Last news in Fakti

5 Септември, 2021 11:30 5 270 11

Mercedes-Benz пуска колекция от дрехи, изработени от въздушни възглавници

  • mercedes-benz-
  • въздушна възглавница-
  • srs-
  • модна колекция-
  • дрехи

Колекцията Airbag е посветена на 40-годишнината от използването на системата SRS в Mercedes

Mercedes-Benz пуска колекция от дрехи, изработени от въздушни възглавници - 1

Mercedes-Benz представи първата въздушна възглавница точно преди 40 години-през 1981 г. в седана S-класа от поколението W126. Флагманският седан стана първият Mercedes в историята, който предлага въздушна възглавница за водача - първоначално като допълнителна опция, а от 1985 г. на версиите 500SEL / SEC се превърна в стандартно оборудване.

Въздушната възглавница за пътници се предлага като опция от 1986 г., а през 1990 г. също е включена вбазовото оборудване. И за да отбележи този повод подобаващо, Mercedes-Benz пусна концептуалната колекция Airbag, проектирана в сътрудничество с модния дизайнер и музикант Херон Престън.

Нестандартното облекло ще бъде показано на обществеността в Берлин на предстоящата седмица на модата на Mercedes-Benz. Производителят твърди, че дрехите с въздушни възглавници са извън границите на модните иновации и също като възглавниците за автомобили, които са послужили като основа за колекцията, те могат да бъдат надути - и след това спаднати.

„Mercedes-Benz е култова марка, която поставя висока стойност върху културата и аз се възхищавам на културата и на онези, които я оформят. Нашето партньорство беше едновременно вълнуващо и естествено “, казва Престън. Колекцията Airbag ще бъде достъпна в онлайн модния магазин GOAT от 10 септември.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИР

    4 0 Отговор
    Очакваме подметки за обувки от Стари Гуми на Мерцито,,,
  • 2 АВТОЕКСПЕРТ

    6 1 Отговор
    Тъпа..риии , колко века още ви нужни да поставите фронтални въздушни възглавници и на задните места ? Колко века са ви нужни още да поставите такива и между 2мата пътуващи отпред ,както и отзад ? Какво спира шофьора при страничен удар от дясно - НИЩОО ! Какво става при челен удар с пътниците отзад ? - Пръскат си главите в предните седалки защото нищо не ги защитава освен проклетия колан , които дори не се и ползва отзад в болшинството от случаите ! Още мноооого хляб има да изядете ,докато достигнете някакво ниво на безопасност !

    Коментиран от #7

  • 3 Надуваем

    2 0 Отговор
    Хитро ги е излъгал да ходят със спасителни жилетки из улиците )) Ако ги напълниш с хелий, могат да те разхождат, като празничен балон
  • 4 прррц

    1 0 Отговор
    В заглавието от въздушни възглавници а в текста с въздушни възглавници!?
  • 5 Дявола

    7 0 Отговор
    Аз искам дрехи от демпферни шайби
  • 6 Сашето

    2 0 Отговор
    Явно тази история с КОВИД-а няма да приключи добре......
  • 7 БМВ фен

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "АВТОЕКСПЕРТ":

    Колега,автомобил кръстен на Жена не вещае нищо добро!!!
  • 8 Механик

    6 0 Отговор
    След 2000-та година, Мерцедес спряха да произвеждат автомобили. Дано с производството на облекло им провърви.
  • 9 иве

    1 0 Отговор
    Който е ползвал немски коли особено произведени след 2005 година знае кoлко са проблемни.Вечно светещо табло и часове чакане в сервизите.Много скъпо поддържане особено дизеловите тъй като целият горивен процес с управлява по-електронен път и е много скъпо. Да се надяваме ако не в колите (последната генерация) то в дрехите ще бъдат добри.(знам ще се нахвърлят че нямам понятие от немските коли имах и то след 2009 година произведени).
  • 10 бай онзи

    2 0 Отговор
    маймунките от снимката могат и в рециклирани вестници да се обличат, така че няма проблем
  • 11 Край

    1 0 Отговор
    Нормално е след появата на Тесла. След Айфон, Нокия започна да прави гумени ботуши.