13 Септември, 2021 09:00 6 525

Леки, красиви и функционални – лаптопите MSI са отличен избор за ученици и студенти

  • msi

Огромното разнообразие и постоянно променящите се технологии поставят сериозно предизвикателство пред потребителя

Леки, красиви и функционални – лаптопите MSI са отличен избор за ученици и студенти - 1

Колкото и да сме свикнали с мобилния телефон като основен начин за комуникация и достъп до информация, неговите чисто физически ограничения го изместват от първото място, когато става дума за сериозно учене и работа. Съвременните интерактивни методи на обучение изискват създаване на дигитално съдържание и управление на голямо количество информация, и съответно подходящ инструмент за целта – с голям екран и физическа клавиатура. Ясно е, че става дума за една от другите звезди на нашия дигитален свят – лаптопът.

Огромното разнообразие и постоянно променящите се технологии поставят сериозно предизвикателство пред потребителя. От една страна всеки иска най-доброто, но от друга е почти невъзможно да бъдат оценени всички предложения на пазара.

Един от печелившите избори при покупка на лаптоп са моделите на утвърдения тайвански производител на компютърен хардуер MSI, които привличат с комбинация от привлекателна визия и максимално широк набор от възможности.

MSI Modern - красиви отвън, способни отвътре

Като всяко нещо, чиято цена не се измерва с едно- или двуцифрена стойност, външният вид винаги има голямо значение за удовлетворението на купувача. А един лаптоп е създаден, за да сме мобилни с него, така че е още по-важно той да впечатлява. При младежите този моден фактор си е направо задължителен. За моделите от серията Modern на MSI това не е особен проблем, тъй като те се предлагат в уникални цветове като „бежов мус“, „карбоново сиво“ и „каменно синьо“. Тук всеки може да сложи отметката за привличането на завистливи погледи, защото скучното и масово черно просто липсва.

Леки, красиви и функционални – лаптопите MSI са отличен избор за ученици и студенти

Корпусът на 14- и 15-инчовите модели е изчистен и стилен – без ненужни украси и нефункционални детайли. Те се характеризират с тънък профил, почти невидими рамки около екрана и ниско тегло – само 1,29 кг при по-малкия модел. Всичко това осигурява перфектна мобилност на машината, която същевременно е много здравa и отговаря на военни стандарт за издръжливост MIL-STD-810G.

Клавиатурата с големи бутони с подсветка и гладкия тъчпад с увеличена площ гарантират, че няма да се стигне до едно от най-честите разочарования – лоша ергономия и комфорт при използване, които рядко могат да бъдат оценени в момента на покупката. За комфортното използване допринася и IPS панелът на екрана с Full HD резолюция.

В основата на лаптопите MSI Modern стоят процесори Intel Core i3 и i5 от последното 11-то поколение с подобрена графика Iris Xe или AMD Ryzen 5 от серия 4хххU. В комбинация с достатъчно оперативна памет – от 8 до 32 GB DDR4 и най-бързите NVMe дискове, лаптопите зареждат операционната система и приложенията за броени секунди и не се плашат от интензивно използване.

При всеки лаптоп един от най-важните показатели е времето за автономия, а при MSI Modern животът на 52 Wh батерията може да достигне 12 часа, след което тя бързо да бъде заредена за нови пътувания.

Богатство от портове

Наблюдението, че колкото е по-компактен един лаптоп или ултрабук, толкова по-малко портове предлага той, не важи при MSI Modern. Налични са, както USB-C портове, поддържащи технологията Thunderbolt за супер бърз обмен на данни и режими за зареждане и предаване на видео сигнал, така и стандартни USB тип А портове, които осигуряват обратна съвместимост с повечето външни памети, дискове и периферия. Това не е всичко. Лаптопът предлага още HDMI за връзка към външен дисплей или проектор, както и комбиниран порт за слушалки и микрофон, така че да ползвате наличните, ако те са с аналогов интерфейс и 3,5 мм жак. Любителите на фотографията ще оценят наличието на четец за SD карти.

Леки, красиви и функционални – лаптопите MSI са отличен избор за ученици и студенти

За тези, които винаги искат повече

Макар лаптопите MSI модел да предлагат чудесно разнообразие от цветове, има и по-високо ниво модели, с които всеки може да се отличи дори в по-голяма степен. Става дума за линиите Prestige и Summit, където се акцентира на бизнес външния вид (тъмно сиво с тъмносини акценти или чисто бяло при Prestige и черно със златни акценти при Summit). Те предлагат още по-високо ниво на интеграция на съвременни технологии и допълнителни екстри като например чувствителен на допир екран, който може да се завърта на 180 или 360 градуса (при Summit) или сертификат Intel Evo за най-добрите лаптопи, предлагащи върхова мобилност, производителност и живот на батерията (при Prestige 14 Evo).

Отличително предимство на лаптопите MSI e контролния софтуер MSI Center, който позволява лесно конфигуриране на желания режим на работа като баланс между производителност, живот на батерията и режим на работа на охлаждането, както и автоматично почистване на оперативната памет, и задаване на предпочитаните параметри за зареждане на батерията с цел удължаване на нейния живот.

Лаптопите MSI се предлагат от официалните партньори на марката в България и за ограничен период от време с 1 година допълнителна гаранция (за определени модели).

Леки, красиви и функционални – лаптопите MSI са отличен избор за ученици и студенти