Last news in Fakti

21 Юли, 2021 12:30 6 628 14

Летящите коли пристигат, но с изключително висока цена

  • летящи коли

Около 700 хиляди долара ще са нужни за автомобила и около 70 хиляди долара за първоначални разходи

Летящите коли пристигат, но с изключително висока цена - 1
Снимки: Audi

В последно време усилено се говори за летящи автомобили, като според някои това е следващата стъпка в транспорта, която неминуемо ще настъпи, макар и след години. Доклад на Fox Buisness показва, че когато това се случи, цените ще бъдат непосилни за голяма част от обществото.

Според калкулациите на Pentagon Motor Group, средната цена за летящите автомобили ще бъде по-висока от тази на хибриден суперкар като Ferrari SF90 Stradale например. Очаква се покупката на летящ автомобил да струва средно около 686 455 долара, докато тази на хибридното Ferrari достига 625 хиляди долара.

Летящите коли пристигат, но с изключително висока цена

Освен закупуването на летящ автомобил, собственика му ще е съпътстван и с други разходи като например лиценз за пилот, застраховка, гориво и други подобни, чиято стойност лесно може да стигне 69 хиляди долара. С времето тези разходи най-вероятно ще намалеят, като за пример са дадени електромобилите, чиято стойност преди години беше доста по-висока от тази в момента.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    9 2 Отговор
    Имам един въпрос за тези коли само шофьорска книжка ли ще е необходима или и такава за пилот така, че колко души ще могат да отговорят на изискванията.
  • 2 Българина

    17 1 Отговор
    сега трафика ще се пренесе в небето, гъзарите ще кацат на Куфл д, селяните с тротинетки. исват мнооого тъмни времена на социално неравенство, ще има револ. ции и нов строй
  • 3 Въпросът е

    11 2 Отговор
    За енергийния баланс. Като ги направят да се захранват от слънцето, ще поевтинеят. А до тогава, ще си ги вдигат само в лабораториите и в медиите.
  • 4 един от многото

    13 1 Отговор
    Лоша новина за джигитите , като се изпраскат във въздуха , отърване няма!
  • 5 Механик

    12 0 Отговор
    Знаете ли какво означава "летателна годност" и какъв процент от населението може да получи такъв сертификат. И не, защото не искат, а защото авио-лекарската комисия изисква АБСОЛЮТНО здраве, отлично зрение и слух. Искат невероятно бързи и адекватени "моторни реакции" на тялото. Колко хора имат всички тия дадености?
    А и друго си представям. Отваряш фактибг и вместо станалото традиционно заглавие "Пиян чичак помете кьорава бабичка и бе закопчан и опандизен", гледаш следното заглавие "млад джендър се заби в кухнята на ул. "Св. Илон Мъск", вх. "Б", ет. 15, ап. 45"

    Коментиран от #7, #11

  • 6 Someone

    14 0 Отговор
    При сегашното разбиране на физичните закони летящите коли не могат да бъдат друго освен едновременно ужасно шумни и с огромен разход на енергия. И на мен ми се иска да видя такива, като по фантастичните филми, но в момента сме много далеч от тях. В случая се използва по - скоро УАУ фактора -> Кола, която лети, отколкото да е някакво реално решение. Ако се замислим "летящи коли" си има от десетки години и се наричат вертолети. Има и летящи автобуси наречени самолети ;)
  • 7 видях ги

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Ще летят на малка височина, а въздушното движение ще прилича на наземното.
  • 8 Маде ин Чайна

    14 0 Отговор
    А на бас, че китайците ще ги правят за много по-ниска цена.
  • 9 Летяща джипка

    6 4 Отговор
    Боко ще джигитства с летящата джипка по Хемус
  • 10 Гост

    9 1 Отговор
    Ако за летящ автомобил се иска лиценз за пилот, защо за електромобил не се иска категория за влизане в трафопост?
  • 11 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Знаеш ли колко р0ми от махалата имат шофьорски книжки, без да могат да четат?

    Коментиран от #13

  • 12 Боби

    5 0 Отговор
    Няма да се изисква никакъв лиценз за пилот, понеже в много близко бъдеще всичко ще мине на автономно управление - и наземен и въздушен транспорт... За да се избегне човешкия фактор, и катастрофите поради човешка грешка, които са преобладаващи...Ще управлява ИИ... ;)
  • 13 селтак

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Е да ама дават печени агънца!
  • 14 Гост

    0 0 Отговор
    Белким намалеят тъпите и богати мутри с тези летящи и показващи надмощие коли .