Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 13:59 4 587 11

Директор на Bosch: Недостигът на полупроводници вече ще бъде нещо обичайно

  • полупроводници-
  • bosch-
  • криза-
  • чипове

Според Илон Мъск обаче кризата с дефицита на компоненти ще бъде преодоляна през2023-а

Директор на Bosch: Недостигът на полупроводници вече ще бъде нещо обичайно - 1

Изпълнителният директор на Bosch Китай сподели информация за ситуацията на пазара на полупроводници. Както отбелязва cnevpost.com, той се подобрява, но много бавно. Първата половина на тази година все още беше относително адекватна за Bosch, тъй като компанията успя да изпълни около 80 % от поръчката. Тоест, от 10 хиляди поръчани чипа, производителите във всеки случай са получили 8000.

През обаче юли ситуацията започна бързо да се влошава. В продължение на два месеца компанията можеше да достави само 20% от поръчаните чипове. Резултатите от септември бяха белязани от постепенно възстановяване на производството и от месец на месец всичко се подобрява, вече сега Bosch успява да достави на клиентите половината от поръчаното количество.

Чен Юдонг, ръководител на Bosch China, отбеляза, че недостигът на полупроводници обаче вече ще бъде нещо обичайно, разликата ще бъде само в мащаба. В момента недостигът е критичен, но скоро той ще бъде коригиран към по-добро. Как ще се развият нещата по-нататък, някой може да предположи.

Ще припомним, че малко по-рано Илон Мъск каза, че острата фаза на дефицита на компоненти ще бъде преодоляна през следващата година, а през 2023 г. ситуацията ще достигне предкризисното ниво, тъй като в момента се строят няколко големи завода за производство на тези компоненти.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Железаров

    14 13 Отговор
    Всички чипове са пренасочени за направата на ваксини.Та от там и тоя дефицит ъхъ.

    Коментиран от #6, #11

  • 2 Румен

    26 1 Отговор
    Ако Тодор Живков беше жив щеше да ви даде цели проводници. Хаха

    Коментиран от #3

  • 3 Офф-чар

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Румен":

    Тъкмо за този лаф се сетих - "Тази година - завод за полупроводници, догодина - за цели проводници!"
  • 4 Бай Тошо

    8 1 Отговор
    Като започнем а правим цели проводници и кризата за полупроводници ще свърши!
  • 5 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    2 0 Отговор
    НЯМА КАК ДА СТАНЕ ЗАЩОТО НИЕ СИ ИМАМЕ ЗАВОДИ ЗА ПОЛУПРОВОДНИЦИ!!!А ДОГОДИНА ЩЕ ИМАМЕ ЗА ЦЕЛИ!!:))
  • 6 ПО ТОЧНО МЕТАЛИТЕ КОИТО

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "Железаров":

    Са НУЖНИ ЗА СПРИНЦОФКИТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ И ЗА ТОВА ПРЕУРИТЕТ Е ДАДЕН НА ТЯХ А АЕТОМОБИЛИ ША ИМА ПО КЪСНО ЗА ТИЯ КОИТО ОЦЕЛЕЯТ АКО ИМ ПОЗВОЛЯТ ДА ИМАТ ЛИЧЕН ТАКЪВ.
  • 7 Чака ни изненада

    7 5 Отговор
    За разлика от останалите автопроизводители, някои от които имат дългове, които са по-големи от пазарната им капитализация, като Volkswagen например които имат 200 милиарда дългове, Tesla няма дългове, а има двайсетина милиарда Кеш в банката, които се чуди какво да прави. Миналата година купи биткойн за няколко милиарда и сега е на 1 милиард печалба само от него. Въобще няма да се учудя да са започнали строежа на един или два завода за полупроводници или да тече сделка за придобиване на някоя компания за производство на чипове, като променят и тази индустрия.

    Коментиран от #8

  • 8 хо ха

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Чака ни изненада":

    ще е на печалба в монента ако не ги е продал когато бяха 29 000 ако ги е продал тогава ще е доста на голяма загуба щото се мъчеше да го свали под тази цена всеки ден пускаше туитове .

    Коментиран от #9

  • 9 Идея си нямам

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "хо ха":

    Не знам какво е купувал и какво е продавал и кога го е правил, но тази седмица четох новина, че Tesla е на печалба един милиард от инвестициите си в биткойн. Очевидно знае накъде духа вятърът, а понякога дори го направлява накъде да задуха.
  • 10 Аврам

    8 0 Отговор
    Нормално , изкуствено си я създадохте и ще е лесно да си я поддържате тая криза , инак как да поддържаш цени от 2к и нагоре за елктроника като чаркалаците й вътре струват 500$ (Епъл , Саламсунг и др.) И в други браншове - Nvidia ...Обявявайте фалит всички и да ви няма
  • 11 Кънчо

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Железаров":

    Ходи до психото имаш спешна нужда