Last news in Fakti

1 Септември, 2021 16:21 2 857 4

Hyundai показа как ще изглеждат роботизираните таксита

  • hyundai-
  • ioniq-
  • автономни автомобили-
  • роботизирани таксита. lyft

Корейската компания си партнира с Aptiv за нова услуга предлагана от 2023 година

Hyundai показа как ще изглеждат роботизираните таксита - 1
Снимки: Hyundai

Hyundai разкри как ще изглеждат автономните таксита, които ще се движат по улиците от 2023 година. Заедно с компанията Aptiv, корейския автомобилен производител ще стартира услугата след две години, а потребители на приложението Lyft ще имат достъп до нея.

Роботизираните таксита са базирани на Ioniq 5, като лесно могат да бъдат разпознати по редица визуални промени. Повечето от новостите са различни сензори и камери, които да следят движението и случващото се около автомобила във всеки един момент.

Hyundai показа как ще изглеждат роботизираните таксита

Електрическият кросоувър ще бъде оборудван с повече от 30 сензора, които да осигуряват 360-градусова видимост, благодарение на които Ioniq може да се похвали с Ниво 4 на автономност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън-дрън

    3 1 Отговор
    Към момента няма автомобил който да разполага с четвърто ниво автопилот.

    Коментиран от #2

  • 2 Zoro

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дрън-дрън":

    Тъй тъй, прав си , към момента няма . Хората са написали че сред 2 години ще се случи. Явно се работи в тази насока. Така че след 2 години може и да има.
    В България и след 5 няма да има, но това е друга тема.
  • 3 Koko rorko

    5 0 Отговор
    Абе интересно защо под статиите за електрическите Тесла по 100 коментара има а за електрическите Хюндаи по 3 само. ?!?

    Коментиран от #4

  • 4 Е как да има

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Koko rorko":

    Какво очакваш да се пише за картинки? Автомобилите на Тесла от друга страна са реални и са по улиците. Има какво да се пише за тях, защото не са съвършени и автопилотите им допускат грешки, за разлика от картинките обещанията на останалите, които са перфектни. Добър или лош, автопилотът на Тесла е единствения, който има практическо приложение и се ползва масово, точно затова има най-много коментари за него.