН , Apple = БСП
  • 7 Пешо

    21 48 Отговор
    Айфон е номер едно за мен, най-сигурната операционна система, единствения минус, които мога да му отбележа е, че няма български език, затова в България повечето индианци не могат да се справят с него!

    Коментиран от #8, #12, #21

  • 8 Хаха

    28 11 Отговор

    До коментар #7 от "Пешо":

    Не просто иоса е най малумната операционна система да не горорим за дисплеи и камери където самсунг са топ

    Коментиран от #9

  • 9 Аврам

    6 16 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    Нищо не каза Ончо. Нито камерата , нито дисплея струват на Самсунг , барем си купи поне един и го ползвай малко. Всеки телефон с камера Сони за половината пари на Саламсунга ще го бие по снимане. Дисплея на един Хуавей е по ок от тоз на Самсунг . Колкото до Линукса тей де Андроида - ич нощо не става от тая операционна система.

    Коментиран от #17

  • 10 гост

    7 30 Отговор

    До коментар #2 от "Гоуст":

    Във какво , в скоростното отиване на бунището ??? Първо Епъл като пари от продажби е повече от останалите 4 НАКУП !! И затова струва 2 трилиона , а тия 4 накуп има няма 200 милиарда !! Второ средния живот на един Епъл е 4-5 години , а на Самсунг максимум 2 , за китайчетата често не изкарват и една !! Така че ако се погледнат бройките които още са в употреба , а не продадените за годината , Епъл и там ще е първи !!

    Коментиран от #14, #15, #22

  • 11 DMajor

    8 0 Отговор
    Колко успешна е една компания показва ръста, а не пазарния дял. Китайците са само от няколко години основен играч и за миналата имат почти 4,5% по-голям ръст от Самсунг. Явно, правят нещата правилно.

    Коментиран от #19

  • 12 DMajor

    10 6 Отговор

    До коментар #7 от "Пешо":

    Apple са между три и пет години зад всеки един останал играч на пазара. Щом ти харесва, радвай му се и се чувствай сигурен.
  • 13 потребител

    4 7 Отговор
    от нокиа по-добър телефон нема всички други са измама
  • 14 Размисли и страсти

    8 6 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Посмали малко,имам samsung galaxy note 4 който ми върши перфектно работа и нямам никакви забележки...пиша коментара от него ;)
  • 15 Boxer EZ 3.0

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Ти защо толкова им се възхищаваш на печалбите?
    Клиент ли си или акционер?
    Ако си акционер, те разбирам - пий си текилата с кеф, на яхтата, резултат от миналогодишната ти печалба!
    Но, ако си клиент, понеже печалбата им е за твоя сметка, ти остава да пиеш една студена вода ;)

    Коментиран от #16, #18

  • 16 гост

    4 12 Отговор

    До коментар #15 от "Boxer EZ 3.0":

    Какъв съм им аз няма никакво значение , тук се говори кой кого "задминал" и кой водел на пазара !!! Само че целия пазар е възникнал от продукта Айфон , преди него пазар на смартфони просто нямаше и нямаше да има !! И на този пазар единствения "водещ" ще е винаги и единствено Айфон !! Другото са и ще бъдат евтини имитации за клиенти , които не могат да си позволят оригинала !! И които Епъл не се и опитва да задоволява с еднодневки по 50-100 долара парчето !! Така че китайските фирмички , дето толкова им се радвате в самия Китай не могат да изместят Епъл от пазара , да не говорим в САЩ или Европа ! И винаги ще бъдат евтините заместители на оригинала !! Кога видиш богатите , даже в Китай да си купят нещо друго , освен Епъл , ела се обади !! Естествено другите винаги ще са повече , съответно китайските еднодневки ще продават повече бройки , само че на кой му пука , когато един Айфон струва колкото десет от тях ?? Определено не на Епъл , хахахха !!
  • 17 Щирлиц

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Аврам":

    Викаш, чуждото грозде кисело било.
  • 18 гост

    3 7 Отговор

    До коментар #15 от "Boxer EZ 3.0":

    Всъщност истински интересното е , че Епъл при тая разлика в цените запазва тая бройка на продажбите , щото разликата трябва да е примерно като продажбите на Ферари или Ламборджини и Тойота или Фолксваген , такова е съотношението между 700-1500 долара за Епъл и 100-200 за останалите !! Само че въпреки тая разлика Епъл продава с 2-3 процента , а не с пъти по-малко бройки !! А трябваше на един продаден Епъл да се падат поне 10 от ВСЕКИ ЕДИН от другите ! Което още по-добре показва кое е и ще бъде оригинала и кое копието !
  • 19 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "DMajor":

    Да правиш ръст в най-ниския сегмент на пазара няма нищо общо с това да го правиш във високия ! Дори Самсунг е в пъти по-скъп от китайчетата , за Епъл да не говорим !! Ако не знаеш , китайчетата основните им продажби са на телекомите , които пък ги подаряват срещу договор за абонамент !!! Ей това ти е "ръста" , ако чакаха на продажби в магазин сред всички останали ширпотреби , щеше да видиш ръст , ама надолу , хахах !!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 олеле

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пешо":

    добре, 'бели вожде', това с кирилицата на ръпнатата ябълка не е ли 'расизъм' ? ми те куцо и сакато ги задължиха да превеждат всичко на езика на страната в която продават ? само сири, тъпанар, не може да научи български. аре, нема нужа, джиткаме и без айфон и сири, мерси
  • 22 с опит

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    направо е загуба на време, ама да те зветна - OPPO и VIVO са една и съща компания, която също притежава и Realme и Oneplus и много отдавна са на първо място в света по продажба на телефони, това първо. И второ - знанията ти за китайските телефони са точно толкова, колкото на леле Гицка от село Гинци знае за марсанските тектонни плочи. Много отдавна по качество на влагани материали и изработка не отстъпват най-малкото на Самсунг. Ела да ти покажа 5-годишния ми Oneplus и ако намериш една забележка по него, ти купувам последния айшит

    Коментиран от #23

  • 23 Голям Слон

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "с опит":

    А какъв е смисълът да държиш мобилен телефон пет години в себе си? Сега ще ми кажеш, че не лагва, че няма проблеми и всичко му е ок. Имал съм oneplus. Не беше лош телефон. Нищо повече не мога да кажа. Та, какво казваш? 5 години е актуален, 5 години се ъпдейтва...?!

    Коментиран от #25

  • 24 Дедо

    1 5 Отговор
    На епъл печалбата е в пъти по-голяма от на самсунг и шоуми взети заедно.
  • 25 с опит

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Голям Слон":

    мисълта ми беше, че китайчетата отдавна не са това, което масово се смята. Колкото до моя - има последния андроид, 6 рам са си достатъчни и да, не лагва и никога не е лагвал. Преди месец си взех последния телефон на марката, а този го продадох на познат - направо не можа да повярва че това е ползван, 5 годишен китайски телефон.