Last news in Fakti

15 Септември, 2021 12:27 2 879 1

Xiaomi представи ново "умно" устройство

  • умни очила-
  • xiaomi-
  • превод-
  • високотехнологични лещи-
  • функции

Звънене, преглед на съобщенията, навигация, камера – всичко това е обединено в тези очила

Xiaomi представи ново "умно" устройство  - 1
Снимка: Shutterstock

Китайският производител на електроника Xiaomi е представил своите „умни“ очила, които притежават някои функции на съвременните смартфони. Това съобщават от компанията, предаде вестник „Банкеръ“.

"Звънене, преглед на съобщенията, навигация, камера – всичко това е обединено в тези очила", се казва в съобщението. Освен това, устройството е с технология за допълнителна реалност и може да направи превод на текст от чужд език.

Очилата са оборудовани с дисплей MicroLED, размерите на който са "по-малки от оризово зърно": диагоналът му е едва 0.13 инча (около 3.3 мм). При това благодарение на високотехнологичните лещи за очите се открива по-широка перспектива.

От Xiaomi не съобщават за плановете си за пускането на пазара на „умните“ очила, а също така и тяхната стойност.

По-рано и компанията Facebook представи новата линия на „умни“ очила, разработени съвместно с EssilorLuxottica и Ray-Ban.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тия орица

    1 1 Отговор
    не знаат ли, че Бил Гейдс предлага същото в течна форма?
    Да не говорим, че сички те там са вакснати и скоро ке умрат от нея.