Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 10:53 5 019 2

Платформа за криптовалута погрешно е платила 162 милиона долара на свои клиенти

  • криптовалута-
  • bitcoin-
  • compound-
  • ethereum

Тъй като на организаторите на проекта е отказан достъп до портфейлите на клиентите, те молят потребителите да върнат доброволно средствата

Платформа за криптовалута погрешно е платила 162 милиона долара на свои клиенти - 1
Снимка: Shutterstock

Децентрализирана платформа, базирана на Ethereum Compound, която позволява на клиентите си да получават лихви или да вземат назаем активи под гаранция, погрешно плати на потребителите над 160 милиона долара. На първия етап от проблема клиентите са получили до 90 милиона долара в COMP криптовалута по сметките си. Въпреки искането на основателите на платформата, „късметлиите“, които погрешка станаха милионери, няма да върнат натрупаните средства в портфейлите си.

Предполага се, че щедрото, но погрешно „раздаване“ на криптовалута е възникнало в резултат на грешка по време на актуализацията на протокола за интелигентен договор. Към днешна дата има информация, че повече от дванадесет клиенти са получили „погрешните“ милиони. Според доброволното разкриване на информация на един от потребителите, крипто валута COMP в размер, еквивалентен на 20 милиона долара, е преведена в сметката му.

Тъй като на организаторите на проекта е отказан достъп до портфейлите на клиентите, те молят потребителите да върнат доброволно средствата. Основателят на Compound дори заплаши новите милионери, че ще се обърне за съдействие къв специализирани служби в САЩ. В резултат на това разкритие криптовалутата COMP поевтиня с 13%, а ръководството на платформата се извини за неправилната комуникация с клиентите.

Основателите на Compound не смеят да извършат 51% връщане на блокчейна до състоянието, предхождащо грешката. Подобни действия могат да изплашат клиентите и да доведат до по-нататъшно спадане в цената на COMP. Днес най -оптималното решение може да бъде връщането на средства от „щастливи“ клиенти с условие да им се платят 10% от върнатата сума. Все още обаче не са получени отговори от потребителите и очевидно те не са готови да се разделят с богатството, което неочаквано е паднало по сметките им.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХХХL

    5 1 Отговор
    ЕДНА ГРЕШКА И МЯУУ,ЕТО ТОВА СА КРИПТОВАЛУТИТЕ.
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 2 Отговор
    Това е невъзможно да стане,ако не е направено нарочно!Лихвите са много мижави,но в сравнение с 00000на банките са екстра!На всяка борса можеш да даваш част от стака си на депозит за лихва.Дневна,или седмична!