13 Август, 2021 14:42 8 296 10

Китайците от Li Auto строят завод за електромобили в Европа

  • китай-
  • електромобили-
  • европа-
  • li auto

Европейското предприятие се разглежда от компанията като трамплин, който ще позволи на марката да навлезе на световния пазар

Китайците от Li Auto строят завод за електромобили в Европа - 1

Китайският стартъп за електрически автомобили Li Auto планира да започне строителството на нов завод в Европа, което ще позволи на марката да дебютира на световния пазар, съобщава cnevpost.com.

Според представители на марката компанията иска да стане не просто участник в световната арена, а пълноправен играч. Въпреки това, за да спечели любовта на чуждестранните купувачи, Li Auto трябва да разработи уникален продукт, който да отговаря на изискванията на западните потребители, чиито нужди са много различни от тези в Китай.

Компанията отбелязва също, че за такива цели е създаден специален екип, чиято дейност е специализирана само за европейските пазари. Все още обаче няма информация за това, коя ще е първата държава, получила кросоувъри Li Auto. Възможно е марката да не поема рискове и да следва доказана стратегия - дебют в Норвегия.

Както отдавна е известно, Норвегия е не само най-притегателната страна за този вид превозни средства, но също така активно участва в опазването на околната среда. В допълнение, местното правителство е готово да забрани автомобили с двигатели с вътрешно горене още през 2025 година, което допълнително привлича нови производители на електромобили да продават своите продукти на този пазар.

За съжаление все още не е ясно кога ще се осъществи пълноценното навлизане на LI Auto на международните пазари, но вярваме, че това ще се случи много скоро, като се има предвид колко популярен е стартъпът в родината си.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какъв парадокс

    20 1 Отговор
    Ще строят в Норвегия а там са едни от най-високите заплати в цял свят.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Това да не е Volkswagen

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Какъв парадокс":

    Които вече пета година търсят държавата с най-ниски цени в света за да построят новия си завод и още не са я открили. Можеш да си представиш щом в България, която има едни от най-ниските заплати на германците им се стори скъпо!
  • 3 Аха

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Какъв парадокс":

    И от коя част, разбрахте че ще строят завод в Норвегия?
  • 4 Киро Харвардския

    3 8 Отговор
    Оставете ги тия китайци нашите харвардски коли са най добрите вервайте ми
  • 5 нямат шанс

    5 0 Отговор
    Тука най-много да дойдат от Ali-Auto.
  • 6 Гриша Ганчев

    2 1 Отговор
    Да дойдат в Баховица
  • 7 ???

    7 1 Отговор
    При тези цени на електроенергията за бизнеса как да строят в България?
  • 8 турбо жигули

    1 8 Отговор
    За да станете играчи и то в Европа ще правите колите с качеството на БМВ Мерцедес и тнт. само с фасон лед фарове и таблети вътре няма да стане, а и да не сложите от ония батерий дето пишете на едната че са по 9999mAh а дистанционото ми изкарва само 5 дена. Име не се създава за 2г. след 50 може и да станете.

    Коментиран от #10

  • 9 Ра до гъ за

    1 7 Отговор
    Китайски боклук
  • 10 Жгмъц

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "турбо жигули":

    Хе хе ако са с качеството на Бърка Масло с Вода и щутгартски кошници с френски двигатели маааааалко трудничко ще се наложат хи хи хи