Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 17:43 4 209 8

Sony представи дългоочаквания A7 IV

  • sony-
  • a7 iv-
  • камера-
  • фотоапарат

Безогледалният фотоапарат пристига с 33MP сензор

Sony представи дългоочаквания A7 IV - 1
Снимки: Sony

Само преди три години от Sony анонсираха появата на A7 Mark III, който за няколко седмици се превърна в любимата техника на оператори и фотографи. Сега от Sony представиха и така дългоочакваната четвърта версия на A7 с много подобрения.

Като за начало, A7 IV използва изцяло нов сензор с резолюция от 33MP и динамичен диапазон с 15 стъпки. Той позволява ниски нива на шум и позволява настройки на ISO-то на нива от 50 до 204 800. Автофокусната система също е подобрена и предлага 759 AF точки с 94% покритие на кадъра, а системата за следене на фокуса по очи е подобрена и предлага следене в реално време и при животни.

Sony представи дългоочаквания A7 IV

Новият модел предлага 5-осева стабилизация на сензора, до 10 кадъра в секунда серийно снимане и видео, заимствано от кино камерите на марката в резолюция до 7K. Обърнато е внимание и на загряването при А7 III и новият модел може да записва непрекъснато до 60 минути.

Sony представи дългоочаквания A7 IV

Външната обвивка на Sony A7 IV остава същата като при предходния модел и е изработена от магнезиева сплав, а на гърба е монтиран 1.03-инчов дисплей, както и OLED QUAD-VGA визьор. Първите доставки се очакват към края на годината, а цената ще започва от около 5500 лева.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фотограф Даньо

    21 8 Отговор
    Магията на фотографията се стапя неспирно. След лентата (филма) всичко е друго. Иновативните технологии повече убиват, отколкото да вкарват плюсове. Дървеното конче на дядо не е така привлекателно както пластмасовите измишльотини с музика и светлинки... И т. н.

    Коментиран от #5

  • 2 Стъклото си е стъкло

    11 10 Отговор
    Каквото и да измислят, аз с моя Зенит с цайсова оптика, такива снимки съм правил, че не е за вярване
  • 3 западняк

    8 16 Отговор
    Сони е мерцедеса във фотографията. Скъпо, но без покритие. Продават ти марка. Добри са иначе, ама в други сфери.

    Коментиран от #4

  • 4 Голям Слон

    13 5 Отговор

    До коментар #3 от "западняк":

    Ако Sony са Мерцедес във фотографията, какво тогава са Nikon и Canon? :-) Няма ли някой почитател на Шаоми да излезне и да ни обясни какви матрици правят техните китайци и какви са тия "срамни" 33 мп? :-)))

    Коментиран от #8

  • 5 Sony ZV-1

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Фотограф Даньо":

    Дедоо много си стар, можеш адски много стига да знаеш какво правиш. Лошото е че много хора само щракат, без да четат.. Има толкова много какво да се научи и толкова много нови приложения и филтри и софтуери за обработка.

    Коментиран от #7

  • 6 Голям Слон

    2 3 Отговор
    ...забравих да кажа, че такъв въртях екран имах още 2003-а в един Olympus WZ5060 :-)
  • 7 Фотограф Даньо

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Sony ZV-1":

    Смешко.
  • 8 Кмет на Симитли

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Голям Слон":

    Никон-ите вече на 3-то място след Сони и Канон-а. Сони им произвежда матриците и на тях. Сони реално вдигнаха фотоапаратите на друго ниво, преди 7-8 години им се смееха всички, когато почнаха да правят безогледални апарати а днес това е навсякъде. И Канон и Никон са догонващите...