Last news in Fakti

5 Август, 2021 17:44 6 787 29

Танк, Tesla и въже - кой печели (ВИДЕО)

  • танк-
  • tesla-
  • състезание-
  • въже

Има ли шанс електрическата тяга на Tesla?

Танк, Tesla и въже - кой печели (ВИДЕО) - 1

Тайната на такова състезание с въжета е не толкова мощността на двигателя, а теглото и степента на сцепление. Танкът се справя добре с това - тежи 9 тона и стои на две широки и дълги вериги. Що се отнася до Tesla-та, масата ѝ е 2.5 тона и е разпределена върху четири колела.

От техническа гледна точка всъщност танкът във видеото не е танк, а т.нар. Combat Vehicle Reconnaissance Tracked (бойно разузнавателно превозно средство) от британската компания Dobre Cars, оборудван с 4.2-литров редови шестцилиндров двигател Jaguar.

За сравнение ще кажем, че истинският танк, например руският Т-90, тежи 46.5 тона. Първият опит е тест за самото въже, което бързо се скъса. То бързо бе заменено със здрав стоманен кабел. Какво се случи впоследствие - вижте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    38 0 Отговор
    Все едно да изправят кон срещу слон !

    Коментиран от #25

  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    55 3 Отговор
    Пикльовците никога не помирисвали казарма,
    сигурно са очаквали друг резултат...
  • 3 прррц

    23 0 Отговор
    Въжето трябва да е хоризонтално иначе така леко вдига " теслата" нагоре освен да дърпа назад... Ама като не знаят...
  • 4 7021

    24 8 Отговор
    Клипът е менте! В казармата теглигме по този начин Т54 и БТР, резултатът беше пушек от гумите на БТР-а. Да видяхте пушек?

    Коментиран от #5

  • 5 психо

    18 13 Отговор

    До коментар #4 от "7021":

    Ти да видя гуми да се въртят бързо че да запушат? Теслата има малко по нова технология от БТР и няма безмислено боксуване.

    Коментиран от #6, #19

  • 6 Хайл

    20 13 Отговор

    До коментар #5 от "психо":

    Пъпчивия не си ходил в казарма така че не плямпай без да си видял...нови технологии като я задърпа ще стопи батерията на електробоклука,не да пушат само гумите

    Коментиран от #9

  • 7 небрежнев

    28 3 Отговор
    Военните машини са разработени за ниски обороти и имат огромен въртящ момент. Въпросът е - този БТР колко автомобила като Тесла може да дърпа наведнъж? А ако беше истински танк, то нямаше да стигне улицата за да подредят достатъчно Тесл-и, които да му се противопоставят. Един поостарял танк като М1А1, с турбинен двигател Honeywell AGT1500 с лекота поддържа въртящ момент над 5000 NM и ще влачи десетина Тесл-и като консервени кутии.

    Коментиран от #11

  • 8 дада

    18 5 Отговор
    тъпа реклама на тесла чакаме следващата състезание с моторна лодка на някое езеро
  • 9 психо

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "Хайл":

    Ами ако съм ходил? Смени си хапчета много си нервен...
  • 10 Луд Кмионджия

    29 5 Отговор
    Само неразбрах танка ли е калпав на англичаните?Тая тесла и най-обикновен ЗИЛ ще я задърпа до вторични суровини дори и с дръпнати ръчна и трима да натискат спирачката.

    Коментиран от #14

  • 11 Леонид Илич

    30 0 Отговор

    До коментар #7 от "небрежнев":

    Първо говориш за въртящ момент на вала на двигателя, а въртящият момент на веригите е много по-голям, но по-важното е, че в случая въртящия момент няма почти никакво значение, при положение че теслата не може да предаде своя въртящ момент от колелата на настилката. В случая по-важно е сцеплението.

    Теслата не може да помръдне танка, ако е включен на скорост дори двигателят му да не работи. Не му е необходим никакъв въртящ момент. Докато танкът ще понесе теслата независимо дали е на ръчна, дали е ударила спирачките или пък се опитва да тръгне. Просто няма шанс и както каза някой преди мен, танкът ще понесе няколко такива тесли вързани една за друга, каквото и да правят.
  • 12 Чопър

    17 3 Отговор
    Абе факта е, че верижен багер може да скъса на 2 заседнала фадрома, от тея дето се чупят през средата, та колко му е да издърпа някаква кола, била тя и тежка тесла. А защо не пушат гумите, ами теслите имат система против превъртане, много по-прецизна от тея на ДВГ. Затова и имат толкова добри ускорения.

    Коментиран от #13

  • 13 Неутрална

    3 10 Отговор

    До коментар #12 от "Чопър":

    Оле малеее гост пак се изказа ти сляп ли си да видиш, че гумите превъртст. Тесла има отворен диференцуал точно какъвто имат и ДВГ. Ако 4те гуми са във въздуга и натиснеш газта няма ли да се въртят🙂🙂🙂🙂. Явно не знае какво е диференциал. Човека каза че е бил на неутрална и се е гаврил с теслата🙂.
  • 14 Танк

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Луд Кмионджия":

    Какво не разбра гледай края на клика и какво казва шофьора. Танка е бил на неитрална и спирачки. В момента в който включи предавка и край.
  • 15 Хаха

    13 0 Отговор
    Сравнението е като дърпане между човек и заек примерно.
  • 16 До неутрална

    5 2 Отговор
    Превъртат по малко, колкото да подадът данни за електрониката и спират. Ел двигателя има въртящ момент почти от 0ла. Ако беше двг щяха да се въртят здраво.

    Коментиран от #17

  • 17 Неуърална

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "До неутрална":

    А то ДВГ няма електроника той трева пасе. Същата работа даже при някои джипове има и бавни скорости и още по-голям момент отива на колелата има блокировка на диференциалите и т. н. . То просто няма как да стане тази работа, шофьорът каза в началото просто е бил на спирачка и на неутрална.
  • 18 веригата

    11 1 Отговор
    Къв е този танк , че той по малък от теслата
  • 19 5215

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "психо":

    Искаш да кажеш, че сцеплението на 4 гуми, което в случая е не повече от 40 кв.см е по голямо от сцеплениено на две вериги с дължива 2-3 м. И ширина 30 см. Квадратурота я изчисли сам, ако можеш. Тук се се включват, израстъците на веригите. Т.е., не е нужно гумите да се въртят, блокирани от въпросното ти устройство, а танкът, или каквото е това, което между другото смятам за менте, съдейки по вътрешността, която дадоха, та танкът, истинският танк, ще я отнесе като бръмбар сламка, като куцо пиле домат.

    Коментиран от #23

  • 20 porek

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: От техническа гледна точка всъщност танкът във видеото не е танк, а т.нар. Combat Vehicle Reconnaissance Tracked

    Ама пък защо да не напишем ТАНК, да цъкат ахмаците да гледат ТАНК срещу Тесла !

    Коментиран от #22

  • 21 желяз каменноff

    1 2 Отговор
    танк побеждава тва нещо
  • 22 Т14

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "porek":

    Е какво е че не е танк? Остави какво ти пише това си е един малък танк който ако беше гледал докрая човека каза че нарочно е седял на неутрална да види какво ще стане в момента в който даде на предавка и даде малко гас го отнесе. Все пак пазеше и колата. Ти какво предлагаш да се дърпа с Т-14 ли?
    По интересно щеше да е да направят офроад драг. Това ще бъде супер яко състезание обаче на пресечен терен.
  • 23 психо

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "5215":

    Не казвам, че Тесла е по добра няма как в случая. Просто не е направено правилно. Няма нужда от изчисления. А представи си знам колко е 2х2 😁
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 PlimP

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    прави сметка ако беше истински танк, трябваше да гръмнат теслата, оръдието изглежда малко, но е напълно достатъчно да я пръсне, като диня
  • 26 Джуган

    3 0 Отговор
    Не е необходимо да преиграват с тази верижна машина, с Джугана който карах в казармата (ЗИЛ-157 за пъпчивите) ще я разнасям Теслата пред хангарите без дори да намалявам налягането в гумите
  • 27 някой

    0 0 Отговор
    Краварска им работа
    Танка не се карана асфалт,НА НИВАТА НЯМА КАКВО ДА МУ СЕОПРЕ
  • 28 Хаха

    2 0 Отговор
    Искам сравнение между трактор К700 срещу 3-4 Тесли
  • 29 Кефи ме

    1 0 Отговор
    малкия танк на Грубер ...