22 Октомври, 2021 10:33 3 078 7

Устройството PocketView излъчва информация през тъкан (ВИДЕО)

  • джаджи-
  • дисплей-
  • тъкан

Иновацията показва основната информация, изпълнена в минималистична форма

Устройството PocketView излъчва информация през тъкан (ВИДЕО) - 1

Канадски учени са разработили PocketView, иновативен LED дисплей, който показва информация чрез дрехи или всякакви тъкани. Според разработчиците PocketView може да функционира като самостоятелна технология или да бъде вграден в съществуващо или следващо поколение смарт устройства. Използването на технологията, създадена в Канадския университет във Ватерлоо, ще улесни потребителите на съвременните джаджи да получават най-простите съобщения и важна информация, като например текущото време или прогнозата за времето. Информацията може да бъде получена, без да се вади смартфона от джоба.

Иновацията, наречена PocketView, е по същество LED панел, който може да бъде интегриран в дрехи. След като получи известия или важна информация, потребителят ще може бързо да се запознае със съобщението, излъчено с висока яркост, което позволява на светлината да проникне в тъканта. Разработчиците предлагат и някои по-практични начини за използване на PocketView. По -специално дисплеите, вградени в дрехи или обувки, могат да действат като своеобразен водач, сигнализиращ за необходимостта да завиете наляво или надясно, когато се движите по даден маршрут.

Според разработчиците от Университета на Ватерло, основната идея на изобретението е прехвърлянето на информация, която преди потребителят е виждал само на дисплея на смартфона. Иновацията показва основната информация, изпълнена в минималистична форма. В резултат на това потребителят на PocketView ще може да следва даден маршрут или да получава известие, без да се разсейва от основната работа. По време на тренировка атлетът също ще може да не се разсейва, като брои изминатото разстояние или броя на обиколките. Освен това вградените в тъканта дисплеи ще могат да се използват от дизайнери, създавайки оригинални облекла.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ikem

    16 1 Отговор
    Пълна глупост!
  • 2 Клитор

    8 1 Отговор
    Продавам тоалетна хартия втора ръка. Цена на кг. ЛС за инфо
  • 3 pbdan

    7 1 Отговор
    По тъпа джажа, бих казал най-тъпата не бях виждал.
  • 4 КЪТ МИ СА НАДЪРВИ

    4 1 Отговор
    Не МИ ТРЯАТ СТРЕЛКИЧКИ.ПАЛАТКАТА МОМИТЕ Я ФИКСИРАТ ОТ ТРИ ПРЕСЕЧКИ....
  • 5 Jacques Yves Moineau

    3 1 Отговор
    През ушанка може ли да показва?
  • 6 хаххух

    1 0 Отговор
    Пак "Статийка" от сорта --- Дано повечко да цъкнат на нея, че паричката вали ;)
  • 7 Злодей

    1 0 Отговор
    Ако показва среден пръс си я купувам.