Last news in Fakti

12 Октомври, 2021 17:56 13 565 30

Първият iPhone с USB Type-C порт вече е факт (ВИДЕО)

  • iphone-
  • type-c-
  • usb type-c

Студент преработи своя смартфон и смени буксата му за зареждане

Както вече няколко пъти ви разказахме, съвсем скоро всички производители продаващи смартфони в Европейския съюз може да бъдат задължени да преминат към един и същ порт за зареждане за своите устройства. Докато по-голяма част от модерните устройства използват USB Type-C и това едва ли ще е проблем за тях, то все пак остава въпроса какво Apple ще направи при такава ситуация.

Смартфоните на компанията използват така наречения Lightning порт от iPhone 5 насам, но това може да се промени в близките няколко години. Не е изключено от Apple да не преминат към USB Type-C, а да заложат на устройство без никакви портове, а зареждането да е единствено безжично.

Все пак има шанс американската компания да се довери на USB Type-C за iPhone, както вече направи при MacBook и iPad. Все пак преди това да се случи, студентът Кен Пилонел успя да преработи своя iPhone X, като постави напълно функционираща Type-C букса и публикува кратко видео за това.

Първоначално Пилонел направил работещ концепт, но за съжаление той не се побрал в корпуса на iPhone X. Това наложило и няколкомесечно забавяне, но финалната визия на проекта вече е факт.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смех андроид

    18 39 Отговор
    И сега на ремонт всяка година за смяна на клатеща се букса.
  • 2 Apple

    26 77 Отговор
    Kато видя някой с Андроид и го считам за унтерменш. Апъл юбер аллес.

    Коментиран от #5, #9, #19, #22

  • 3 ей дрогари

    18 47 Отговор
    Какъв ви е проблемът на андроидаджиите, защо искате да си сменим порта, това си е наша работа! Я си гледайте в паничката!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ПР на APPLE inc, официален отговор

    20 17 Отговор

    До коментар #2 от "Apple":

    След като главният софт инженер на Apple вижда кода на Harmony OS (братовчеда на FucushiaOS)си скъса дипломата и напусна компанията.

    Коментиран от #6

  • 6 Факти ру

    13 19 Отговор

    До коментар #5 от "ПР на APPLE inc, официален отговор":

    Това в някой съветски сайт ли го прочете?
  • 7 Андроид

    29 16 Отговор
    Най-добре е да смени тоя боклук със смартфон, където ще има всичко необходимо!
  • 8 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    44 13 Отговор
    Сега да си инсталира един Андроид
    и вече ще има съвременен и функционален телефон...
  • 9 Мърнкячев

    23 13 Отговор

    До коментар #2 от "Apple":

    Друже, иновативният Apple умря с Джобс, сега са нищо повече от капиталисти, ако още не си го разбрал значи определено не си "оберменш" за какъвто се имаш.
  • 10 Айфон ?

    14 11 Отговор
    Не мерси, повече не. За всяко допълнително приложение да плащам такса всеки месец ( не попаднах на приложение което просто да го купиш и да си е твое ) ако пък е безплатно, на всяко трето докосване на екрана да тръгва някаква реклама.
    Всеки андроид ще е стабилен точно колкото Айфон, ако както на Айфона не му се слагат допълнителни приложения. Ако ми потрябва красив, ограничен телефон с удоволствие бих си взел някой Айфон, като си оправят цените де, не да ме стрижат със сегашните ..

    Коментиран от #30

  • 11 оня с магарето

    10 3 Отговор
    трябва и мелодията да се смени, че се изтърка
  • 12 TRIF

    15 7 Отговор
    Много си е добре iPhone-a. Работи надеждно и всяко приложение е съблюдавано с изискванията на Apple. Въпрос на личен избор е дали ще си закача платено или безплатно приложение. Но каквото и да е то, имам контол върху него и не ми пържи батерията.
    Lightning порта си му е напулно достатъчен и работи чудесно с оригинален кабел. USB Type-C просто ще унифицира порта с останалите мобилни устройства. Така може да се използва вече всеки кабел с USB Type-C. Небива да се забравя, че не всички USB Type-C кабели са еднакви.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 dynamo

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "TRIF":

    Точен коментар!
  • 14 Бивш Айфонаджия

    11 5 Отговор

    До коментар #12 от "TRIF":

    Батерията ти е изпържена още при излизане от завода с малкия си капацитет . Китаеца за 300 лв има 4000 ампер часа батерия . Твоя айфон колко има ?

    Коментиран от #21, #27

  • 15 Странно

    5 2 Отговор
    Епъл отказват да дадат на потребителите си порт за 5 пъти по-бърз трансфер на данни, при положение, че новите им мобифони снимат Prores, който може да се обработва във всички професионални програми, но с Лайтнинг трансфера на 5 минути материал отнема повече от 15 минути. От моята камера през USB-С, прехвърлям 10 минути материал в Prores за по-малко от 3 минути.
  • 16 Андроид Юзър

    11 5 Отговор
    Андроида не е това, което беше преди 7-8 години, сегашните телефони дори и китайски ПРО версии работят супер бързо на 90 и 120 мегахерца, и мога да свалям премиум приложения безплатно, твоя тъп айфон за 3 си го наври някъде, защото не струва.

    Коментиран от #17

  • 17 дрогарю

    2 8 Отговор

    До коментар #16 от "Андроид Юзър":

    Защо само хората от бедните страни мислят като теб?
  • 18 незнайко

    5 2 Отговор
    Най обикновен преходник е достатъчен !!! Таса ще може да се зарежда от двата източника .
  • 19 Танкист без танк

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Apple":

    А ти с хАйфоня си обергз
  • 20 Dimirest

    3 1 Отговор
    Ама нали Кунева щеше да въвежда универсалните зарядни за всички телефони в ЕС. Що не се е получило, да се мъчи сега студента? Поредното изпълнено обещание, бла, бла, @йсиктир драги зрители!
  • 21 TRIF

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "Бивш Айфонаджия":

    И двата ми предишни телефони с Андроид умряха безславно. И двата с 3800mAh. и грееха като печки след 2г. ползване. Може при мен да се е случило така но е факт. С iPhone след 4г. от 1821mAh батерията ми има 92% остатъчен капацитет. В 90% зареждам през ден. Изводите оставям за вас.
  • 22 сектант

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Apple":

    аз имам и двете, това какъв ме прави?
  • 23 Мислете трезво

    6 5 Отговор
    Не можете да сравнявате един айфон с андроидка от 400лв пък камоли от по евтините много ясно че ще останете възхитени. Така се раждат заблудените фенове като се качат от магаре на кон. Но пък един андроид от 1000 + лв ще бие по всички показатели айфона и понеже го няма Стив Джобс даже и по красота. Аз например имам moto z play на 4г и 7м. работи безупречно и батерията му държи 90 поцента живот. Когато ходим за риба или на офроуд навътре в гората при един и същ оператор винаги изчезват първо айфоните а моторола е последна. Лесно е да се перчиш в МОЛа иди на 2000м височина и далеч от света.
  • 24 ПКП

    4 2 Отговор
    ГОЛЯМО Е ТОВА ПОСТИЖЕНИЕ ................ КОЕТО ЩЕ ГИ СЪСИПЕ ! ...................USB Type-C Е НАЙ - СЛАБОТО МЯСТО В ТЕЛЕФОНИТЕ И МНОГО СКЪПО И ТРУДНО СЕ СМЕНЯ ОТ ТАЛИБАН - ТОВА Е ПРИЧИНАТА ЗА НОВОВЪВЕДЕНИЕТО , ТЕЛЕФОНА ТРЯБВА ДА СЕ ФЪРГА СЛЕД МАХ ГОДИНА !
  • 25 ЕЙ ТЪПАЦИИ

    4 1 Отговор
    ТЪПА Е БИТКАТА МЕЖДУ ПРИТЕЖАТЕЛИ НА ДВА ТЕЛЕФОНА - ПО СКАПАНИЯ ОТ КОИТО ВИНАГИ СТРУВА ДВОЙНО НА ДРУГИЯ - ТАЗИ БИТКА ОТДАВНА Е РЕШЕНА ОКОНЧАТЕЛНО ОТ КИТАЙЦИТЕ - ПРОИЗВЕЖДАЩИ И ДВАТА БОКЛУКА !

    Коментиран от #28

  • 26 По така

    4 0 Отговор
    И двата порта имат протокол и физическа верига USB 2.0 и масово се ползва от мобилни устройста с USB-C конектор и няма гаранция , че устройството което притежавате с USB-C работи с пълния потенциял на конектора , за бързото зареждане конектора не е от значение , Апъл поставиха USB-C на Ipad pro M1 заради тъндърболт 4 и USB4 а не щото им се е искало много.
  • 27 Леле

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бивш Айфонаджия":

    "Китаеца за 300 лв има 4000 ампер часа батерия ". ...Аз на колата имам акумулатор 60 ампер часа. Какъв ли ще е тоя телефон с батерия 4000 ампер часа? Айде малко спри чалгата и прочети някой учебник за 7-ми клас да се ограмотиш малко относно амперите и часовете.
  • 28 бегай се бе

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "ЕЙ ТЪПАЦИИ":

    Ей, умник, китайците произвеждат каквото им кажат американците. Същото го произвеждат и индийците, и виетнамците. Важно е кой е архитект, кой е инжинер, а не строителнен работник. Даже китайците и строителни работници не са, защото те само натискат копчетата на машините, и товарят кашоните със стоката.

    Коментиран от #29

  • 29 Заю Баю

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "бегай се бе":

    Така беше преди. Отдавна вече китайците си имат свои разработки и то доста по-добри от тези от които са се учили крадейки ги.
  • 30 Голям Слон

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Айфон ?":

    :-)))) Опорката на феновете на андроид... Всеки месец плащал за приложенията. Кои приложения? Които са платени ли? Че при андроид няма ли такива? И аз плащах на Андроид всеки месец за нещо, което искам да няма реклами. При Апъл е същото. Може и въобще нищо да не плащаш. Както си го направиш!