Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 13:16 5 833

Чипове за автомобили - вече само с резервация

  • bosch-
  • чипове-
  • полупроводници-
  • китай

Сериозните проблеми с недостига на полупроводници продължават

Чипове за автомобили - вече само с резервация - 1

Това доказва и последната тайна среща на високопоставени лица в бранша. Президентът на Bosch в Китай Чен Юдонг посети офиса на Baidu Automotive Division в Шанхай. Целта на посещението не беше посочена, но източници от портала cnevpost.com, запознати със ситуацията, отбелязват, че разговорът е бил за резервация на чипове.

Новосъздадената компания Jidu Auto планира да разработи оригинално електрическо превозно средство през следващата година и половина. Очаква се първата концепция на марката да бъде представена на автомобилното изложение в Пекин през 2022 г. При оптимистичния сценарий моделът може да бъде достъпен за предварителна поръчка в рамките на следващата година. Според предварителната информация първата кола Jidu ще струва 200 000 юана (27 000 евро,), тъй като колата има много интелигентни системи.

Ще припомним, че обещаващият проект Jidu Auto се основава на платформата SEA, разработена от Geely за нейната под-марка Zeekr. Техническите характеристики все още не са разкрити.

Имайте предвид, че по-рано ръководителят на китайския клон на Bosch говори за много сериозни проблеми с чиповете. Според него сега компанията успява да задоволи само около 50 процента от всички поръчки. Тази цифра е удивително по-висока от показателите от август, когато недостигът на компоненти беше в разгара си, но през следващите години ситуацията няма да достигне нивото отпреди кризата и всеки трябва да се подготви за постоянния недостиг на полупроводници.



Свързани новини