Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 18:57 3 883 3

Google готви важна промяна засягаща сигурността на потребителите

  • google-
  • защита-
  • парола

От компанията ще въведат двустепенна верификация на над 150 милиона акаунта до края на годината

Google готви важна промяна засягаща сигурността на потребителите - 1
Снимка: Google

Както и този понеделник видяхме, един сравнително кратък срив на няколко социални мрежи паникьоса милиарди хора в целия свят. Въпреки, че според официалното изявление, технически проблем лиши света от Facebook, Instagram и WhatsApp, редица хора бяха притеснени за сигурността си и данните, които могат да бъдат взети от техните профили.

Паролите са именно едно от тези важни неща, имайки предвид, че голяма част от потребителите използват една и съща парола или нейни вариации за всичките си акаунти. От години компаниите се опитват да накарат хората да не правят това, като поставят различни условия за специални символи, големи и малки букви и числа, но обикновено това не спира хората да използват една парола за всичките си акаунти.

Именно за това от няколко години използването на така наречената двустепенна верификация стана често използвана поради това, че дори и да познаят паролата, хакерите трябва да се справят с по-трудна задача. След като въведете паролата си, двустепенното потвърждение изисква код в най-честия случай, който е случайно генериран и изпратен на имейл или телефон за връзка. Обикновено той е валиден в рамките на определени секунди или минути, като по този начин възможността акаунта ви да бъде разбит е сведена до минимум.

Именно по този начин от Google искат да защитят своите потребители. В съобщението става ясно, че от компанията планират двустпенната верификация да бъде включена на 150 милиона акаунта до края на годината, както и на 2 милиона YouTube канала.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    16 0 Отговор
    "За нашата сигурност" - ама друг път. Искат да подсигурят, че знаят телефонните номера и че хората не ползват по няколко (полу)анонимни профила.
  • 2 все тая

    3 4 Отговор
    Андроидски проблеми :)
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    вТИК ТОК се разр пространява опасна игра която набира популярност популярност сравка НОВИНАРНИК БГ и ИНТЕРНЕТ