Last news in Fakti

18 Август, 2021 13:42 5 003 16

Без зарядно за новите смартфони на Google

  • google-
  • pixel-
  • pixel 6

Компанията последва примера на Apple

Без зарядно за новите смартфони на Google - 1
Снимки: Google

Когато преди няколко години от Apple премахнаха жака за слушалки, повечето хора не бяха доволни от промяната, което предизвика и редица коментари от фенове на други марки, включително дори от официални профили на по-известните компании. Едва няколко месеца по-късно повечето нови смартфони вече пристигаха без жак за слушалки и това се превърна в съвсем нормално нещо в днешни дни.

Без зарядно за новите смартфони на Google
Снимки: Google

Подобно нещо стана и с представянето на новия iPhone 12 при който зарядното не бе включено в комплекта. Отново коментарите и присмиващите се снимки не изостанаха и ето, че няколко месеца по-късно това отново се превърна в тенденция и голяма част от смартфоните не включват зарядно в комплекта.

Без зарядно за новите смартфони на Google

Последният модел, който се включва в клуба е Google Pixel 6 за който от компанията загатнаха през изминалата седмица. Според официалното съобщение на компанията, новият флагман няма да пристига със зарядно в комплекта, поради това, че най-вероятно вече имате такова. Промяната няма да засегне представеният вчера Pixel 5a, който най-вероятно ще е последният, възползвал се от 18W зарядно, достъпно със закупуването на смартфона.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    52 2 Отговор
    Още малко и празна кутия ще плащаме, и телефона отделно ще купуваме. Може и на части ние да си го сглобяваме.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Колко зарядни имаш у вас

    6 21 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    А колко от тях ползваш?

    Аз вече съм на слагал във всеки куфар по две, които въобще не вадя от там, по две имам в колите, няколко са набучени по контактите из всички стаи и въпреки това имам още няколко в едно чекмедже. Чисто нови. На някои само съм взел кабелите.

    Коментиран от #7

  • 3 Румен

    1 4 Отговор
    Немитрябвателефонискамзарядносипрепашагащитещотопадат
  • 4 Просто човек

    28 2 Отговор
    Бесен съм как всички компании следвате тъпаците от Епъл...

    Коментиран от #13

  • 5 ИКЕА смартфонист

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Телефон на части за самостоятелно сглобяване у дома ще видим когато ИКЕА решават да влязат на този пазар... :)

    Коментиран от #6

  • 6 Ще се учудиш ли?

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "ИКЕА смартфонист":

    Тъкмо днес четох новина, че освен всичко друго, от IKEA в Швеция можеш да си купиш дори ток. Предлагали зелена енергия за продажба на клиентите си. Като нищо ще пуснат и смартфони.
  • 7 Анонимен

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "Колко зарядни имаш у вас":

    Може би не си обърнал внимание че новия ти телефон вероятно има възможност за по-бързо зареждане в сравнение със стария . Така че ползвайки старите зарядни не можеш да се възползваш от тази функция . Моя стар телефон от преди 4 години беше с 15 W зарядно . Новия има възможност да зарежда 33 W , ако не беше включено в комплекта от къде щях да го взема ?

    Коментиран от #9

  • 8 Лъжи

    11 0 Отговор
    То по този логика и телефон трябва да имам, за какво ми е да купувам нов :D ? Иначе тази практика е супер мизерна, защото аз повечето, които сменят телефона си го продават и дефакто трябва да си купуват ново зарядно. Защо, ако имаме от старите си телефони тогава ни продават зарядни ?! :D ?

    Коментиран от #10

  • 9 А ти кое зарядно ползваш?

    3 8 Отговор

    До коментар #7 от "Анонимен":

    Аз всъщност съм си купил 65 вата зарядно отделно, но за зареждане всяка нощ, ползвам 5 ватово зарядно от най-старите - само един ампер или по-точно едно цяло и няколко. Защо ми е да скапвам батерията с бързи цикли, когато не ми е необходимо? В автомобила и в куфара съм си сложил бързите зарядни, ако трябва да заредя някъде набързо в движение и времето ми е по-ценно от живота на батерията. Всеки който има елементарна техническа култура, не зарежда всеки път на бързо зарядно, дори да го има. Особено пък когато го зареждам в леглото и в същото време ровя нещо в Интернет.

    И в предишна тема казах, че дори 10 лв да ми предложат по-евтино новият телефон, ако го купя без зарядно, ще избера тази опция, въпреки че знам че зарядното струва много повече от 10 лв.
  • 10 Ами сменяй като ти е толкова акъла

    3 6 Отговор

    До коментар #8 от "Лъжи":

    Защо не смениш и контакта в който си включваш зарядното всеки път като смениш телефона? Зарядното зад спалнята съм си го включил преди повече от 5 години и оттогава не съм местил спалнята да го изключа. С жената сме сменили поне десетина телефона оттогава, но ползваме все същото зарядно. Досега телефон не съм продавал, но предполагам че никой няма да откаже чисто ново зарядно със слушалки, които съм натрупал в едно чекмедже. А и ако всички продават новите телефони без зарядно, когато продаваш стар телефон също няма да ти търсят.

    Коментиран от #15

  • 11 Zdr ko pr

    10 0 Отговор
    А за ваксинираните ще има ли зарядно?
  • 12 Голям Слон

    7 0 Отговор
    Тренд! Нищо повече. Скоро и на кутията ще се радваме, защото ще се явят еколозите и ще кажат, че заносваме само хартията. Ще ни ги дават в найлончета. По-късно и тях може да ги премахнат по същите причини. Ще си получаваме телефоните в магазина. А накрая с такера по един чип в главата и всичко ще си дойде по местата.. Ще си спомнят живите какви телефони са имали преди време. Аз съм купувал мобилници в тубуси :-))) Ех, спомени.
  • 13 Селяк

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Просто човек":

    Никого не следват. Ако проучиш малко, ще разбереш, че зарядните са един от проблемите на отпадъците които не могат да се преработват, заедно с телефоните. Всичко се прави с цел да се намалят тези отпадъци. И Apple са едни от малкото да не кажа единствените в бранша които минаха на почти 100% рециклирани материали за производството на телефоните си. Проучи преди да се оплакваш.

    Коментиран от #16

  • 14 Mobikom

    2 0 Отговор
    Скоро в новите модели,няма на получавате и телефоните,а ще трябва да си ги изтеглите от Google Play,на старото си устройство.За сметка на това,ще получите подарък,престижна лепенка с ябълка и огромна луксозна кутия,с която да направите Ънпак видео в Ютуб,за да ви завиждат всички на постижението да си купиш виртуален Гейфон 19 за 30 000лв.
  • 15 Озонатор

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ами сменяй като ти е толкова акъла":

    Няма ли да поизчистите за тая спалня?
  • 16 Гост3

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Селяк":

    Зарядните ли са проблема,я стига,проблем са големите корпорации които изсякоха горите,замърсиха планетата и сега познай кой ще плаща за това,ами селянка,простолюдието,в неговия джоб ще бъркат с акцизи на това и онова че замърсявали природата!