Last news in Fakti

29 Юли, 2021 12:09 3 210 4

Летящият мотоциклет Speeder ще развива максимална скорост 241 км/ч (ВИДЕО)

  • летящ мотоциклет-
  • speeder-
  • jetpack aviation-
  • recreational speeder

Първият в света летящ мотоциклет Recreational Speeder е разработен от Jetpack Aviation

Летящият мотоциклет Speeder ще развива максимална скорост 241 км/ч (ВИДЕО) - 1

Към днешна дата устройството, първоначално предназначено за военни и правителствени разузнавателни служби, напредва към етап на навлизане на пазара на цивилни превозни средства.

Летящият мотоциклет за развлечение Speeder използва реактивна тяга (максимална тяга около 5,4 кН) и е в състояние да излети вертикално от всяка платформа с размерите на средностатистически стандартен автомобил. Поддържащият мотоциклет VTOL (вертикално излитане и кацане) ще има собствено тегло от 231 фунта или 105 кг и ще бъде по -лек от стандартен мотоциклет 125 кубика.

Използването на реактивна тяга вместо мощност на електродвигател се дължи на твърде малкото тяга в електрическите системи. От друга страна електрическите двигатели биха могли да осигурят по-добра маневреност на мотоциклетите. За Дейвид Мейман обаче основната задача е да осигури плавно излитане и кацане на устройството, заради което залага на реактивни турбини.

Спидърът използва конструкция във формата на дюза, която позволява бързо векторизиране на тягата от 360 градуса. Вярно е, че скоростта на промяна на посоката на движение на Jetpack Aviation при използване на електродвигатели може да бъде по -висока. По време на изпитанията на система с реактивни турбини е установено, че устройството уверено излита и поддържа баланс във въздуха дори при страничен вятър до 50 км/ч.

Технически, автономното време на полета, заявено от разработчиците, варира от 10 до 22 минути, а максималният таван е до 4 570 метра. Максималната скорост пък е малко над 240 км/ч. Въз основа на Recreational Speeder в бъдеще ще бъде разработена универсална платформа, чиято конфигурация ще се формира в зависимост от поставената задача.

За военните се изисква транспортиране на товари с тегло до един тон, а пожарникарите искат мобилен комплекс, излитащ вертикално от каросерията на камион и превозващ до 300 литра вода на борда.

Сред очевидните недостатъци на устройствата от Jetpack Aviation са големият обем на реактивните газотурбинни двигатели и високата цена - към момента тя е 380 хиляди долара, при това в най-базовата конфигурация.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    9 1 Отговор
    Тъпотии... Газотурбинни двигатели, с ниско КПД, висок шум, голям разход на гориво, скъпи... Да оставим настрана желанието да се бяга от конвенционалното гориво...
  • 2 Behemoth

    3 6 Отговор
    Хората фъркат а Ганьо жули с копторите на нафта...сутринта Един загубеняк с едно БМВ направо ме задуши ...бях отворил прозореца за да се охлаждам и се събудих от липса на кислород...глупаво племе...
  • 3 Тра-ла-ла

    3 0 Отговор
    Тая конструкция от винкели да не е правена в Перник? 😂😂😂
  • 4 бегай бре

    0 0 Отговор
    малееее....по грозно нещо не съм виждал.....голяма летяща г.д....само за тепане е .....