19 Юли, 2021 11:55 5 857 12

Как да карате настрани, без да въртите волана (ВИДЕО)

  • гуми-
  • иновация-
  • паркиране

Уникалният дизайн на колелата позволява на автомобила да се движи под всякакъв ъгъл и дори да се завърта на място

Как да карате настрани, без да въртите волана (ВИДЕО) - 1

Тези т.нар. всепосочни колела са проектирани от жителя на Канада Уилям Лидиард. В резултат на това колата може да се движи в абсолютно всяка посока: настрани, по диагонал, с приплъзване назад или напред, както и въртене на място.

Всепосочените колела не са уникална иновация. Те са разработени и от големи автомобилни производители като Toyota и Honda. Но дизайнът на Лидиард се оказа по-съвършен и не изисква значителна модернизация на колата. Колелата могат да се движат по всякакви повърхности и не се страхуват от шофиране в дъжд и локви.

Тези колела са създадени от Лидиард преди пет или шест години, но нито една автомобилна компания все още не се е заинтересувала от тази технология. А тя е създадена да улесни паркирането и маневрирането в тесни пространства. Автомобилните компании поеха по различен път, предлагайки автономни системи за паркиране, но вижте все пак какво предлага канадецът.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    15 1 Отговор
    Тази технология ще има голямо бъдеще и в секс играчките!
  • 2 Механик

    14 3 Отговор
    Идеята е толкова уникална, че всички ония глОпаци, дето работят в конструктроските студия не са я пожелали.
    Имам питане. Кой ще задвижва (върти) колелата при желание за движение настрани? Може би водачът ще излиза и ще бута колата?
    А кой ще стопира възможността на колелата да "поднасят" по завоите?
    Сигурно ще има разни спирачки за тия ролки, а за страничното движение ще има вградени ел. мотори в същите тия ролки. И това ако му викате без "модернизация" (преправяне) на колата, здраве му кажи.
  • 3 Емил

    19 0 Отговор
    Абсолютно неприложимо!!! Възможно е да има подобни решения за транспортьори в затворени помещения и при липса на пространство, ама за лека кола е пълна глупост!
  • 4 Счупи тъпомера

    11 0 Отговор
    Неприложимо в реални условия, само на сухо и закрито.
  • 5 гост

    6 0 Отговор
    Ъ. Мноо тъпо.
  • 6 БАЙ Х@Й ‼️

    10 0 Отговор
    Това с напречното въртене на тороида много ми хареса 😃😃😃 как точно и колко пъти ще издържи материал разтягане/ свиване за да премине от размер външна обиколка през размер вътрешна обиколка 🤔🤔🤔
  • 7 Гост

    17 0 Отговор
    Смяна на гума 2500 лв. Изправяне на крива джанта 3200 лв. Нова джанта 7900 лв.

    Коментиран от #8

  • 8 БАЙ Х@Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    👍👍👍👍
  • 9 ШИфьора

    8 0 Отговор
    Колелото и топлата вода отдавна са измислени, не ги повреждайте, вършат си работата!
  • 10 незнайко

    3 0 Отговор
    Токова въртене на гума не може да съществува !!! Какво ще е това разтягане и свиване на този каучук, когато е на външна и когато е на вътрешната страна !!! Това е невъзможно !!! Ако са набор от гумени ролки една до друга, но без външност евентуално е възможно .
  • 11 Гост

    2 0 Отговор
    Измислено е отпреди повече от десетилетие.

  • 12 КАФЕ С ГАЛА

    2 0 Отговор
    БАКИШ - ГЛЕДАМ ГО РАЗРУШИХА , КОЙ ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА ТЕЗИ ГУМИ И КОЛКО ЩЕ СТРУВАТ - ПО ДОБРЕ ИЗМИСЛЕТЕ НЕЩО ПРОСТО И ГЕНИАЛНО КАНАДА НЯМА ДА ГО ИЗМИСЛИ !