Last news in Fakti

24 Октомври, 2021 11:30 3 051 4

Приложенията за Android ще работят и под Windows 11

  • windows 11-
  • android

Към днешна дата няма информация за броя на приложенията за Android, които ще станат достъпни за използване под Windows 11 след пускането на тази функция за широк кръг потребители

Приложенията за Android ще работят и под Windows 11 - 1

Microsoft официално обяви началото на процес на бета тестване за възможността за стартиране на приложения за Android на операционна система Windows 11. Процесът на тестване за подсистемата Windows за Android започна на 20 октомври 2021 г. Приложения за Android са добавени към Microsoft Store и могат да се стартират паралелно с програмите на Windows. За тях са достъпни всички стандартни функции, като например преместване и минимизиране на прозорци, прикрепване към лентата на задачите и други.

Потребителите, участващи в бета тестването на операционната система Windows, ще могат да изпробват 50 приложения, разработени от Microsoft в партньорство с Amazon. Това са предимно мобилни приложения за геймъри (Lords Mobile, June's Journey и Coin Master), детски програми (Lego Duplo World или Khan Academy Kids), както и приложение за четене на Kindle. 50-те тестови приложения са несравнимо малък брой в сравнение с 600 000 приложения, налични в Amazon Appstore, и 3 милиона приложения, налични в Google Play.

Към днешна дата няма информация за броя на приложенията за Android, които ще станат достъпни за използване под Windows 11 след пускането на тази функция за широк кръг потребители. Датата на пълното стартиране на тази функция за Windows 11 също не е известна.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 357788999

    6 7 Отговор
    window 11 е пълен б!
  • 2 Риналдю

    7 3 Отговор
    Ако искате да нямате проблеми с ОС,блокирате приложенията.Правилото е:колкото по-малко,толкова по-добре.Уиндоус 11 според мен е значителна крачка напред в сравнение с 10.Прилича на Линукс и на уиндоус за МАК.И независимо от заявленията на Майкрософт,върви без проблеми и на по-стари компютри,които уж "не отговаряли" на изискванията.На феновете на 7,които смятат,че това е най-добрата версия на уиндоус,ще препоръчам да пробват за известно време 11 и ще разберат,колко са изостанали.А за тези,които не искат Уиндоус,винаги се намира алтернатива.Само,че трябва да се чете.Не е за всеки.
  • 3 ха-ха-ха

    8 6 Отговор
    Микрософт е решила да се докопа до личната информация която събират Андроид приложенията.
  • 4 onq s konq

    0 1 Отговор
    Хах да не се готви нова ОС - Andows или Windroid :-