21 Юли, 2021 12:09 3 595 6

Honda търси нов партньор за разработване на електромобили

  • honda-
  • електромобили-
  • партньор

До 2040 г. ръководството на Honda е уверено, че ще успее напълно да електрифицира моделната си гама

Honda търси нов партньор за разработване на електромобили - 1

Японският производител на автомобили Honda търси нов партньор за разработване на нови електрически превозни средства. Това обяви главният изпълнителен директор Тошихиро Мибе на неотдавнашна пресконференция.

Както в миналото, Honda очаква по този начин да намали разходите за разработка на нови модели, като по този начин ще увеличи потенциалната им рентабилност в дългосрочен план. Освен това шефът на марката отбеляза, че би имало смисъл да се създаде нов алианс, който заедно да произвежда електрически превозни средства в такива количества, с които да са търговско успешни.

В момента няма информация кой може да стане новият стратегически партньор на Honda. Имайте предвид, че за моделите, които ще се продават в Северна Америка, компанията си сътрудничи с General Motors и заедно с GM разработва два електрически кросоувъра, базирани на архитектурата на платформата Ultium Electric. Известно е, че първият ще носи името Honda Prologue.

Струва си да припомним и, че през втората половина на това десетилетие Honda възнамерява да представи нова оригинална платформа e:Architecture. Тошихиро Мибе отбеляза, че компанията се надява на ранната поява на ново поколение полупроводникови батерии, които биха могли значително да улеснят както развитието, така и експлоатацията на нови електрически превозни средства.

Освен това марката възнамерява да продаде до 40 процента електрически превозни средства от общия брой автомобили, продадени до 2030 година. До 2040 г. ръководството на Honda е уверено, че ще успее напълно да електрифицира моделната си гама.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо делкото

    7 13 Отговор
    Не искаме токомобили... не разбрахте ли!!! Опасно е, може волтова дъга да ни изпържи...да светнем като крушка! Все едно си седнал на електрическия стол!
  • 2 Реалист

    8 11 Отговор
    Късно е Хондо, за китка
  • 3 Аноним

    6 4 Отговор
    Хонда 1,5 турбо супер бърза и свърх икономична гледаш и невярващ на ушите си

    Коментиран от #4

  • 4 Хахаха

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "Аноним":

    И след половин час на основен ремонт
  • 5 боко ПКП

    7 4 Отговор
    Все по грозни и чупливи автомобили - каруци!
  • 6 мнение

    11 1 Отговор
    Нищо им няма на хондите,просто тези които ги харесват са по особени хора.