Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 10:10 2 881 9

Германци направиха електрически мотоциклет за Луната

  • луноход-
  • мотоциклет

Малка фирма за тунинг на велосипеди проектира и построи електрическо двуколесно превозно средство за изследване на Луната

Германци направиха електрически мотоциклет за Луната - 1

Германската компания за дизайн на мотоциклети Hookie смята, че новият луноход може да действа и с половината колела, което със сигурност спестява много тегло в сравнение със стандартен луноход.

Базираните в Дрезден дизайнери построиха първия прототип Tardigrade, име, което според тях черпи вдъхновение от оцеляването на микроорганизмите.

В допълнение към намаляването на теглото, електрическият мотоциклет, съобразен с пространството, ще намали значително изискванията за размер на всеки лунен апарат, който го пренася до повърхността на Луната.

Tardigrade използва лазерно изрязани алуминиеви елементи за рамката, които са с покритие от кевлар, предоставено от Dupont, за да предпази конструкцията от радиация извън земната атмосфера.

Задвижването е предоставено от CAKE, шведски производител на електрически мотоциклети. Компанията използва 10 kW двигатели в повечето си електрически мотоциклети . Ако приемем, че е използван същият задвижващ механизъм, това би било огромно подобрение на мощността в сравнение с четирите 190 W двигателя на оригиналния луноход.

Докато задвижването е направено сравнително лесно, големите балонни гуми без въздух изискват повече креативност при проектирането. Те са отпечатани 3D принтер, използвайки 12 полиуретанови модула на протектора, закрепени върху джантите на мотора. Безвъздушните гуми са проектирани така, че да се ремонтират лесно, ако се повредят на лунната повърхност и се нуждаят от смяна.

Идеята за електрически лунен мотоциклет може да звучи странно, но НАСА всъщност експериментира с идеята през 60-те години на миналия век.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 просто

    13 8 Отговор

    До коментар #1 от "Сър":

    Не може да си толкова прост и да си жив. Такива като теб трябва да им забранят да пишат, докато не прочетат поне 100 книги. Руснаците имат наука и ресурси и човешки потенциал, а ти си едно просто нищо. Нямаш мозък и от там нямаш потенциал за развитие. Само можеш да плюеш и да джавкаш

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Сър

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "просто":

    Имат потенциал, но не могат да го използват, това е все едно като да го нямаш. Както ти нямаш нормално човешко отношение и понеже не можеш да убедиш някого с неуверените си доводи прибягваш до примитивен език с псувни и обиди.

    Коментиран от #9

  • 4 Еееее!

    5 0 Отговор
    Германците нямат полигон, а ние имаме "магистрали - слънце". Ще пуснем двуколката по отсечката Чирпан - Ст. Загора и ако не се разпадне, ще издадем сертификат за качество 3-та категория. Имаме и 1-ва кат. - софийските улици.
  • 5 Механик

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "просто":

    Абсолютно съм съгласен с Вашето мнение.
    Но тоя, явно е платен трол накойто се плащат шекелчета, за да плюе по Русия.
    Съдейки по думата "буханка", употребена от него смятам че има нещо общо с Русия. Най-вероятно е мелез между украинец/ка и българин/ка.
    Те такива са най-лаещи и най-безполови.
    Колкото до немският луноход, бих казал, че е добре лунохода да може да рецитира корана, ако ще се ползва от истински НЕМЦИ.

    Коментиран от #6

  • 6 Сър

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Истински немец ти е карал колата 15 години , извозил е децата до бала им, а ти се радваш като малко дете ..

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дедовия

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сър":

    Ми е карал , взел съм я от италианец.
    И не ми пука кой е возил .
  • 9 Лейди

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сър":

    Кога ходи да видиш какво използват .
    Дай да видим нашия потенциал ,
    Сто години ще станат и нямаме цяла магистрала . Виж по разрушаването нямаме равни .