Last news in Fakti

1 Август, 2021 11:30 5 063 56

Първата бета версия на Windows 11 вече е достъпна

  • windows 11-
  • windows

Всеки желаещ може да я инсталира

Първата бета версия на Windows 11 вече е достъпна - 1
Снимка; Microsoft

Макар Windows 11 да беше представен преди повече от месец, операционната система беше достъпна главно за разработчици на приложения и не разполагаше с много стабилни версии. През изминалите дни от Microsoft обявиха, че за по-любознателните ще има налична и първа бета версия на Windows 11, която е малко по-подходяща за стандартния потребител.

Това все пак не е крайна версия на софтуера и е възможно да срещнете проблеми с нея, но пък е първата официална версия, която е достъпна и за масовия потребител. От Microsoft предупреждават, че не е препоръчително да използвате бета версия на Windows 11 на главния компютър, който използвате.

Ако не сте част от програмата Windows Insider, то може да се регистрирате и по този начин да инсталирате Windows 11, като заедно с това ще получавате и нови ъпдейти до официалното представяне на по-стабилна версия, най-вероятно през месец октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Див сейанин

    17 16 Отговор
    Поредното и най-голямо ос..ране на Микромеките. Не, мерси. Минавам на Линукс. И преди разбирачите да почнат да плюят, да ви припомня, че Андроида на вашите телефонки си е чист Линукс. А иначе и сървърите на меките също са на Линукс...ЗАЩО ЛИ?

    Коментиран от #5, #21

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Продавач на плавници от Орландовци

    11 19 Отговор
    И най- стария телефон с андроид е 100 пъти по- бърз от прехваления ви модерен уиндоус.

    Коментиран от #6, #13

  • 5 Уиндоус

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "Див сейанин":

    Айде бе да не се окаже че лъжеш, ти виждал ли си сървър на майкрософт?

    Коментиран от #12, #15

  • 6 Шаиба

    20 1 Отговор

    До коментар #4 от "Продавач на плавници от Орландовци":

    А телефон с шаиба е по бърз от андроид🙂.
  • 7 Aas

    14 2 Отговор
    Ако някой иска да ползва Windows 11 по добре да изчака 10 години докато го закърпят и го поизчистят от бъгове.
  • 8 Covid 19

    1 3 Отговор
    Вече Омега версията е налична. Всеки може да си я инсталира.
  • 9 Уауу

    4 2 Отговор
    А в първия момент, направо настръхнах! Разчетох го,като е една поредна,Бета вълна.
  • 10 Христо

    4 2 Отговор
    Журналиста е объркал! Вече са пуснали делта версия на 11-ката!
  • 11 На Ганьо чичо му

    12 2 Отговор
    Ганчовците вече знаят всичко за Windows 11 и са скроили шапка на Microsoft. Непобедими сте, пичоуе.
  • 12 Див сейанин

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Уиндоус":

    А да не би ти да си ги виждал бе? Какви са -зелени или сини? Нали го знаеш вица..Татеее, от какво са направени облаците беее? -От Линукс, сине, от Линукс!!! И най-куцото дистро на Линукс е на светлинни години по-стабилно от недоразумението Виндолс. Колкото и да ти е тъжно, но е ФАКТ НЕОСПОРИМ. Дори Микромеките не го оспорват..така че..ай'у лево....бъдещето е на Линукс.

    Коментиран от #14

  • 13 Чугуна

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Продавач на плавници от Орландовци":

    Абе не знам, ама геймърите яко ги наметаха по черешите...
  • 14 Уиндоус

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Див сейанин":

    Ти каза че си ги виждал, явно работиш там кажи ни всички искаме да чуем?
  • 15 сектант

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Уиндоус":

    чакай бе, младеж, ти сравняваш потребителско (балъци) с бизнес ту бизнес (професионално) - карал съм месеци стаж в "информационно обслужване АД" и въпреки това ще ти кажа, че има и по-готини джаджи от прехваления ти сървър

    Коментиран от #18

  • 16 Голям Слон

    3 2 Отговор
    :-) Колко крайно само.. Линукс си е Линукс, Уиндоус си е Уиндоус. На лаптопа съм с Линукс: лек и приятен, интерфейс почти като на на Уиндоус. Малко с терминалите още не мога да се оправя, но не ми и трябва особено. А Уиндоус ми на медийния комп, например. За Линукс все още не бих го заменил. Като нещо не ви изнася или е бъгаво, ползвайте онова, което ви устройва. Само да ви кажа, че проблем с бъгав Уиндоус престанах да имам, откакто започнах да купувам маркови машини, а не да си събирам оттук-оттам хардуер и за всеки драйвър да ходя по различни сайтове. Ми, не е моето вече, съжалявам.

    Коментиран от #19

  • 17 12345

    4 1 Отговор
    Ваксинираните ще получат ли ъпдейт?
  • 18 Уиндоус

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "сектант":

    Младеж какво информационно обслужване какви 5 лева караш ме да се смея:))). Ти прочете ли за какво спорим???? Чучка не читател той писател :).
  • 19 Див сейанин

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Голям Слон":

    И аз като тебе. На лаптопите съм с по две ОС-Уин и Убунту. Емиии, кво да ти кажа..с Линукса направо хвърчат, докато Уина ...абе дори като го инсталирам ми дава непрекъснато ООBE грешки. Иначе защо толкова се озорваш с терминалите? Има чудесна графична среда, която не би затруднила и малко дете. Но дори и да са ти мерак да работиш с тях, пак са много по-лесни за работа...sudo su и си ти. Вече има и достатъчно литература, има и сборници с команди, така че какво те притеснява, не разбирам? И аз като повечето останали мислех че Уина е вся и всьо, ама откакто опознах Линукса, разбрах че не е така. Оставям на страна, че е с отворен код, но Линукса вече не е никак труден, дори е много приятен когато го опознаеш.А и има толкова много дистрота, че още не съм ги опитал всичките. Дерзай и не спирай да четеш..а Уина..полека-лека си отива. Иде ли си Бил Гейтс, Микромеките ще ударят капаците ..помни ми думата.Айде, давай смело напред и нема да се плашиш от такива като Уиндоус-а. Такива имат кокал в главите, вместо мозък.

    Коментиран от #20, #26

  • 20 Голям Слон

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Див сейанин":

    Да, на Убунту съм. Веднъж наскоро реших да напиша ping www.google.com -t и не успях :-))) Взех да чета как става, но понеже трябваше бързо да конфигурирам един microtik и бях принуден да се оправям с домашния компютър :-) Не казвам, че е трудно. Трябва просто време и желание да четеш. С Линукс мога да направя почти всичко, което правя и на уиндоус. И по тази причина нищо не плюя, нито величая. Някой ден, когато намеря достатъчно време, ще проуча какво ми трябва за медийната машина и може би също ще мина на линукс и там. От чисто изгасен, лаптопът вдига до работна среда за по-малко от 10 секунди :-) Няма как да не бъда доволен.

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Анонимен *.*

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Див сейанин":

    Ти недей много да знаеш, и да си отваряш устата където не трябва!

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Див сейанин

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Голям Слон":

    Опитал съм повечето дистрибуции и най-ми допадна XUBUNTU. Иначе и Манджарото ми харесва и Ментата..абе много е зарибяващо...осъмвал съм без да разбера колко бързо е минало времето. Самия факт, че Линукс инженери се търсят под дърво и камък в световен мащаб, е достатъчно красноречив. Дори и Микромеките търсят такива. И тази тенденция се засилва. Просто на Линукса му трябва време, понеже е от скоро с графична среда, а терминалите плашат обикновенните потребители. Но който го е разучил, после трудно ще го разубедиш че Уина е по-добър. По-добър, ама грънци. Иначе защо са ежедневните МУ ъпдейти ??? Грешиш, че бъговете са от хардуера, просто Уина вече е толкова претоварен, че няма до къде. Защо мислиш Уин 11 ще е само за машини,поддържащи 64? Имам една машина, на 20 години е. Качих си LUBUNTU... Имам и нова, с Уин 10. Умирам от смях, като ги запаля едновременно...Новата , докато подкара, на другата съм си свършил половината работа. ФАКТ. Четене му е майката, четене и трезва преценка..и тЕ така. Успех ти желая и не се отказвай.

    Коментиран от #27

  • 24 Див сейанин

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен *.*":

    Кво бе? Нещо притеснен ми изглеждаш? Това е от времето , да знаеш. От високите температури. Водичка повече и на сянка...
  • 25 Див сейанин

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ... като заедно с това ще получавате и нови ъпдейти до официалното представяне на по-стабилна версия ( смях в залата), най-вероятно през месец октомври( 2035година ..ако е жив Били до тогава). Хахаха..то и на Win10 си ги получаваме редовно ъпдейтите..ежедневно, че и по два, и три пъти на деня. То не са ъпдейти, то не е чудо....

    Коментиран от #29

  • 26 Уиндоус

    2 6 Отговор

    До коментар #19 от "Див сейанин":

    Дори и като го инсталираш ти дава грешки, аи стига бе :)))). Иначе ползваи си Линукса със здраве всеки си има предпочитания ама щом с инсталирането не може да се справиш какво очакваш после :).

    Коментиран от #28

  • 27 Уиндоус

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "Див сейанин":

    А за 8 или 16 бита ли да бъдат, нека да позная......... еми защото стрелата на времето е насочена само към бъдещето. На нормална нова машина Вин 10 няма никакъв проблем с бързината. А иначе от работа до работа има разлика ако работата ти е да напишеш 2 коментара сигурно Линукс ще ти свърши работа и може да е по-бърз. Ама на 10 годишни машини да слагате нов Уин и да плюете не е сериозно.

    Коментиран от #30

  • 28 Див сейанин

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Уиндоус":

    Хихихихихииии.....ти кой Виндолс си..че Микромеките за толкова години успяха само един свестен да направят, ама и него не пропуснаха да о..ерат?

    Коментиран от #32

  • 29 Уиндоус

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Див сейанин":

    Аз да те питам ти на телефона си с Андроид получаваш ли ъпдейти? А на Мака получаваш ли ? А да те питам чел ли си на колите Тесла колко ъпдейта има само за една година? Та викаш ъпдейтите са лоши неща, дето ядат компа ти :)) Дядо торбалан може би?

    Коментиран от #31

  • 30 Див сейанин

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "Уиндоус":

    Както са я подкарали, бъдещето за Уин може и да не настъпи. И да, прав си за старите машини. Но когато стария ми тарлясник работи два пъти по-бързо от чисто новия , с новата ОС..какво да кажем тогава,а?Или такива случаи са изключение. Не ме разсмивай? Сигурен съм, че ако срещнеш OOBE грешка при инсталация, няма да можеш да се справиш. Е, ако имаш такива перипетии, обади се. Винаги ще те науча на нещо ново. И допитай се до съпорта на меките на какво се дължи тази грешка...дали на машините или на някой калпав индиец, дето е забравил да си измие гурелите сутрин, тръгвайки на работа в Майкрософт. Със здраве да си ползваш новата 11ка...на мен ми стигат вече експериментите на Бил.

    Коментиран от #33

  • 31 Див сейанин

    5 3 Отговор

    До коментар #29 от "Уиндоус":

    Нали разбираш сам, колко несъстоятелен е коментара ти. Не са лошо нещо, разбира се..но когато ти ги качват по два -три пъти дневно..какво ти говори това. Да не говорим , че меките се бяха зарекли 10ката да е последна. И ако трябва да сме точни, с тия обновявания всеки месец ..сега трябваше да представят 35 цата..ама нейсе...и 11 е добре. Все пак..ще поживеем, ще видим на кого е бъдещето. Още повече че Бил търси под дърво и камък Линукс инженери. Дали пък..? Ама не, нема начин. Уиндоус е единствен и незаменим. Най-якия, нали? Айде, бай, че имам работа. После пак.

    Коментиран от #34

  • 32 Уиндоус

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Див сейанин":

    С този който се инсталира без грешки🙂.

    Коментиран от #37

  • 33 Уиндоус

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "Див сейанин":

    Ти да ме научиш на нещо🙂. Че ти уиндоуса не можеш да си инсталираш и компютъра ти е бавен като костенурка щото явно незнаеш какво правиш ама другите щял да учи🙂🙂 Не мерси. Моя комп си е бърз с Уин 10 така че аз не се оплаквам и рееа.

    Коментиран от #36

  • 34 Уиндоус

    1 3 Отговор

    До коментар #31 от "Див сейанин":

    Тоест проблем ли са ти ъпдейтите или ме? Питам те колко ъодейта има за андроид а за Тесла?
  • 35 Уин

    3 0 Отговор
    Рестартирай и ще се опрай!
  • 36 Див сейанин

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Уиндоус":

    Хихихихи...
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 koko

    3 1 Отговор
    Аз от около месец съм с 11 pro и съм много доволен от видяното до сега.

    Коментиран от #42, #43

  • 41 Били

    3 3 Отговор
    От както има уиндоус слушам как всички минават на линукс и как линукс щял да стане по-популярен... е десетки години по-късно още си го приказват това и пак уиндоус си е по хубав.

    Коментиран от #44

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Чугуна

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "koko":

    Чак пък и pro??? Умре ми коньо от смех. От къде ви събират тука бе...хахахаха.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Уиндоус

    5 2 Отговор

    До коментар #46 от "Див сейанин":

    Странното е че хората с уиндоус не плюят по линукс, просто не го харесват и не го ползват. Разни комплексари обаче за самочувствие казват колко супер интелигентно е да имат линукс и като ги питаш добре с какво линукс превъзхожда уин аааа вие ползвате мишка🙂. Не я ползвай кой те кара? Уиндоус работи и без мишка ако не знаеш! А някакъв друх аргумент освен обиди? С какво конкретно Уиндоус е по-лош от Линукс? И защо делът на Линукс е толкова малък като е толкова супер?
  • 48 Див сейанин

    0 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: С какво конкретно Уиндоус е по-лош от Линукс? И защо делът на Линукс е толкова малък като е толкова супер?.....Странно ли? Какво ти е странно, а? Работил ли си с Линукс, с Дебиан..с Кали...едва ли? Тогава какво се чудиш. Ами всичко му е супер...най -малкото е че е с отворен код, разпространява се безплатно и е много по-стабилен от Уина. Но това са разлики, които са важни за тези, които работят с компютри, а не за лаици, за които компът се използва да качат някое селфи от почивката в Гърция, да джитнат някоя игричка или да си чатят с непознато другарче от Магадан....за вируси, пакети с програми или дори офис програмите даже не споменавам. Дори в това, че Линукс се разработва ежедневно и ежчасно от стотици, от хиляди програмисти и разработчици на доброволни начала, които даром ти дават връзка със света, пак не е малко.Докато Уин се разработва и се кърпят недоразуменията на Бил Гейтс, който плаща 20 000$ за вечеря, надсмивайки се на бастуни като тебе. А с какво, според теб Уин е по-добър от Линукс?

    Коментиран от #49

  • 49 Уиндоус

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Див сейанин":

    Бил безплатен затова бил по-добър, сиромашка работа :))).
    По стабилен бил, абе момче ти знаеш ли че всички рафинерии, химически заводи и електроцентрали се управляват със сървари на Майкрософт :))). :)).
    Най-големите компании работят с Уин и знаеш ли защо? Да защото не е безплатен парадоксално нали дават пари пък го искат, защото си плащат за подръжка и всичко да им е наред.
    И сега с какво е по-добър ето с какво:
    1. Оутлук заедно с OneDrive заедно с Теемс кажи ми такава алтернатива съчетана в едно.
    2.После няма да се чудиш за драивери ама дали ще има най-новият и хубав драйвер директно дошъл от производителя, и тука не говоря за мижави принтери и монитори става въпрос за много по различна периферия в промишленоста.
    3.MS Office няма по добър от него просто няма
    4. MS Visio страхотна програма.
    5. MS SQL Server сигурно има и под Линук добър но и на майкрософт е добър
    6. Програми за инженери и дизаин всичко което ти трябва от Аутокад до PhotoShop И CorelDraw
    7. Редовна подръжка и особенно ако си голям потребител директна връзка с Майкрософт за оправяне на проблеми и пюконсултация.
    Така че другият път не ми казвай предимството било че било безплатно смешно е.

    Коментиран от #50

  • 50 Див сейанин

    0 2 Отговор

    До коментар #49 от "Уиндоус":

    Хахаха ..работели най-големите компании..затова ежедневно четем за пробиви в същите тези компании..То и НАП е на УИН..и тях ги удариха пичлеметата на по 10-12 години. Ден не минава без да чуем, как кандидат хакерчета са пробили сигурността я на петролна компания, я на държавно учреждение докато разучават Кали Линукс. Хахахаха..що ме разсмиваш ? Но няма да се плашиш, всяко нещо е до време.и Уин не прави изключение. За останалите глупости, дето си ги изредил, дори не си струва да им отделям от времето си.

    Коментиран от #51

  • 51 Уиндоус

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Див сейанин":

    Е то няма нужда да се пробива минт или убунту какво ще ти вземат цървулите ли? Колко сте наивни, хората ограбват най-недостъпните места, убиват най-недостъпните хора та едно просто убунту няма да пробият и то с отворен код. Явно не си чувал колко интернет сървсра се пробиват и как са недостъпни, сигурно са с уиндоус, колко сте смешни само.

    Коментиран от #52

  • 52 Див сейанин

    1 3 Отговор

    До коментар #51 от "Уиндоус":

    Хахахаха...издишаш, пич..издишаш...да ти кажа само- на нито едно дистро нямам даже стена, да не говорим за антивирусна и др.подобни извращения. И за това 20 годишната ми щайга лети, докато Зен Бука се чуди на къде да хваща с тоя кекав Уин ..и нямам сривове, бъгове, сини , черни или ЛГБТ екрани на смъртта. Айде, със здраве да си ползваш Уина, мамин сладък. Я виж, отдели и малко време да си початите с другарчето ти от Магадан. А нас ни остави, да се мъчим с Линукса..хахахаха...

    Коментиран от #53, #54

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Уиндоус

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Див сейанин":

    Нямаш щото няма какво да ти вземат нормално. И аз нямам сривове и сини екрани ама да те питам като ти се скапе рама или харда какъв на цвят екран се появява?
    Хайде по сериозно прочети коментар 49 и окачаквам нещо смислено като довод.
    Не евтин бил, стабилен бил смешно е това, кажи го на рафинериите и големите корпорации :).

    Коментиран от #55

  • 55 Див сейанин

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "Уиндоус":

    Амии, не знам, щото аз до сега скапан хард още нямам. Ти явно баят си наметал на боклука, та от собствен опит знаеш. За големите компании...хахахаха....Питай в НАП как ти откраднаха данните..пък големите компании не ги мисли. Да и си сложи повечко блокери, лепенки на камерата изключи местоположението..хихихи..може би някой те гледа в този момент..или слуша...

    Коментиран от #56

  • 56 Уиндоус

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Див сейанин":

    А ти питай как хакнаха сайта на народното събрание и на президента :).