Last news in Fakti

24 Юли, 2021 11:30 6 143 10

Една от глобалните платежни мрежи улесни притежателите на криптовалута

  • bitcoin-
  • криптовалута-
  • mastercard

В момента собствениците на Bitcoin, Ethereum или Litecoin, когато работят в мрежата на Mastercard, са принудени да конвертират цифровата валута във фиатни пари

Една от глобалните платежни мрежи улесни притежателите на криптовалута - 1
Снимка: Shutterstock

Това обаче ще се промени, тъй като платежна система Mastercard обяви по-нататъшното развитие на програма за карти, насочена към собствениците на портфейли с криптовалута и цифрова валута. В официално съобщение за пресата компанията обяви опростяването на системата за конвертиране на криптовалута в традиционна фиатна валута.

Сега клиентите на Mastercard ще могат да плащат за стоки и услуги с цифрови пари навсякъде, където се приемат карти на Mastercard. По-нататъшното опростяване на внедряването на криптовалутни разчети стана възможно в резултат на развитието на партньорската програма Mastercard с платформи за криптовалута и компании като Evolve Bank & Trust, Paxos Trust Company и Circle.

В момента собствениците на Bitcoin, Ethereum или Litecoin, когато работят в мрежата на Mastercard, са принудени да конвертират цифровата валута във фиатни пари, което усложнява процеса. Според представители на Mastercard, сътрудничеството с криптовалутни компании Evolve, Paxos и Circle ще помогне за преодоляване на трудностите, пред които са изправени собствениците на криптовалути, когато плащат за стоки и услуги.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това

    19 9 Отговор
    е добро решение !
  • 2 Грульо

    15 14 Отговор
    И тия надуват балона, като Mъск. И те са сложили в портофелите си скъпи битконьове. :D

    Коментиран от #3

  • 3 Сульо

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "Грульо":

    Надуват балона тия дето печатат пари. Биткойн не може да си напечаташ, цената на криптото расте защото всички си печатат без покритие.

    Коментиран от #6

  • 4 Covid

    6 5 Отговор
    Добра новина, но Биткойнът е трън в очите на глобалистите и централните банки. Много скоро Мастъркард ще бъде принуден да промени решението си.

    Коментиран от #5

  • 5 CL500

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Covid":

    Мисля и се надявам да не стане така. Не е само МастърКард, Виза също влезе в крипто света. Китайците баннаха криптото, защото разбраха, че техния дигитален юан, а и всяка бъдеща дигитална валута не може да се съревновава с криптото (говоря за работещо, децентрализирано и проектирано с мисъл крипто, не меме простотиите). В скоро време се оачкват регулации, но очаквам те да са само, доколкото да се изсветли всичко, най-вече притежателите и транзакциите, подобно на фиатните пари. То и сега ги има тези изисквания, но не ги съблюдават просто. Това ще са регулациите, но няма как да спрат криптото. А и сега това с Китай е дюшеш за криптото - сега отиват в САЩ, Казахстан и т.н. копачите, а с това и те стават 'зелени', стават много по-децентрализирани и спират периодичните трусове от китайските изявления, които спират да бъдат фактор. В САЩ огромни инвеститори акумулират в момента, сенатори обявяват, че купуват и поддържат криптото, говори се с правителства.... А на фона на сигурната скорошна огромна световна инфлация и обезценяването на парите с печатането на фиатни хартии (т.е. без златно покритие)...всеки иска да си защити парите, които се обезценяват супер бързо..Банките не дават лихва, трябва да се инвестира в нещо, но масата хора не могат всички да купят недвижимости или започнат бизнес, особено в пандемия, която май ще бъде безкрайна....
  • 6 Ал Тъпоне

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Сульо":

    А да си погледнал колко чешита криптовалути се появиха? Чет нямат. Блок-чейн технологията не е запазена марка само за биткойн, етериум или лайткойн. Освен това кой стои за тези валути и кой ги поддържа. Вярно централните банки печатат хартийки, но стоят зад тях по някакъв начин и зад правителствата, които чрез политиката именно на тези централни банки се стремят да преодолеят кризисни икономически моменти, които да водят до хипер инфлация, празни магазини, брожение сред населението и революционни настроения. Криптовалутите надуват балон, а именно балоните, когато се спукат докарват кризите. Така че не фиатните пари са лошите в тази наистина започващ да прилича на страшен филм, който вероятно ще бъде с лош край.

    Коментиран от #9

  • 7 pdf

    2 0 Отговор
    Както винаги е пълно със "специалисти" , които коментират ........но нищо не разбират. Наред с това има и добри коментари. Благодаря!
  • 8 Бойко

    0 2 Отговор
    Мачкай Баце. Вместо в евра и злато кеширай във BTC, или ETH! Няма ли кой толкова да ти подскаже?!
  • 9 Да бе

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ал Тъпоне":

    Именно диктаторската и тиранична политика на банките, докара съвременния човек да се бунтува, чрез създаването на алтернативна валута в криптоформат за целия свят!
  • 10 финанси

    1 0 Отговор
    Сега, световната финансова мафия ще ни прецаква с криптовалути! Скоро няма да знаем за какво работим..