Last news in Fakti

21 Септември, 2021 17:25 15 103 54

iPhone 13 чупи рекорди в Китай

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 13

В страната са направени над 2 милиона предварителни поръчки

iPhone 13 чупи рекорди в Китай - 1
Снимки: Apple

Apple анонсира новото поколение iPhone 13 и 13 Pro на 14 септември и започна да приема предварителни поръчки от 17 септември в целия свят. Въпреки, че първите поръчани устройства се очаква да пристигнат този петък, то в Китай вече реализираха огромни продажби и поставиха своеобразен рекорд.

iPhone 13 чупи рекорди в Китай

От петък до момента са поръчани над 2 милиона устройства от серията iPhone 13, което включва iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. За справка през изминалата година в Китай бяха поръчани 1.5 милиона устройства от актуалния тогава iPhone 12.

iPhone 13 чупи рекорди в Китай

Една от причините за голямото търсене на устройството е намалената му цена в Китай, където цените са с от 300 до 800 юана (40 до 110 евро) по-ниски от тези при миналогодишния модел.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CFC

    17 0 Отговор
    Направо хапи питбули и териери....
  • 2 Пръц

    19 17 Отговор
    На 1 500 000 000 жители как ще съпоставите 2 000 000 поръчки?

    Коментиран от #3, #7, #8, #10

  • 3 Niki

    28 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пръц":

    На всеки 750 човека, един iPhone.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кифлите

    13 0 Отговор
    търсят спонсори !
  • 6 Тайна

    13 9 Отговор
    Сметнах преди малко, това е същото съотношение в Вългария все едно да си купят около 8000 човека така, че дори е малко продажби

    Коментиран от #9

  • 7 гост

    31 11 Отговор

    До коментар #2 от "Пръц":

    2 милиона са за ЕДНА СЕДМИЦА !!!! При положение , че даже още няма доставки !! При 2 милиона по 52 седмици да ти смятам ли или ще получиш инфаркт ?? И то в момент , в който шефа на любимия ти Хуйвей обяви в прав текст , че силно се съмнява , че ще оцелеят , да не говорим за продажби и т.н. ?!

    Коментиран от #42

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    14 7 Отговор

    До коментар #6 от "Тайна":

    А сметна ли , че е за 3 дни , сметачо , хахахах !! Айде сега сметни колко пъти по 3 дни има в годината и колко души ще станат !! Дори да са половината , направо трябва да търсиш по-високо място , да не се мъчиш повече !!
  • 10 гост

    15 9 Отговор

    До коментар #2 от "Пръц":

    И също да повторя , че не знам що трият , дори след намалението , всеки един струва колкото 10 китайски , тоест все едно са продали 20 (двадесет) милиона !! За 3 (три) дни !!! Дали китайците са продали 20 милиона бройки за 3 три в целия останал свят ??? Хахахахха !! Даже в Китай не са продали толкова , пък в света хептем !! После да не се чудиш защо Епъл струва десет пъти колкото всички китайци накуп !! И разликата се увеличава !

    Коментиран от #11

  • 11 mdaaaaa

    15 18 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    като има будали тъй ша е! стойки за монитори 1000$, търкала за настолен комп 400-600$, пръчки за 1000$+ и т.н. Не е луд тоя де яде баницата а тоя де му я дава. Епъл са алчни, прикрити ...плагиати и измамници като цяло. Имах айфони тамън 2 (7, 10) ..просто не си заслужават парите.

    Коментиран от #13, #17

  • 12 Pijo

    11 7 Отговор
    Дрън, дрън...та пляс....голема работа!!!
    С тая дупка в дисплея и гадна резолюция с лошо опресняване са далеч назад. И още не могат да направят сгъваем телефон с пластичен дисплей...

    Коментиран от #52

  • 13 гост

    16 14 Отговор

    До коментар #11 от "mdaaaaa":

    Та да ти припомня , че това са САМО продажбите на Айфон 13 !!!!!! А се продават още 12 , 11 , 10 , 9 , 8 , че и 7 , че и SE !!! Хахахахаххахахахахах !! Мъка , мъкааааа !! Още толкова милиона , хахахах !!

    Коментиран от #23, #24

  • 14 Конаре

    10 9 Отговор
    В момента в който китайските граждани надраснат своя карго-култизъм към безполезните шитове на епъл и холивуд, двете индустрии ще станат треторазредни турски фирмички.

    Коментиран от #18

  • 15 почнаха сглобка миналата година михихи

    2 0 Отговор
    "Въпреки, че първите поръчани устройства се очаква да пристигнат този петък, то в Китай вече реализираха огромни продажби и поставиха своеобразен рекорд."
  • 16 Шоуми

    4 2 Отговор
    Кви са Япле ве ,ще ги бием кат ЖетЛи Брус Уйлист
  • 17 Алеале

    6 10 Отговор

    До коментар #11 от "mdaaaaa":

    Ми като не си заслужават парите си вземи китаец да почне да ти забива на втората седмица, пак те тея дето нямат проблеми струват колкото iphone (защо ли??). Освен това китайците като го хванеш и все едно държиш опаковка от кренвирши. Нищо не струва това което е, но това че са скъпи не значи че китайците например са по-добър вариант. по-добър вариант са за тези които нямат пари да си позволят такъв телефон. Определено iphone не е лош телефон и далеч по-здрав от китаеца

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Иван

    10 15 Отговор
    Интересни са ми такив комплексари където сравняват евтин китаец с премиум телефон и твърдят, че едно и също, понеж гроздето им кисело, за пример на баща ми му купих преди 2г huawei за 250лв не стига, че зацепваше постоянно, на 2та година умря тотално и не искаше да се включи повече, взех му друг китаец xiaomi за 300лв Еми на няколко месеца е и като го натовариш зацепи и даде бял екран и чакаш, за справка използвам айфон 7, 5 години вече и до ден днешен никога не зацепвал и работи, както първия ден, сега може и да го сменя вече с айфон 13, като цяло андроид телефоните не могат да стъпят на малкия пръст на iOS, а тези ниско бюджетните боклуци не са за коментиране!

    Коментиран от #22

  • 20 Свинска Свиня

    6 9 Отговор
    Айфона е нотер едно. Колкото и да е скъп хората се избиват да го копуват. ЗАЩО ЛИ???
  • 21 mdaaaaa

    11 11 Отговор

    До коментар #17 от "Алеале":

    Ти не се чуваш! Толкова дте предубедени , че няма и накъде! С Xiaomi съм, не го чувствам като "кренвирш" напротив мога да ти кажа , че е мн по-добре в ръката от Iphone няма зн. 10,11,12 ли е. Никога айфона не е бил удобен за държане! Мит е , че "китайците" изфържат малко и забиват. Това е в главите само на някои (като теб айфон маняците) Няма да навлизам в подробности. Лично аз се радвам, че вече не си давам парите за прехвалените играчки.

    Коментиран от #25

  • 22 mdaaaaaa

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "Иван":

    Купи му бюджетния айфон за 1000 лв :Д . За 300 лв. какво очакваш? Вземи му едно бюджетно за 800 лв. и нямаш грижи. Все пак е по-добре от 2000лв. за пръчка
  • 23 mdaaaaaa

    8 8 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Колкото могат продават, няма лошо. Като цяло манипулират и грабят хората :) ...късно ще е но ще се усетите за какво говоря..аз съм минал през тях вече.
  • 24 mdaaaaaa

    10 7 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    забравих ти кажа , че май отдръпнаха 12-ките от пазара да може будалите да кълват 13-ката по-скъпо. Едно дете трябваше да открие , че им бавят телефоните нарочно а ония се оправдаха, че го правили за батерията. Като го правят за батерията що не казаха предварително? Всичко е с цел при тях - печалба и прецакване на собствените им потребители. Същата ситуация е и със зарядните. Дране на макс :) лъжи и angel faces

    Коментиран от #26

  • 25 Kaiba

    12 7 Отговор

    До коментар #21 от "mdaaaaa":

    Това кое как стои в ръката не го разнасяй като факт. Това е твойто мнение! И аз съм бил с повече 5 марки и по-добро от IPhone не съм имал, независимо дали става дума за хардуер, софтуер, екосистема, абсолютно всичко. Лично на мен ми върши най-много работа. Да ме чуваш да ти го натяквам? Всеки си има глава на раменете. Ако бяха в действителност толкова "прехвалени" и "играчки" то щяха да потъват както други които реално не струват, вместо да мачкат години наред. Тук има нещо друго и му се вика злоба и завист. На много народ не им отърва ,че Apple са там където са и вместо да си гледат тяхната паница и да си купуват Xiaomi-тата, се чувстват нещо длъжни да наливат акъл кой какво трябва да има и кое било прехвалено. Никога не съм хулил някой с различна марка. негов си проблем какво иска да има. Ама всеки 2ри се опитва да ми дава акъл и защо съм имал точно iPhone. Странна работа... Купувайте си xiaomi-тата и си ги хвалете под техните статии. Какво изобщо търсите под статия на телефон който лично не харесвате? Ще се пръсне от злоба тоя народ ей....

    Коментиран от #28, #41

  • 26 Бегай бе

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "mdaaaaaa":

    Не само, че са казали предварително, ами са тази опция се спира в Settings > Battery > Battery health. Идеята на настройката е да не ти изключва телефона, ако ти е много стара батерията, когато процесора скача на 100%. Хандроидите умират в такава ситуация

    Коментиран от #27

  • 27 mdaaaaa

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "Бегай бе":

    Не си ме разбрал :). Тая опция е следствие на станалото.

    Коментиран от #29

  • 28 mdaaaaaa

    8 3 Отговор

    До коментар #25 от "Kaiba":

    За каква злоба и завист ми говориш като и аз съм имал айфони ..не мога да разбера? Щом ти харесват вземай си това е твоя воля. 80% от андроидите и на мен не ми харесват. Ако не си разбрал аз съм против Епъл, промиваща мозъци по лесен начин, айфоните са си ок, но не и за парите си. Екосистеми, хардуер..ето от тук ви ...почват. Не хуля никого :). Как да уважаваш тоя дето те смята за толкова тъп да дадеш 1000$ за стойка на монитор? Дори милионер да си това е факт на неуважение! Разбираш ли на къде бия? Не ти говоря за ios, хардуер :). Вие сте тези дето си правите заключения от преди 10 г. за андроид или за тия евтините че циклят и т.н. И сега кажете, айфоните не са ли ви забивали? :) Защото на мен , често ми забиваха ..не са безгрешни. Ползвайте си каквото искате , аз просто не уважавам как Епъл цакат потребителите си с цени, прикрити и премулчани лъжи и манипулиране. За мен това е неуважително , за ъова и спрях да си давам парите на тия.

    Коментиран от #30

  • 29 е и

    1 4 Отговор

    До коментар #27 от "mdaaaaa":

    Да, заради такива като теб са я сложили, дето много говорят глупости. Реално никой няма да я ползва, кой иска да му умира старата пръчка?

    Коментиран от #31

  • 30 признай

    4 7 Отговор

    До коментар #28 от "mdaaaaaa":

    Не уважаваш Апъл, защото си комунисти и мразиш американците.
  • 31 mdaaaaa

    4 4 Отговор

    До коментар #29 от "е и":

    :) ти продължаваш значи! Трябваше ли едно малко дете да ги разкрие и те тогава да почнат да говорят и оправдават , че го правят за ДОБРОТО? Защо преди това не казааха нищо и не предупредиха а чак след като ги разкриха? Всичко е с цел продажби на следващото поколение, така се оправдават и със зарядните , че го правили за природата. Така цакат вас а те си печелят! За това спрях да ги уважавам... правят се на такива каквито не са ...алчни са. Сега схвана ли ме?

    Коментиран от #33

  • 32 Нагризан фен

    3 3 Отговор
    Е да, ама в чисто %-тно съотношение в Китай не е баш така популярен тоз Ай шит....
  • 33 ужас

    4 4 Отговор

    До коментар #31 от "mdaaaaa":

    Да, Апъл правят много добри неща за техния хардуер и софтуер, затова всичко върви така гладко, удобно и дълготрайно. Това да не ти е фирмица Гугъл, дето през ден сменя имената на услугите, после ги закрива, прави нови, експериментира, маха

    Коментиран от #34

  • 34 келешоф

    6 4 Отговор

    До коментар #33 от "ужас":

    За това всичките сте хакнати в гугъл сърч, ютюб и т.н. ;) Вървяло гладко хаха абе вие сте ..нямам думи! Всички жалки услуги са платени на Apple, а сте седнали да говорите глупости. Едните разменят "безплатни" услуги за сметка на реклами, другите се правят на света вода ненапита и точат за всяко нещо пари от нищо неподозиращите жертви. Тия аргументи за гладко вървене, екосистеми и подобни шитни не са достатъчни. Елате да видите на работа...реват от батериите, а зарядни и кабели се поръчват ежемесечно от алиекспрес. Обхвата им също е зле! Мит е, че айфоните не забиват и не циклят. Напротив! Но, няма да навлизам в измислените ви представи. Нали си имате вашия опит :). Истината е, че всичко е бизнес...а потърпевшите сме ние. Тъй, че няма ме учуди ако дадат тласък на цените с още 100-200$ след време.

    Коментиран от #35

  • 35 сделано

    3 8 Отговор

    До коментар #34 от "келешоф":

    Абе братко, ти луд ли си да ползвам на Гугъл шитните. Какъв ютюб са направи тези селяци, те купиха готов ютюб, 15 години от тогава не е мръднал. Има ли едно нещо да е направила фирма Гугъл сама, освен Page Rank алгоритъма на Сър Гей Брин?? Всичко останало е купено и е кочина и е на ниво "сделано в сесесере". Какви безплатни услуги имате вие, бе, имате ли въобще услуги, знаете ли си ги, как се казват днес, утре ще ги има ли, за постоянство чували ли сте. Само бедни селяндури или умствено обременени нрб-кретени ползват смешната ви екосистема. Батериите ни са по-добри от вашите и живеят дъълго. Какви кабели те гонят, бе, момче, ти нормален ли си? Абе виж си софтуера и млъкни!

    Коментиран от #36, #37, #38, #39

  • 36 келешо

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "сделано":

    Човече дали съм беден? мм? Купи ли си епъл тв ? :) някое друго абонаментче? Казвам само, че сте заблудени а тез ви точат ама вие нали дте си умници :) ..големи и то!
  • 37 hohohi

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "сделано":

    Може и да са купили тюб-а ама от него доста хора станаха милионери, деца...африканци... всякакви и в тоя ред на мисли Apple не са лу купили малоумното сири, darksky и т.н. ? Ами лицензи ? Екосистема вика , хаха...има идиоти де се хващат на глупостите на машината за стригане на овча вълна...! Хората летят вече в космоса гледат напред, тез алчно-скръндзите заблуждават фцете с некви измислени техни екосистеми а те им се хващат. Единствено им ползвам вече един таблет, радвам се, че разкарах пръчките и то навреме. Екосистеми...хаха (фенчета)
  • 38 hohohi

    6 3 Отговор

    До коментар #35 от "сделано":

    За батериите...забравих да кажа. А, бе момче колкото и да е оптимизиран ios, батериите след година и половина (max) почват да клякат няма зн от 30-80% ли я зареждаш или не. Кабелите са им еднодневки, зарядните...а то вече си ги купуваш отделно ...забравих :). И от 100% до 90% заряд го направили да пада бавно (уж) да може фцете да си мислят , че им държи батерията много на пълно зареждане така беше с 10-ката, 11 за 12 нз, но сигурно пак е така.11-ка на година и 5 месеца ползвана за работа (без игри и подобни) вече е на 77% живот . Зареждана е само с 5w зарядно (онуй смешното, компактното хаха) та дали не им се скапват батериите също толкова бързо мм? И да не остана криворазбран, айфоните са прилични джаджи , но просто не си заслужава парите. Дано го четат хора дето нямат достатъчно пари а теглят кредити да си го купят, защото тия пари могат да ги оползотворят по-рационално! (споко, аз не съм от тия бедните както им казваш...богаташо! бедна е душата кланеща се пред материалното)
  • 39 californialove

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "сделано":

    Google business услугата лично на мен ми помогна да разширя онлайн продажбите си за отрицателно време. Явно тия телефони ги ползвате само за музика и видео. Доста услуги предлагат, но явно не си запознат достатъчно. А услуга на Apple, не съм ползвал при тях всичко е затворен кръг.
  • 40 DonPedro

    5 8 Отговор
    Китайците имат поне 3 собствени марки, които правят iPhone да изглежда нелепо. И 2М заявки при население 1.4 милиарда си е направо катастрофа. Ама Факти са на предната линия на журналистиката!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Хах, ти сериозно ли си мислиш че всяка седмица, 52 седмици поред ще се поръчват по 2 милиона??? Разбира се че в началото има бум, нов модел телефон а и Китай по принцип си е най големия пазар за всякакви стоки, включително на айфон

    Коментиран от #51

  • 43 Бмв

    3 4 Отговор
    Те и макдоналдс продават милиарди хамбургери по света , ама от там ли е най-хубавата уникална и здравословна храна в света.5 служебни айфона смених всичките им недостатъци стоят.Няма обхват , малко памет , малко функции и т.н.Поне батерийте си поуправиха малко.

    Коментиран от #45

  • 44 време разделно

    3 7 Отговор
    Не можете ли най-накрая да признаете, че обичате НРБ, БКП, СССР, КПСС, но мразите Запада, Америка, Апъл и Айфон?
  • 45 куче марка

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "Бмв":

    Научи се къде се пише "Й", после давай акъл. И да, Андроид е като Дачия - най-продавания автомобил в бедните страни. Я виж статистиката на развитите държави и почвай да обясняваш, защо предпочтат Айфон пред безбройните Андроид боклуци?

    Коментиран от #48

  • 46 Голям Слон

    12 1 Отговор
    :-) Като кучето на Павлов и условния рефлекс. Някои хора само като видят Apple и започват да драскат и скимтят. Защо? Хайде, няма да го обяснявам с гроздето, но е малко вече прекалено да обяснявате на хората колко са загубени, като дават по 2000 за телефон. Същото е и с домакинските уреди. Нищо, че Miele се прави при Indesit :-))) Много по-качествена от коя да е друга техника. Защо? Има защо. Одитите си казват думата. Същото е и с Апъл. Няма значение, че се прави в Китай. И те имат своите проблеми, разбира се, но престанете да джафкате. Купувайте онова, което ви позволяват доходите и потребностите. Всичко друго е празно губене на време.
  • 47 Иван

    1 8 Отговор
    2 млн заявки е глобално, а не само за Китай…не правите от мишката слон, т.е новина.
  • 48 Бмв

    2 6 Отговор

    До коментар #45 от "куче марка":

    Хаха а те айфон не са боклуци.Явно не си имал айфон наистина.То само заблудени пъпчиви тинейджъри като теб го ползват.А Един китаец като Vivo (сиг не си ги чувал) например е около 3години пред айшита.Това което предлага сега вивото го е имало преди 3 г.
  • 49 Дончо

    2 5 Отговор
    За тия пари ще си купя 5 китаеца,като всеки един от тях ще надживее айфона и ще в пъти по-добър.Все пак айфона след 1вия "голям ъпдейт" който нищо не добавя , а само започва да лагва и пада батерията , айфончето започва да върви като 3-4г телефон.

    Коментиран от #50

  • 50 Голям Слон

    5 3 Отговор

    До коментар #49 от "Дончо":

    :-)))) Такива слухове ли вървят в махалата? Да ти кажа под секрет, вчера се ъпдейтна и XS-а до 15-та версия. Върви чудесно. Имам чувството даже още по-добре от преди. Спрете се, бе, мразители и разбирачи. Бъдете тарикати. Оставете баламите да се оправят с тия бъгави и калпави айфони.
  • 51 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    нека разбиркото кйто ми е сложил минус да посочи кое в коментара ми не е вярно?
  • 52 Крив ….

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Pijo":

    Личи си кой гледа само харектаристиките тва, че нямаш пари да си купиш нещо не го прави лошо а за сгъваемият телефон мисля че няма нужда к да коментирам 2000г мина отдавна
  • 53 Пешот

    1 1 Отговор
    Който ползва Епъл продукти има кръв по ръцете. Малко се знае за самоубийствата в Епъл в Китай. Толкова са много че са сложили мрежи да не се хвърлят хората .. малко се знае за свинщините на Епъл в Китай. Замърсяване на реки до неузнаваемост. Водите им сини, жълти ... Има материали по тези теми.. по трудно се намират и не са по главните медии, но има. Малко се знае за полицията на Епъл в Калифорния. Бяха разбили и влезли в апартамента на един журналист защото беше взел един прототип на айфон 4, който беше забравен в един бар .. тази корпорация е скандална от горе до долу! Списъкът е дълъг
  • 54 Veni

    0 0 Отговор
    Айфона си е супер телефон за мнозина.Имах служебен 10ка,но не се харесахме.Непрекъснато ми искаше пароли за кореспонденция с фирмата,батерията беше зле,слаб обхват,дори забиваше.Изтърпяхме се две седмици,върнах телефона.В снимките беше ненадминат.Само това предимство,върнах се към моя си телефон Xiaomi.Пета година го ползвам зверски и батерията му държи цял ден.Над 70 приложения инсталирани с 252 ГБ карта.Предпочитам с 2500 лв. да забия с кемпера в Гърция и Албания за два месеца през лятото,отколкото за една ябълка.