6 Октомври, 2021 12:38 1 927 1

Японци правят джанти от... шоколад (ВИДЕО)

  • джанти-
  • bbs-
  • шоколад

Можете да направите бонбоните под формата на състезателни колела и у дома

Японци правят джанти от... шоколад (ВИДЕО) - 1

Японската компания 4Design си партнира с BBS Japan и производителя на традиционни съдове за готвене Fujita, за да разработи технология за производство на миниатюрни състезателни колела от шоколад. Матрицата, създадена от специалистите позволява на всеки за минути да се наслади на сладкиши, чиято форма точно повтаря колелата на състезателна кола от Формула 1.

Екологичните джанти стават реалност от сътрудничество между японски дизайнери, компанията за спортни джанти BBS и фирма, известна със своите традиционни месингови изделия. Формата се състои от шест миниатюрни обработени алуминиеви части. Сглобявайки всички елементи, структурата се превръща в триизмерен куб с размери около 7 на 8 сантиметра.

В центъра на конструкцията остава празно място, където трябва да се излее разтопен шоколад. Благодарение на дизайна от вътрешната страна на матрицата, разтопената маса се втвърдява във формата на състезателно колело BBS F1. След като бонбоните приемат окончателната си форма, достатъчно е да отделите частите и да вземете годното за консумация колело. Специалистите работили около шест месеца за създаването на проекта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бравос

    2 0 Отговор
    хубу де....ама това последното изречение нещо ме притесни....че са машини японците,спор няма,ама......6 месеца да работиш по мини калъп за джанта си е чиста загуба на време....и то от специалисти....това калъпче за 3 часа съм го издялал на струга или ЦПУ-то....каквото дойде.....