2 Август, 2021 12:16 2 693 7

Чували ли сте за умна тениска?

  • умна тениска-
  • zte youcare-
  • джаджи

ZTE YouCare работи в 5G мрежи и следи параметрите на жизнените показатели на потребителя

Чували ли сте за умна тениска? - 1

Уникалната технология за дистанционно проследяване на здравето, бе представена на Mobile World Conference (MWC) в Барселона. Сензорите, интегрирани в тениската, осигуряват мониторинг на параметрите на човешките жизнени функции и предаване на данни чрез 5G мрежи.

На външен вид умната тениска YouCare практически не се различава от обикновена дреха. Материалът, от който е направена тениската, може да издържи на множество пранета. Основната цел на тениската YouCare, произведена и разработена в Италия, е да създаде компактен инструмент за постоянно наблюдение на параметрите на човешкото здраве.

За целта, компактни полимерни сензори са интегрирани в тъканта на тениската YouCare и са в състояние да наблюдават параметри като честота на дишане, електрокардиограма, изпотяване, мускулна активност и други. Информацията, получена от сензорите, се концентрира в миниатюрен контролен елемент, монтиран на повърхността на тениската, след което се трансформира в цифров сигнал и се излъчва чрез 5G мрежа към сървъри или директно към смартфона на потребителя.

Според разработчиците интелигентната тениска YouCare вече е привлякла вниманието на няколко компании и организации, работещи на медицинския пазар, включително и на Международния Червен кръст.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да питам

    7 0 Отговор
    чували ли сте за умен политик в България
  • 2 умна патка

    4 2 Отговор
    От тия китайци само злини и беди идват.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 ddddd

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "умна патка":

    да и с най много спечелени златни медали олимпийски шампиони
  • 4 98256

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "умна патка":

    Публикувано във факти.бг: Основната цел на тениската YouCare, произведена и разработена в Италия, - какви титайци те гонят, италиянца си, не четеш ли? Или само лай-лай-лай
  • 5 123

    7 0 Отговор
    Целта е следене. Кой го интересува здравето ти?
  • 6 тренер

    1 0 Отговор
    Ами не. За глупава тенисистка съм чувал, но за умна тениска-не.
  • 7 Рошко

    0 1 Отговор
    Не но съм чувал за глупави купувачи на умни тениски